debiutantka
Marcówka 2007
Dziewczyny a tu znalazłam coś o suchej skórze u niemowlaków:
http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54927,2806902.html
http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54927,2806902.html
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie było tak wczoraj:-( małaej zaszkodziła marchewka z groszkiem więc wywalamy z menu groszekDziewczyny - znowu mamy atak wzdęcia/kolki :-( Zawsze myślałam, że kolka objawia się głośnym płaczem, kopaniem, prężeniem się i trwa to kilka, kilkanaście, czy też kilkadziesiąt minut.
Czy kolka może wyglądać inaczej??My od 17 walczymy... Przed południem Piotrusia coś brzuszek zabolał, zaczął się prężyć, płakać, ale ogrzewanie brzuszka pomogło i zasnął. O 17 zaczęło się znowu i z przerwami trwa nadal :-( Tzn. Piotruś próbuje zrobić kupkę, lub też bączka puścić i nie może - pręży się, stęka.. Płacze raz bardziej, raz mniej, zasypia na chwilę, albo po prostu leży sobie spokojnie, żeby za chwilę znowu się prężyć i płakać..
Czy to kolka??![]()
Czy raczej wzdęcia spowodowane czymś co zjadłam??![]()
Dodam, że nie jadłam nic nowego.. W sobotę i niedzielę zjadłam sporo placka drożdżowego z kruszonką.. I od niedzieli mamy sensacje podobne do tej którą opisałam.. Od tamtej pory jem tylko to, co do tej pory jadłam i nie było żadnych problemów z kupkami u Piotrusia...
Czy nagle mogło mu się odmienić i zaczęły mu szkodzić produkty do tej pory "nieszkodliwe" typu mleko i jego przetwory?? Mleka nie piję, tyle co parę kropli do kawy inki, jem serki homogenizowane, ryż na mleku Belriso, masła ociupinkę, ser biały.. Poza tym tylko drobiowe wędlinki, wszystko gotowane, z warzyw tylko marchewkę i pietruszkę, owoce - jabłka gotowane, dżem, ryż, makaron, chleb.. Chyba o niczym nie zapomniałam..
Jak tak mają wyglądać nasze kolki, po kilka godzin, to ja się wykończę :-( :-( :-(
dziewczyny a wiecie jak wyglada skaza bialakowa? jak to sie obiawia ?
bo wlasnie jedna kolezanka powiedziala mi ze on moze miec skaze bialkowa po modyfikowanym mleku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
u mnie było tak wczoraj:-( małaej zaszkodziła marchewka z groszkiem więc wywalamy z menu groszekpomogło masowanie brzuszka połozna mówiła żeby to robic od prawej do lewej strony tak jakby ugniatało się ciasto wtedy pobudza się jelita do pracy
![]()
My największy problem mamy z odbijaniem raz się jej odbije a 2 razy niejest jakiś sposób na to
![]()
Czy wasze dzieci też mają często czkawkębo u nas trochę tyłka się odsłoni i już czkawka czasem odrazu po jedzeniu dostaje
![]()
Acha - jeśli chodzi o naszą sytuację kolkowo/wzdęciową - ja też mam lekkie wzdęcia od niedzieli.. Czy to może mieć jakiś związek??
Szukam na siłę rozwiązania(((