reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam:-)
a ja nawet wyspana:-) córcia do 8 spała:tak:
a u nas pada aż mi się do pracy nie chce iść:baffled: a takie piękne dni były:tak:

a jeśli chodzi o szczepionki to słyszałam kiedyś że jest obowiązek szczepić dzieci:tak: w przeciwnym razie 5 tyś. kary finansowej:szok: ale nie wiem czy ta kara została wprowadzona w życie:no:

reklama
nasza dzisiaj pół nocy spała z nami, bo też strasznie płakała...
a że byłam zmęczona to stwierdziłam, że wolę z nią spać ale się wyspać niż stać nad nią cały czas...koło 3 odniosłam ją do łóżeczka i już było ok...ciekawe czemu płakała :baffled:

Hejka,

Szymek przespał całą noc a ja i tak jestem niewyspana :-( ale to chyba przez pogodę, u nas przestało padać więc chyba zbierzemy się na krótki spacer przed spankiem :tak:

Co do szczepień to jak się ktoś uchyla to mogą nałożyć karę i chyba jest to 5 tys ale kto się uchyla? :baffled:

witam,

bylismy wczoraj na kontroli u lekarza, no niestety gardełko jeszcze nie jest czyste:no:, dostalismy nowy syropek Bactrim, oby pomógł,

pytałam przy okazji o MMR, mówił że szczepionka jest nowszej generacji i to nie jest juz to co podawano wczesniej, jego zdaniem bezpieczniejsze, gdy zapytałam, czy mam jakaś alternatywę, to powiedział , że tak - po prostu nie szczepić:szok:, ma w przychodni juz kilkoro dzieci bez szczepień i są zdrowe, nie chorują, ja chyba sie nie odważę i zaszczepię:tak:,

Piotrus tez miał ciężką noc, ale o 5.30 był wyspany, radosny i gotowy do zabawy:szok:,

moje dziecie bawi sie klamerkami, a wczoraj upodobał sobie słoiki, po jaka cholere kupuje mu zabawki:baffled:, wystarczy pogrzebac w kuchni i juz sie znajdzie cos ciekawego do zabawy:rofl2:

Witam:-)

ewelina - no ale już ku lepszemu idzie!:-)

fredzik - jeżeli bierzesz zwykłą szczepionkę, nie skojarzoną, to masz te wkłucia podczas tej wizyty, nie ma odstępstwa czasowego, ile ich jest zamiast 5 w1 to nie wiem, pamiętam, że na pierwszym szczepieniu ZOsia miała 2 ukłucia zamiast jednego bo miała zwykłą szczepionkę

szczepionki nie skojarzone są na to samo co 5 w 1 tylko podane w innej formie

też nienawidzę tego tematu bo każdy lekarz co innego w dodatku sama mało wiem:zawstydzona/y:

Witam:-) po długiej nieobecności
jak bede miała troche więcej czasu pokażę fotki na zamkniętym, ale teraz już musze uciekać
powiem tylko tyle że prawdopodobnie wracam do pracy
więc mam urwanie głowy
papa Dziołchy;-)

Mnie kiedyś powiedziała pielęgniarka w starej przychodni, ze te skojarzone szczepionki są mniej skuteczne. Podobno były przypadki zachorowań na krztusiec. Dlatego zrezygnowałam na samym początku. Ale nie wiem ile w tym prawdy ;-).

madzim, pomęczę cię jeszcze :tak: wytłumacz mi w takim razie czy jeśli te szczepionki nie skojarzone są podane podczas tej samej wizyty to organizm dostaje tyle samo do "przetrawienia" w tym samym czasie czyli tak jak w przypadku np.5 w 1? Nic już nie rozumiem :no: Bo byłoby dla mnie jasne gdyby to było w odstępach czasu jakiś... a tak? Jaka to różnica? BUuuu, oszaleję za moment :angry:

A co do wyboru to oprócz MMR jest PRIORIX (na to samo co MMR) ale chyba płatny

reklama
Witajcie :tak:
Nas rano obudziło słoneczko więc poszłyśmy na długi spacerek a teraz córcia bez protestu poszła spać.
Ja spałam całą noc ale teraz oczy mi się zamykają i pędzę robić mocną kawkę. Chyba trochę się uzależniłam :baffled:

pytałam przy okazji o MMR, mówił że szczepionka jest nowszej generacji i to nie jest juz to co podawano wczesniej, jego zdaniem bezpieczniejsze, gdy zapytałam, czy mam jakaś alternatywę, to powiedział , że tak - po prostu nie szczepić:szok:, ma w przychodni juz kilkoro dzieci bez szczepień i są zdrowe, nie chorują, ja chyba sie nie odważę i zaszczepię:tak:,

moje dziecie bawi sie klamerkami, a wczoraj upodobał sobie słoiki, po jaka cholere kupuje mu zabawki:baffled:, wystarczy pogrzebac w kuchni i juz sie znajdzie cos ciekawego do zabawy:rofl2:

Ja też już zgłupiałam z tymi szczepionkami bo co lekarz to inna opinia. No i znajomi nasi też różnie radzą bo jednym dzieci dobrze znoszą szczepienia i nic się nie dzieje ale znamy przypadki, że nie było wszystko w porządku.
Teraz coś piszecie jeszcze o tych karach...

Ewelina ja już też kiedyś pisałam, że przybory kuchenne to niezłe zabawki , zwłaszcza jak już teraz moja córa sama sobie z szuflad wyciąga :baffled::-) (oczywiście udostępniam jej te plastikowe i bezpieczne)

Do góry