reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Straszna ignorancja :szok:. I tacy ludzie leczą nasze dzieci? :crazy:

Właśnie. :-(

Elahar niebezpieczny taki lekarz - prawda, bo możesz się zasugerować jego radą, a tu proszę :no:, w mojej przychodni też mam taka panią doktor, która kiedyś bez zbadania małego powiedziała, że na jej oko to mały wygląda na zdrowego:szok:, teraz ją omijamy szerokim łukiiem, na szczęście jest drugi pediatra;-)

no i pogoda nam sie zepsuła:dry:, czy ktos wie,kiedy będzie poprawa:laugh2:

U mnie w przychodni jest kilku lekarzy ale jakoś często się zmieniają. Dwie są na stałe i właśnie jedną z nich jest ta u której byłam. Ale muszę poszukać lepszej.

Zerknęłam na pogodę i niestety za kilka dni jakiś śnieg ma jeszcze padać. Mam nadzieję , że się nie sprawdzi.

reklama
dziewczyny to wy tak możecie chodzić co chwilę do innego pediatry?
u nas na początku podpisuje się deklarację, którego pediatrę się wybiera i tylko ten nas w przychodni przyjmuje.
oczywiście mogę zmienić ale to wiąże się z załatwianiem w przychodni tej czy innej formalności, nie mogłabym ot tak po prostu iść do innego...

U nas w przychodni jest chyba pięciu czy sześciu pediatrów i jak dzwonię to pytają do kogo czyli można sobie wybrać. Ale na początku też podpisywałam deklarację do jednego. W sumie dobrze, że tak można tylko trzeba trafić na dobrego lekarza a ja jeszcze nie trafiłam. :baffled:

Zerknęłam na ulotkę z przychodni. Lekarze od nas mają obok nazwiska napisane pediatra, lekarz rodzinny. Czyli przyjmują też dorosłych bo to duża przychodnia z wydzieloną częścią dla dzieci.

to może u mnie też tak można a ja nie wiem? :-D
ale wydaje mi się, że tylko nasz internista jest pediatrą w naszej przychodni, choć może się mylę...
wnioskuję to po tym, że wszystkie dzieciaki do niego zawsze w kolejce a szczepienia, które się odbywają w jeden dzień w tygodniu też są przez niego tylko obsługiwane...
nam różni ludzie go polecali właśnie jako pediatrę dlatego się zapisaliśmy...jakoś narzekać na razie nie mogę, więc nie myślę o zmianie...

dziewczyny, z tym żółtkiem do nie do końca lekarz nie miał racji. Żółtko tez moze bardzo uczulać (zawiera białko a poza tym wbrew temu co nam się wydaje nie da się w 100% oddzielić białka od żółtka) Szymek np nie powinien jeść żółtka kurzego bo miał po nim wysypkę (lekką ale miał),natomiast po przepiórczym nie ma. A i białko przepiórcze też może uczulać ale ryzyko jest mniejsze niż przy kurzym. To tyle z mojego doświadczenia ;-) i nabytej z konieczności wiedzy dot alergii
Marzę o dniu kiedy moje dziecko będzie mogło jeść wszystko !!!

Fredzik, ale my nie twierdzimy, że żółtko nie uczula :-). Lekarz podobno powiedział, że białko nie uczula, a to jest bzdura, bo białko uczula nawet częściej niż żółtko.

no zgadza się, tak tylko napisałam co wiem bo wiele osób uważa (tak się często mówi) że tylko białko uczula a lekarz może z kosmosu się urwał :baffled:, no cóż...

reklama
no zgadza się, tak tylko napisałam co wiem bo wiele osób uważa (tak się często mówi) że tylko białko uczula a lekarz może z kosmosu się urwał :baffled:, no cóż...

No właśnie moja lekarka powiedziała, że białko nie uczula . Byłam z mężem więc też się zdziwił i dlatego wam o tym napisałam.

Do góry