reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

mamami- na znieczulenie nie musisz iść tzn na ta rozmowę,na plecak się nie zapisałam bo nie wiedziałam a i tak dostałam. zresztą śmiech na sali z tym plecakiem, może z dwie próbki kosmetyków,pampers,kocyk,pełno gazet,jakaś bajka i chlebak do szkoły :-/

reklama
gabi89-ten pokój o którym piszesz to jest rodzinny, macie w nim dwa łóżka , telewizor, własną łazienke i toalete i doba kosztuje ok 60 euro. Mąż może być z Tobą 24h. Śmiesznie to wyglądało jak w nocy szłam małej po mleko albo do WC a po korytarzu tatuś chodził z maleństwem bo płakało :)

paula przenioslam twojego posta o rzeczach dla dziecka do odpowiedniego dzialu-sprzedam,kupie,oddam tam mozna takie ogloszenia dawac ,po to ten watek jest zalozony :-) Fajnie by bylo jak bys opisala jake rozm ciuszkow,czy cos aby dziewczyny zainteresowane wiedzialy.Polecam tez porobic "zestawy" np 10-40 czesciowe i tak sprzedawac.

mamami Ty chyba pisałas o szkole rodzenia, każdemu przysługuje za darmo, organizuje je Magistrat 11 mam program na 2013 jesli Cie interesuje, jednak szkola ta jest po niemiecku :)

Dziewczyny mam pytanie, czy orientuje się któraś z Was, czy mąż może wziąć chorobowe na żonę albo dziecko? i w jakim to jest wymiarze? czy trzeba w pracy pokazywać jakieś zaświadczanie że żona jest chora czy nie?

Dziewczyny mam pytanie :-) mąż potrzebuje żeby mnie ubezpieczyć przy sobie akty małżeństwa i mój akt urodzenia tylko nie dowiedział się czy to mają być zupełne akty przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego czy mogą być skrócone wielojęzyczne takie co wystawiają w urzędzie stanu cywilnego ???:-)

i jeszcze jedno nie orientujecie się czy jeżeli mąż jest zatrudniony na 1/2 etatu i jego miesięczne zarobki nie przekraczają 1200 euro to czy będziemy musieli coś dopłacać do ubezpieczenia za mnie???:-)

gabi89: może być skrócony odpis :-) , mąż może wsiąść na dziecko ale jeśli ty pracujesz, a co do ubezpieczenia mój też był na początku na 1/2 etatu i nic nie doplacalismy :-)

reklama
Do góry