reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Ja kupilam ostatnio w bipie zestaw kosmetykow z penaten dla niemowlakow za 15euro oliwka krem do buzi na zime balsam do ciala i plyn do kapieli i rowniez z tej serii krem na odparzenia ktory dziala podobnie jak sudocrem moim zdaniem nawet lepiej. A octanisept jest do pepuszka i na rany chyba najlepszy tutaj w aptekeach z tego co wien tez jest cos takiego ;)

reklama
A kto wyolbrzymia? Ja słyszałam że jak się nic na pępek nie stosuje to szybciej się goi więc nie będę nic stosowala ale każdy robi jak uważa, co do sudocremu to ja na pewno nie będę używała, ewentualnie w razie potrzeby coś innego a tak to olejek, każdy robi jak uważa i to nie jest wyolbrzymianie

Ja kupilam z hippa kosmetyki. Balsam oliwke plyn do kapieli krem na odparzenia ... Nie wiem czy od poczatku bede uzywac wszystkiego ale wole miec w polce ;) a co do sudocremu to.wiem ze od.dawna sie go stosuje i wole miec ;)

No dokladnie kazdy robi jak uwaza ;) co za duzo to tez niezdrowo. Dziewczyny a widzialyscie gdzies pampersy w duzych paczkach? takie jumbo paki rozm 2. Bo ja widzialam same male paczki po 44 szt gora 60szt. A w czym pierzecie ciuszki dla niemowlaka?

Hmm ja to gdzieś widziałam te jumbo pąki tylko nie pamiętam gdzie bo ja na początek chce z czymś innym spróbować niż pampers , jak znowu zobaczę to dam znać gdzie są ,
Ja piore w persil sensitiv , mam nadzieję że na to mała uczulenia nie dostanie czy coś, bo już wszystkie ciuszki i wszystko w tym wyprane :)

Bubcia ja swojego polecic moge tylko ze on juz niby nie bierze dzieci z poza 11tego bez. ..a w 3 slyszalam ze Astrid Strauss jest ok ale ja nie wiem... przeleć najlepiej z łupka matki polki na fb i poszukaj moze akurat natrafisz na kogos i pod pytasz od razu mamuske..
Marti powodzenia z utrzymaniem i wogole zeby jakos to sie po układało po mysli wszystko..
O to fajny odstęp miedzy dzieciaczkami,akurat Mamusi pomoze Mała księżniczka przy Bobasku :-) ....a Vixen zawsze byla i duuuużo wiedziała ale jakos juz dobrych pare miesiecy jej tu nie widzialam niestety :-(
Co chodzi o kosmetyki to sudocrem mialam ale nie uzywalam... ze wzgledu na skład.. poczytałam blog sroki.. uzywalam linomagu zielonego i maki ziemniaczanej jak juz a i z weledy do dupsztalka też :-) czym mniejszy sklad tym lepiej moim zdaniem... bephanten tez tam czasem użyłam ale jakos czadu nie było :p teraz Synek 8 skończone mcy i raz dziennie cos tam wklepie ale nie ma tak naprawde potrzeby ale zapobiegawczo na noc linomagiem przeważnie traktuje pupsko :p
Pępek raz dziennie oxaniseptem czy czyms takim psykalam i osuszalam... krocze też psykac tym polecam :-)
Pieluszki w dm albo bipie byly te jumbo a i w toysie też. Bipa ma te baby tage i jest taniej.
Polecam tez Pieluszki z Lidla. Teraz spróbowałam i mieszam z pampersami :-) jakosciowo moim zdaniem lepsze nawet niz dady czy inne tego typu, do pampersa tez im nie daleko :-)
Ciuszki piorę w persil sensitiv plus plyn do płukania silan tez sensitiv plus dodatkowe płukanie w pralce... ten program :p
..OK to tyle na dziś : -) zmykam cos zjeść bo Maly usnal a ja pisze :pPozdrawiam

Nie nie normalne ale ten pampers to trochę mi się taki sztuczny wydaje i słyszałam że na nie najwięcej dzieci ma uzczulenie więc na początek te z dm kupiłam no ale zobaczymy jak się sprawdza, pewnie różne wypróbuję i wtedy zobaczę jakie najlepsze :)

A na punkcie kosmetyków ja tak swiruje żeby były jak najbardziej naturalne bo ja Atopowe zapalenie skóry mam i moja mała też możliwe że będzie miała więc jak najmniej kosmetyków bo od kosmetyków skóra robi się jałowa i atopowe zapalenie skóry się robi, położna też tak mówiła

Aaaa ja pralam w persil sensitiv i silan do tego ;) a duze paki pampersow to w dm albo bipa chociaz ja w pl kupilam bo w promocji w rossmanie byly ;)

reklama
Tez wlasnie zakupilam persil sensitiv ten dla dzieci i mam nadzieje ze bedzie ok. no ja juz sie powoli rozgladam za tymi jumbo pakami bo jak by byly w jakis fajnych cenach to bym zrobila jakis maly zapas, no ale narazie nie widac. Aa wasze samopoczucie ogolnie jakie?

Do góry