reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domu. Nowy początek!

Jeśli chodzi o kwestie krzyku.. moja mam wychowała 4 dzieci a pysk miała straszny i choć my to wynieśliśmy z domu to każdy żyje z nią dobrze i szanuję ją bardzo a teściowa by zagłaskała swoje dzieci i to one wrzeszczą na nią i nazywają ja małpa i gorzej ( szwagierka) wiec już wole te wojny z krzykiem i wyjść na ludzi. ale to tylko moje doświadczenia.
Wiesz jak są sytuacje gdy Kuba konkretnie przecina jak walenie samochodem metalowym w szybę w drzwiach, albo otwieranie nagrzanego piekarnika to wtedy chulne. Zauważyłam że słowa innych męża teściów moich rodziców absolutnie nie dziala;słucha tylko mnie.

reklama
to najważniejszej osoby słucha:), u nas mnie i męża słucha z teściowej sobie nic nie robi, bo mu pozwala na wszystko i za spokojnie zwraca uwagi.. nie działa.

to najważniejszej osoby słucha:), u nas mnie i męża słucha z teściowej sobie nic nie robi, bo mu pozwala na wszystko i za spokojnie zwraca uwagi.. nie działa.
To wynika z tego że na prawdę każde dziecko jest inne, każde ma swoje odchylki. Teraz trzeba wziąść głęboki oddech i się ogarnąć. Ale czy tak czy siak od września młody idzie do przedszkola. Tylko z tych pieluch muszę jakoś wyjść :eek:

Ewka u mnie mama nie krzyczała ani tata ja też nie jestem tego nauczona i nawet jak się z mamą nie zgadzamy co się często zdarza to nie krzyczymy na siebie. Ja też znowu znam sytuację odwrotną gdzie matka wydzierala się na dzieci a teraz dostała w pysk od doroslej córki, więc nie zawsze krzyk budzi późniejszy respekt. Andzelika moja późno z pieluch wyszła☺ ciekawe jak Kacper☺

No dlatego pisze ze to tylko.moje doświadczenie a bywa różnie. Ale nas pocieszylas co do pieluch bo ja tez juz walcze i walcze..

No dlatego pisze ze to tylko.moje doświadczenie a bywa różnie. Ale nas pocieszylas co do pieluch bo ja tez juz walcze i walcze..
Moja Marianna jest z lipca pierwsza próbę zaczynałam jak miała 2 lata przez tydzień zasikala mi chyba wszystko co możliwe☺ a kupa zamiast w nocniku po dywanie laatala:/ wkurzylam się założyłam jej pampersa i zdjelam dopiero w czerwcu pprzed 3 urodzinami, dwa dni nam nauka zajela. Jeden dzień sikala, na drugi już w nocnik. U nas byl jeszcze problem, że długo popuszczala bo potem jeszcze rok jej się zdarzało popuscic tak delikatnie ale to już było przez problem z nerka

U mnie może jest problem z moim głosem. Nie potrafię cicho mówić, może i dlatego jak coś mowieto krzyczę :/:confused: hmm dlaczego dzwon głośny?Bo pusty:D

A ja nie krzycze i ogolnie tlumie emocje za to mój chlop to wszystko powie i podnosi glos..on sie wygada i mu szybko przechodzi a ja z kolei analizuje i się wszystkim przejmuje

reklama
Kalana ja też jestem osobą bardzo przejmująca się. Mój mąż też nie krzyczy tylko on jest bardziej taki nurek ja to się muszę wygadać☺ dlatego u nas nigdy ciche dni nie wystąpiły☺

Do góry