reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Myśmy Piotrusia zaszczepili... i też się bałam...

W lipcu kolejne szczepienie.. tylko nie wiem na co :sorry2: Muszę sprawdzić..

reklama
ewa, mamy "zwolnienie" do odwołania ale nie prędko :tak: bo Szymek jest uczulony na białko, mleko i tysiąc innych rzeczy ale tu chodzi o jajko kurze. Na bazie jajka kurzego jest ta szczepionka i jeśli zdecydowalibyśmy się go szczepić to musiałoby to wyglądać tak: najpierw musiałby dostać hydrokortyzon potem jeden lekarz musiałby podawać szczepionkę a drugi czekać z kroplówką antywstrząsową. O NIE! JA DZIęUJę ZA TAKIE ATRAKCJE!!! Tym bardziej ze samo szczepienie jest wątpliwe :no:
Tak więc mamy zaświadczenie że nie można go szczepić MMR ani PRIORIX (odpowiednik MMR płatny) Ufff! Ciekawe co na to w przychodni powiedzą, mam nadzieję, że bez problemów się obejdzie

hello

kiedy ja dojdę do siebie i w końcu się wyśpię?
chodzę wcześniej spać a i tak ciągle śpiąca jestem :eek:

ale jakie kontrole?? wagi?? tak dla siebie??

no takie właśnie kontrolne, że idziesz lekarz waży, ogląda dziecko itp.
wydawało mi się, że niektóre dziewczyny pisały z kilka razy, że były, a ja chodziłam tylko przy okazji szczepień i nic więcej :sorry2:

tak pytam, bo jeszcze nigdy nie podawałam nic przeciwbólowego:sorry2:

dobranoc

ja podawałam tylko przy chorobach jeśli była gorączka

Dzisiaj byliśmy rano godzinkę na dreptaniu i po południu dwie na placu zabaw, i spacerówką i o rany, gdzie nas nie było :-) Chyba nad formą musze popracować bo wysiadłam i nie mam siły :-(
A i zapomniałam, wczoraj byliśmy u pani alergolog i jesteśmy zwolnieni z MMR.
A na kontrole nie chodzimy, a w sumie jakie kontrole? U nas nic takiego nie ma.

ewa, mamy "zwolnienie" do odwołania ale nie prędko :tak: bo Szymek jest uczulony na białko, mleko i tysiąc innych rzeczy ale tu chodzi o jajko kurze. Na bazie jajka kurzego jest ta szczepionka i jeśli zdecydowalibyśmy się go szczepić to musiałoby to wyglądać tak: najpierw musiałby dostać hydrokortyzon potem jeden lekarz musiałby podawać szczepionkę a drugi czekać z kroplówką antywstrząsową. O NIE! JA DZIęUJę ZA TAKIE ATRAKCJE!!! Tym bardziej ze samo szczepienie jest wątpliwe :no:
Tak więc mamy zaświadczenie że nie można go szczepić MMR ani PRIORIX (odpowiednik MMR płatny) Ufff! Ciekawe co na to w przychodni powiedzą, mam nadzieję, że bez problemów się obejdzie

hmmm....ale z tego co wiem to chyba większość szczepionek ma białko jaja kurzego, wcześniej Szymek nie był szczepiony?

moja też jest uczulona na białko i nikt nie mówił, że nie może być szczepiona?
muszę spytać lekarza :szok:

Witam:-)
moja dzisiaj spala do 7 całą noc:szok:
idę do pracy tak na 4 godzinki wyjątkowo w środę:baffled: średnio mam ochotę:sorry2:
pogoda się u nas popsuła:angry:

my już jesteśmy zaszczepione na MMR na razie obserwuje Natalkę bo w ciągu dwóch tygodni może wystąpić wysypka:baffled:

malaga my idziemy w lipcu na płatną 5 w 1:tak:

Dzień dobry :-).

Nurofen chyba zadziałał, bo pospaliśmy do 2:00. Jak się obudził i zaczął popłakiwać, to posmarowałam mu dziąsła (niestety musiałam użyć przemocy ;-)) i spał dalej do 4:00 - wtedy dostał flachę i następna pobudka o 6:00. W sumie nie najgorzej. Nurofen podaję, jak widzę że go boli. Wcześniej posmarowałam dziąsła, ale chyba nie pomogło za bardzo.

Co do szczepionki MMR, to ja nie mam jakoś obaw.

A co to za szczepionka 5 w 1? Do tej pory nie kupowałam, bo nie było więcej jak 2 wkłucia na raz.

Cześć kobitki,

My się wyspałyśmy, do 8ej. Córcia nie przestawiła się na nowy czas i teraz śpi do 8ej (wczesniej do 7ej), jedyna drzemka wcześniej była o 14ej, a teraz jest o 15ej. Potem usypiała o 21ej, a teraz o 22ej. Wcześniej bardziej mi odpowiadało.

U Nas tez dziś pogoda do niczego, a było tak pięknie. Chodziłam z córcią trzy razy dziennie na spacer, wracaliśmy do domu po 20ej. Kiedys był płacz jak chciałam ją ubrać na spacer, a teraz sama otwiera szufladę i przynosi swoje ubrania, a jak wracamy do domu to jest płacz.

witam Was dziewczyny, ja ze styczniówek 2008, ale mam do Was pytanie: czy jak dostałyście okres pierwszy raz po ciąży to potem miałyście już regularne miesiączki od razu czy potem znowu cisza i dopiero po jakimś czasie następną??

witam Was dziewczyny, ja ze styczniówek 2008, ale mam do Was pytanie: czy jak dostałyście okres pierwszy raz po ciąży to potem miałyście już regularne miesiączki od razu czy potem znowu cisza i dopiero po jakimś czasie następną??
Ja miałam nieregularne - długo trwały i były długie przerwy, ale możliwe że to przez zastrzyk antykoncepcyjny. Dopiero tabletki mi wyregulowały.

reklama
Dzień dobry
U nas pogoda też beznadziejna, zaraz zacznie padać. I moja Madzia strasznie marudna od rana. Nie odstępuje mnie na krok i nic mi nie da zrobić. Sama się nie chce bawić, rzuca zabawkami albo mi cały czas przynosi .:baffled:

hello
no takie właśnie kontrolne, że idziesz lekarz waży, ogląda dziecko itp.
wydawało mi się, że niektóre dziewczyny pisały z kilka razy, że były, a ja chodziłam tylko przy okazji szczepień i nic więcej :sorry2:

hmmm....ale z tego co wiem to chyba większość szczepionek ma białko jaja kurzego, wcześniej Szymek nie był szczepiony?

moja też jest uczulona na białko i nikt nie mówił, że nie może być szczepiona?
muszę spytać lekarza :szok:

Ja na kontrolę z Madzią chodziłam prawie co miesiąc. Tak jakoś wyszło. Mam blisko do przychodni więc kontrolnie zaglądałam. :tak:

Co do tej szczepionki to tez się wybieramy za kilka dni i sama nie wiem co mam myśleć bo Madzia też na białko jest uczulona.

Ja dostałam pierwszą miesiączkę jak przestałam karmić piersią i od początku miałam regularne i trwały tyle samo tak jak przed ciążą.

Do góry