reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Pewnie czuła naszą obecność i jakoś to pomogło, no ale wcześniej to nawet jak nas widziała to dzioba nie otworzyła, bo ktoś inny dawał jeść....Troszkę się uspokoiłam wiecie i tak lżej mi na sercu :-p

Roksi, a o jaki zasiłek rodzinny chodzi, każdemu się to należy, czy to od czegoś jest uzależnione,

a jak to jest na wychowawczym, kto odprowadza za nas ZUS,

a np. gdybym na wychowawczym zaszła w ciąże to przysługuje mi urlop macierzyński, może ktoś już jest zorientowany, bo widziałam , że co niektórzy to się ostro biorą do roboty,

Witam
Ja właśnie wybieram się na wychowawczy i składam dokumenty o zasiłek. Uzależniony jest on od dochodów za ubiegły rok. Trzeba się trochę nabiegać po urzędach bo potrzebny jest papierek z Urzędu Gminy, ZUSu o składkach i z zakładu pracy o długości przyznanego urlopu wychowawczego i może coś więcej. Tez jeszcze muszę się dowiedzieć.
Wiem że na urlopie wychowawczym same płacimy składki do ZUS

Roksi, a o jaki zasiłek rodzinny chodzi, każdemu się to należy, czy to od czegoś jest uzależnione,

a jak to jest na wychowawczym, kto odprowadza za nas ZUS,

a np. gdybym na wychowawczym zaszła w ciąże to przysługuje mi urlop macierzyński, może ktoś już jest zorientowany, bo widziałam , że co niektórzy to się ostro biorą do roboty,
nie wiem jak to się fachowo nazywa:no: moja mama mówi na ro "rodzinne" składa sie dokumenty co roku:wściekła/y: potrzebne jest ze skarbówki zaświadczenia o dochodach z zeszły rok:tak: i te zaświadczenia zanosi się to mopsu:tak: niestety ja tylko dostaje 48zł:-( więcej jest przy kolejnym dziecku:tak:
mi niestety przysługuje tylko zasiłek macieżyński, bo prowadzę firme:tak: niestety o wychowawczym mogę zapomnieć:no:

Najświeższe doniesienia :ninja:

- zjedzonych zupek od babci - sztuk 1
- wypitych butli od babci - sztuk 1
- drzemka po uśpieniu przez babcię - sztuk 1

:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

Jedzenie z butli poszło pięknie...tylko z tą drzemką były jaja i z godzinę babcia ją usypiała. Potem doszło do tego, że nie mogła jej odłożyć bo był ryk i spała tylko na rękach. Ale najważniejsze, że spała! W końcu pójdzie jej to szybciej i łatwiej :tak:
Także dziś był przełomowy dzień. Szczerze mówiąc spodziewam się, że nastąpi jeszcze poważny kryzys...ale światełko w tunelu widzę. W końcu córa się przekona....powoli odzyskuję nadzieję :-D

reklama
Do góry