reklama
Wisieńka
Fanka BB :)
Sempe masz rację, my tez miałyśmy swoje za uszami, ale wyszłyśmy na ludzi i to wazne. Co do 19latka obstawiam rzeźnię, staraj się go tam posłać, nauka przez pracę. Niech wie,ile trzeba się naharować na kromkę chleba. Ja się własnie bałam, że mój zareaguje tak,że się zbuntuje a on złagodniał i lekcje wczoraj odrabiał w pokoju przy mnie, tak wolał. Pewnie zeby zrobić a i tak sprawdziłam.Moim zdaniem to u niego z praca byłaby katastrofa bo jak miał pomagać pomalowac altanę to po 20 min. ręce go rozbolały a od koszenia trawnika dostał alergii.Fakt taki, że zawsze krzyczałam i robiłam awanture a teraz na spokojnie i z długa rozmową. Przyjął to dbrze ale martwię się na jak długo i czy sie dostosuje bo to raczej radykalne środki. Na przyjemności musi sam zapracować, no i ścisła kontrola nauki. Nie stopni ale jak w podstawówce. Dziś rano , szedł na 9.50 przyszedł sie pochwalic, ze zabrał wszystkie zeszyty a nie tylko matmę i polski. Dumny był z siebie. Jejku jaki on jeszcze dziecinny. No a na prośby tez miękka byłam zawsze.Teraz się staram konsekwentnie. Myslę, że młodszy twój na dobrej drodze, a ideału nie możemy wymagać. Ja odpuściłam ten porządek nieszczęsny dopóki nie śmierdzi. Chociaz teraz jest względnie bo zaczęły u nas częściej pojawiac się panny...
Moj syn to akurat porzadek w pokoju ma.
nigdy nie bylo z tym problemu, od najmlodszych lat wymagalam segregowania zabawek, ksiazek Itp.
Wiem Ze to sie moze zmienic I za jakis czas bedzie Mial to gdzies
Ale poki co dba o porzadek - na polce z grami ma porzadek, w biurku I na biurku tez.
rano gdy wstaje zawsze ladnie poscieli lozko
po mlodszym zawsze sprzata klocki Lego - oczywiscie nie Sam z siebie ale na moja prosbe .
wieczorem musi przeczytac co najmniej 5 str ksiazki - w j.angielskim poniewaz niecale 2 lata jestesmy w uk i czytac musi. Ale Chyba trafiamy dobrze z ksiazkami, bo zawsze przeczyta kila stron wuecej.
najwiekszym problemem jest komputer, bo jak popuscimy lejce to idzie na calego - gry, YT, FB, lub loguje sie na fora I troluje - co strasznie mnie wkurza.
ostatnio za akcje z trolowaniem dostal od meza bana- czyli 4 dni bez komputera.
od Czasu do Czasu slysze tekst - Dlaczego ja? Znowu? Nie mam Czasu. Itp
z lekcjami nie ma problemu - w uk zadawaja raz w tyg ( zalezy tez od Szkoly ) zazwyczaj sa dwie prace - j.ang plus matematyka czasami przyroda. Ma na to czas od czwartku do wtorku- ale ja mu Kaze w czwartek I w piatek jako jedyny oddaje prace domowa.
Z nauka nie jest zle.
ale jest Len, Trzeba gonic do kekcji , ksiazek I nauki.
z jedeniem nie ma oroblemu - bo maja przerwe 40 min I wszystko zawsze zje.
nigdy nie bylo z tym problemu, od najmlodszych lat wymagalam segregowania zabawek, ksiazek Itp.
Wiem Ze to sie moze zmienic I za jakis czas bedzie Mial to gdzies
Ale poki co dba o porzadek - na polce z grami ma porzadek, w biurku I na biurku tez.
rano gdy wstaje zawsze ladnie poscieli lozko
po mlodszym zawsze sprzata klocki Lego - oczywiscie nie Sam z siebie ale na moja prosbe .
wieczorem musi przeczytac co najmniej 5 str ksiazki - w j.angielskim poniewaz niecale 2 lata jestesmy w uk i czytac musi. Ale Chyba trafiamy dobrze z ksiazkami, bo zawsze przeczyta kila stron wuecej.
najwiekszym problemem jest komputer, bo jak popuscimy lejce to idzie na calego - gry, YT, FB, lub loguje sie na fora I troluje - co strasznie mnie wkurza.
ostatnio za akcje z trolowaniem dostal od meza bana- czyli 4 dni bez komputera.
od Czasu do Czasu slysze tekst - Dlaczego ja? Znowu? Nie mam Czasu. Itp
z lekcjami nie ma problemu - w uk zadawaja raz w tyg ( zalezy tez od Szkoly ) zazwyczaj sa dwie prace - j.ang plus matematyka czasami przyroda. Ma na to czas od czwartku do wtorku- ale ja mu Kaze w czwartek I w piatek jako jedyny oddaje prace domowa.
