reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Płatne 100%, ale na kilka dni przed pójściem na L4 dostałam awans, a że na L4 liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy to nigdy tych pieniędzy nie zobaczyłam, bo naliczali mi ze starej stawki :angry: W międzyczasie były inne doliczenia do pensji i też straciłam to bezpowrotnie :angry: Także jestem sporą sumę w plecy :-(

to dokładnie tak jak ja! dostałam podwyżkę jak szłam na L4 i g.... z tego

Tak sobie patrzę na koncert na TVP1 ( zbierają kasę na poszkodowanych w czasie wichury i dla ludzi z wypadku we Francji) i zastanawiam się czym Ci ludzie różńią się od tych co codziennie giną na drogach w Polsce. Czy żeby dostać kasę to trzeba zginąć z jakimś rozmachem, jakoś ciekawie, a nie w "zwykłym" wypadku samochodowym, w "zwykłej" Polsce.

Tak sobie patrzę na koncert na TVP1 ( zbierają kasę na poszkodowanych w czasie wichury i dla ludzi z wypadku we Francji) i zastanawiam się czym Ci ludzie różńią się od tych co codziennie giną na drogach w Polsce. Czy żeby dostać kasę to trzeba zginąć z jakimś rozmachem, jakoś ciekawie, a nie w "zwykłym" wypadku samochodowym, w "zwykłej" Polsce.

hmmmm podzielam Twój pogląd. Najwyraźniej jednostkowa śmierć mniej boli społeczeństwo....

.......i co te pieniądze mają dać tym, którzy bliskich stracili? Przecież one nie zwrócą im bliskich......nie rozumiem tego....:no:
Co innego jeśli chodzi o kataklizmy i pieniądze przeznaczone są na naprawy, odbudowy, itp.

.......i co te pieniądze mają dać tym, którzy bliskich stracili? Przecież one nie zwrócą im bliskich......nie rozumiem tego....:no:
Co innego jeśli chodzi o kataklizmy i pieniądze przeznaczone są na naprawy, odbudowy, itp.
no wlasnie, obilo mi sie o uszy, ze premier obiecal jakies pieniadze rodzinom ofiar tego wypadku, czy to prawda? na podwyzki dla pielegniarek nie mieli...:wściekła/y:
jak na moj gust, to dla zdobycia konkretnego elektoratu, bo to pielgrzymka byla, wiec chca sie podlizac
mam nadzieje, ze nikogo tym nie urazilam, ale wkurzaja mnie takie zagrywki:wściekła/y:

no wlasnie, obilo mi sie o uszy, ze premier obiecal jakies pieniadze rodzinom ofiar tego wypadku, czy to prawda? na podwyzki dla pielegniarek nie mieli...:wściekła/y:
jak na moj gust, to dla zdobycia konkretnego elektoratu, bo to pielgrzymka byla, wiec chca sie podlizac
mam nadzieje, ze nikogo tym nie urazilam, ale wkurzaja mnie takie zagrywki:wściekła/y:
Ja słyszałam że obiecywali po 100 000 zł dla ofiar i ich rodzin tych z wypadku. Co innego pieniądze np. na rehabilitację czy leczenie dla tych co przezyli, ale płacić za śmierć? Moim zdaniem powinni dać te pieniądze ludziom, którzy tego potrzebują.

reklama

Z tym elektoratem to chyba masz rację:wściekła/y: Takie wydarzenia przyciągają uwagę ludzi i wszystko co się dookoła tego dzieje:-(

Do góry