reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

moja żaba śpi:tak: u mnie w klatce wymieniają widne na nową:tak: nie muszę mówić jak trzaskają:baffled: a co będzie jak wymieniać będą drzwi od windy na wszystkich piętrach:confused2::confused2: chyba się wprowadzę do mamy:baffled:

idę konstruować zupę:eek:

reklama
A moja nie chce dzisiaj spać :baffled: wkładam ją do łóżeczka bo widze że jest śpiąca a ta się buntuje na całego :-(
Ja za to usnęła bym na siedząco ale nic z tego skoro córcia nie śpi. :baffled:
Ide robić drugą kawę.

hejka:-)
u nas po ulewnym przedpołudniu jest mega słonecznie, ciepło i zielono:tak: obiadek już zjedzony, tradycyjnie moje dziecko zjadło więcej niż ja i jeszcze oskubało taty talerz :szok: i idziemy na spacerek

przedszkola - temat rzeka :angry:

blue, trzymam kciuki

kaskada, jak zdrówko?

Agnes nam wsiorbało gdzieś :baffled:

U nas dzisiaj piękna pogoda :)
Byliśmy rano na krótkim spacerku i zamówić rolety do okien - o tej porze roku w pokoju młodej do południa strasznie świeci słońce i jak spała u siebie w dzień to mokra była - teraz zasypia w duży pokoju to jej to nie przeszkadza, ale za to postawili nam pod blokiem taką latarnię, że w nocy jest w jej pokoju jasno :dry: A po obiadku pojechaliśmy na miasto na lody, krótki spacerek i do Tesco pokupować podkoszulki i majtki młodej. Teraz biega po domu na boso w samych majtkach i koszulce na ramiączkach :rolleyes2: Ciekawe ile minut zajmie jej zalanie gatek i mi tapczanu :-p albo czy zmarznie kiedykolwiek :-D

Fredzik twój Szymek to ma niezły apetyt, a u nas to takie podziamdzianie. Dziś na obiad dostała frytki, mięsko z kurczaka i surówkę z marchewki..z talerza zmiotła oczywiście frytki a reszta to tak popróbowała.

A przyszły do nas te sandałki Sunway. Faktycznie całe skórzane, ładne. Ale jeden problem - jednak te wymiary nie są dobrze podane. Tzn. niby faktycznie tyle mają, ale jak porównywałam z innymi bucikami to powinien być zapas jeszcze, a tu jest to policzone jakoś bez żadnego zapasu i są ledwo na styk :dry: Muszę kupić większe, bo mi się nie chce bawić w wymienianie, odsyłanie itp. tym bardziej, że młoda ich dopadła i biegała w nich od razu jakąś godzinę.
No i poci się jej nóżka już w trampkach :dry:

Jestem..... wykończona:confused2: nachodziliśmy ale kupiłam to co chciałam;-)

moja jakiegoś kozła miała i za bardzo nie była grzeczna:no: chyba bunt dwulatka:sorry:

Jestem..... wykończona:confused2: nachodziliśmy ale kupiłam to co chciałam;-)

moja jakiegoś kozła miała i za bardzo nie była grzeczna:no: chyba bunt dwulatka:sorry:
Roksi chyba nie pozostaje nam nic innego jak powoli zacząć się przyzwyczajać do buntu naszych dzieci. Moja ostatnio ćwiczy moją cierpliwość. Dziś np. zaczęła płakać w sklepie jak wychodziliśmy z niego, bo chciała jeszcze robić zakupy.
No i podłapuje różne powiedzonka. Mówię coś do niej, a ona na to: "nie obchodzi mnie to, nic a nic".

Dziś jak kładła się spać to mówi:
W: "Mamusiu jaka jesteś?"
Ja: "Jaka?"
W: "Jesteś piękna"
Ja: "Ty jesteś piękna"
W: "Ty też mamo jesteś piękna":-)

Hej,hej jestem,jestem:tak::-)
My cale dni jak jest pogoda jestesmy na dzialce,dzis tez bylismy.Jula zadowolona piaskownica,buju-buju:tak:no i caly dzien na powietrzu.U nas tez bunt na maxa,brak mi juz cierpliwosci.Dzis rano Jula wysypala wszystkie swoje gumki i spinki z koszyczka z usmieszkiem na ustach:wściekła/y:zrobila sie strasznie zlosliwa,uparta:wściekła/y:no i jeszcze ten glupi odruch gryzienia:wściekła/y:tak sobie gryzie i sie smieje prosto w oczy:szok:Szkoda gadac ,ale co zrobic ?:-(
Moja dzis zjadla na obiadek 4 miseczki zupy kalafiorowej:szok:dziadek ugotowal:tak:z mlodego kalafiorku z kluseczkami:tak:
Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki:-)lece do spania,mam nadzieje ,ze jutro tez bedzie pogoda to pojedziemy na dzialke i moze jakiegos grillka sie zje:tak:

reklama
Agnes - fajnie ,ze sie odezwalas :tak:

u nas tez pogoda piekna dzisiaj byla :tak:Niunia sie wybiegala na ślizgawce i bujawce w ogrodku :tak:woec bez wiekszych problemow spac poszla :-)

Do góry