Z nauka nie jest zle.
ale jest Len, Trzeba gonic do kekcji , ksiazek I nauki.
z jedeniem nie ma oroblemu - bo maja przerwe 40 min I wszystko zawsze zje.
sempe u mnie się ostatnio problem z kanapkami zaczął, już kilka znalazłam za książkami, w zabawkach, itp
my jak kolejny raz znaleźlismy nie zjedzone śniadanie to od tego czasu musiał sam robić i w efekcie tego Najstarszy w wieku 13lat przestał jesc wogóle bo mu się nie chcialo a natomiast Średniak od wrzesnia robi sobie sam przynajmniej szanuje to co sobie sam zrobi....oczywiscie moja matka twierdzi ze powinnam mu robic ale z własnego doswiadczenia wiem ze robie dobrze.
Wisienka oby tak dalej:-)
jak pomyśle ze jeszcze trójka moich dzieci będzie nastolatkami to az mi skóra cierpnie
Sempe tamta trojka juz bedzie wyszkolona
mi sie wydaje ze nasz mlodszy jak dorosnie, to on wtedy nam pokarze
- co to nastolatek w domu
wszystko Mozna znies- lenisteo, niskie oceny, Nawet zawalony rok
gorzej gdy wejda w narkotyki, kradzieze lub inne nie ciekawe sprawy.
ale Trzeba byc dobrej mysli ....
Wampi uwazaj na pierwsze odchudzanie.
z tego co wiem chyba 12 latki w tym czasie zaczynaja przygode z - niejedzeniem.
mi sie wydaje ze nasz mlodszy jak dorosnie, to on wtedy nam pokarze
- co to nastolatek w domu
wszystko Mozna znies- lenisteo, niskie oceny, Nawet zawalony rok
gorzej gdy wejda w narkotyki, kradzieze lub inne nie ciekawe sprawy.
ale Trzeba byc dobrej mysli ....
Wisieńka
sempe ja nie robię Mackowi od 12 roku zycia i nieźle sobie z tym radzi a jak mu się nie chce to trudno, chudy nie jestU mnie jeszcze 2 zostanie nastolatkami i tez nie to przeraża!
Beata u nas tez kiedyś w pokoju był porządek i lekcje odrobione. Lekcje skończyły sie w 2 gimnazjum a sprzatanie jakis rok temu. Znaczy brudek jeszcze przed tobą
Wiecie ja się zaczynam przekonywać o tym, że darcie nic nie daje. U nas drugi dzień cisza w domu i lekcje odrobione i nauczony(sprawdzałam) i wykonał zadaną prace w domu. Teraz ma czas wolny. Mam nadzieje, ze wytrwamy
Beata u nas tez kiedyś w pokoju był porządek i lekcje odrobione. Lekcje skończyły sie w 2 gimnazjum a sprzatanie jakis rok temu. Znaczy brudek jeszcze przed tobą
Wiecie ja się zaczynam przekonywać o tym, że darcie nic nie daje. U nas drugi dzień cisza w domu i lekcje odrobione i nauczony(sprawdzałam) i wykonał zadaną prace w domu. Teraz ma czas wolny. Mam nadzieje, ze wytrwamy
Wisienka ja wiem ze wszystko przed nami
Szczerze mówiąc strasznie przeraża mnie wiek chłopców miedzy 13-18 lat
male dzieci mały kłopot , duże dzieci duży kłopot
Moj dzis przyszedł dumny bo jako jedyny po feriach przyniósł prace domowa, która zadana była na ferie
Szczerze mówiąc strasznie przeraża mnie wiek chłopców miedzy 13-18 lat
male dzieci mały kłopot , duże dzieci duży kłopot
Moj dzis przyszedł dumny bo jako jedyny po feriach przyniósł prace domowa, która zadana była na ferie
wampi
..::..::..::..
sempe moja córa od 8 roku życia robi sobie sama kanapki, jedynie ja do szkoły jej szykuję, bo pewnie by poszła bez.
Nie, nie u nas takiego problemu nie ma (i oby nie było), ona chowa jedzenie najczęściej z lenistwa, bliżej jest położyć np. skórkę od mandarynki na półce z książkami, gdzie później jak książkę odkłada wszystko wlatuje za książki, niż iść do kuchni wyrzucić do śmieci. Albo nie zje kanapki w szkole, to wciśnie gdzieś w pokoju.
Nie, nie u nas takiego problemu nie ma (i oby nie było), ona chowa jedzenie najczęściej z lenistwa, bliżej jest położyć np. skórkę od mandarynki na półce z książkami, gdzie później jak książkę odkłada wszystko wlatuje za książki, niż iść do kuchni wyrzucić do śmieci. Albo nie zje kanapki w szkole, to wciśnie gdzieś w pokoju.
Wisieńka
wampi czyli dziewczynki też to robia?! Az myslałam, ze u Emilki mnie to chociaż ominie
Beata to super, możesz być dumna
Beata to super, możesz być dumna
reklama