reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a z tym to różnie bywa.
miedzy 19 a 20
to zależy czy zrobi sobie 3 drzemke i jak długo ona bedzie trwała, bo ignac z reguły mało spi w dzień a dłuzej w nocy.
Jak zaśnie o 16 i śpi ok pół godziny to idzie później spać (ok 20 )
a jak nie to juz o siódmej pada i wtedy budzi się juz koło 1 w nocy
U nas jest właściwie identycznie :tak:.

reklama
Ja też myślałam o przeprowadzce córci do swojego pokoiku ale te 2 pobudki w nocy..
Chyba nie dam rady tak chodzić do niej bo później nie mogę usnąć:-(

Ostatnio rozmawiałam też z lekarką o tych nocnych karmieniach i powiedziała, że jeżeli dziecko chce jeść to nie ma co kombinować i przetrzymywać (tak ja próbowałam) bo najwyraźniej jeszcze potrzebuje. I chyba racja bo rzeczywiście długo ciągnie. Także ja na razie karmię w nocy i z przenosinami do swojego pokoju czekam.

ja nie chciałam go uczyć spać w wózku i teraz taki efekt ze nie chce w nim nawet siedziec. my juz mamy przełozoną spacerówkę, bo w gondoli nawet 5 min nie wytrzymał

A u mnie jest odwrotnie, nie chce spać ze mną w łóżku,
a jak jest zmęczony i płaczliwy, to wystarczą dwa bujnięcia wózkiem i już śpi, wtedy przekładam go do łóżeczka.

A z karmieniem nocnym to było tak, że nie chciał w ogóle jeść, jak była pora upałów czerwcowych, jadał tylko w nocy, bo chyba było mu chłodniej, więc karmiłam go ile tylko chciał w nocy, bo zaczął słabo przybierać na wadze, no i tak mu zostało, tyle że je i w nocy, i w dzień.

Wiatam kochane:-)
my dzisiaj od rana w drodze:-) najpierw byłyśmy w funduszu, później na poczcie i w banku:tak: pogoda nawet fajna:tak: i nie pada:-D:-D:-D

Ignaś też śpi z misiem,ale ja nie wychodzę, tylko siedzę z boku na stołku, bo mały ostatnio nakrywa się pieluchą i muszę pilnować zeby tak nie zasnął
soppana nie masz sie co martwić moja córcia od początku śpi z pieluchą na twarzy:-D zawsze tak zasypia:tak: ja ją kłade do łóżeczka i wychodzę z pokoju:tak: zaglądam jak córcia skończy wygłaszać swój monolog i śpi, odkrywam pieluszkę
zobacz
4u0cj8x.jpg

tak jak wcześniej pisałam dzieci rosną
ja już nie nadażam z wyjmowanie ciuszków z szuflady i wkładaniem większych.
Ignacy rosnie jak na drożdzach (8600g) też się budzi ok 4 na mleczko ale potem śpi do 7:-)
Natalka śpi od 20 do 6,7 rano wcina butelkę i jeszcze śpi z godzinkę lub dwie:tak:

roksi - ile wzrostu ma Twoja Córcia bo wydaje się bardzo dłuuuga?
Zosia ma 70 cm i waży 7 kg, przez 2 mc przybyła 1 kg, to chyba mało, nie?

przez 2 mc przybyła 1 kg, to chyba mało, nie?
Mnie się wydaje, że to nie jest mało już w tym wieku. Przecież nie będzie dziecko wiecznie przybierać kilogram na miesiąc, bo po 12-tym miesiącu ważyłoby 15 kg.

Mój synek też dawniej zasypiał z pieluszka na buzi - specjalnie mu ja kładłam, bo łatwiej wtedy zasypiał.

reklama
Do góry