reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam porannie:)

Madzik jak fajnie, że mała sobie radzi w przedszkolu. To od razu kamień z serca spada...A na jak długo na razie ją zostanwiasz?

Prawdopodobnie od przyszłego tygodnia Wojtek idzie do żłobka więc czekają mnie podobne przeżycia. Już się boję...

blu: matko jedyna, za niedługo trzeba bedzie zaklepywać żłobek i przedszkole zanim się zajdzie w ciąże...Gdyby to straszne nie było to by było smieszne.

ewelina ale zazdroszczę wypoczynku... A nam się nieustannie marzy z M chociaż weekend bez dzieci. Podli rodzice ;-)Ale w najbliższym czasie się nie zapowiada.
No i gratuluję odpampkowania. U nas bez zmian. Pieluchy najkochansze, nocnik i ubikacja beee... Na razie odpuszczam. Mam nadzieję, że jak zobaczy, że w żłobku inne dzieci robią do nocnika to też mu się zachce.

Skończyłam karmić Michała i mam doła, jestem jednoczesnie smutna, zła, poddenerwowana itp itd. Z Wojtkiem też tak miałam.

reklama
Witam:tak:
jejku córcia nie przyszła do nas:tak: i pospała do 7:tak:

kaskada ja to jestem jakaś dziwna:eek: karmiłam N. 3 miesiące pokarm sam się skończył i z tego powodu nie miałam żadnych wyrzutów i smutków:no: tak samo się teraz nastawiam czy będę karmić czy nie mam to w nosie;-)

witajcie o poranku ;)

kaskada pokarm Ci sie skończył, że przestałaś karmić?
My z małym pospaliśmy dzis do 7.00 a teraz idzie kupa do pieluchy...,

roksi u mnie w domu wszyscy uwielbiamy tę czekoladę... podeślij kilka :D

Hello :-)

A Karol nie chce wcale sam jeść :no:. Wygodnicki jest :sorry:

blu: matko jedyna, za niedługo trzeba bedzie zaklepywać żłobek i przedszkole zanim się zajdzie w ciąże...Gdyby to straszne nie było to by było smieszne.
Tylko że się nie da, bo wprowadzili taki przepis, że te listy żłobki mają zgłaszać do Urzędu Miasta i musi być pesel. Ten żłobek do którego jesteśmy zapisani jest chyba jedynym, który przyjmuje zapisy bez pesla - kierowniczka ma jakąś nieoficjalną listę.

kaskada ja to jestem jakaś dziwna:eek: karmiłam N. 3 miesiące pokarm sam się skończył i z tego powodu nie miałam żadnych wyrzutów i smutków:no: tak samo się teraz nastawiam czy będę karmić czy nie mam to w nosie;-)
A ja bym chciała karmić bardzo. Mam nadzieję, że nie będę miała takich przebojów jak z Karolem.

hej :-)

a ja nawet miesiaca nie pokarmilam Malej , i tez jakis wyrzutow z tego powodu nie mialam :no:

Mala pospala mi dzisiaj do 8ej :-)

Wiecie co,
ale ja nie jestem ortodoks jeśli chodzi o karmienie. I uważam, że to co się teraz dzieje w szpitalach, nagonka wręcz na dziewczyny , które nie chcą, nie mogą albo nie potrafią karmić piersią to jest przeginka. KObiety się doprowadza często do depresji przez to.
U mnie ten dół to hormonalny bardziej, wynika burzy wynikającej z odstawienia. Nie jest mi w ogóle żal końca karmienia- bo planowałam to od dawna i te 11 miesięcy moim zdaniem to jest zupełnie wystarczający okres. Mały dostawał cycka ostatnio już w zasadzie tylko na noc, nigdy nie zasypiał przy cycku i jakoś wcale do niego nie tęsknił- więc tym bardziej mi nie żal.

agutek nie mamy komu zostawić dzieci. Moja mama opiekuję się Babcią praktycznie 24 h na dobę a teściowa z dwójką sama sobie rady nie da. Także klops.

magda karmiłam coraz rzadziej i krócej właśnie po to, żeby młodego odstawić w miarę bezpoleśnie dla siebie. Cycki zniosły to rewelacyjnie:))

dzień dobry:-)
Ignac budzi się w nocy i płacze:eek: podejrzewam żłobek, coś tam musi biedny przeżywać a jak dodać moje wędrówki do WC to rano wyglądam jak zombie:confused2: a to dopiero początek:cool:
Pierwszego dnia zostawiliśmy go w żłobku w pampersie, ale grzecznie wołał, więc wczoraj i dziś poszedł w majtaskach:-) tylko na czas jazdy w autobusie mu zakładamy, ale kupa niestety jak u Roksi:zawstydzona/y: w żłobku nie robi - przynosi do domu i potem ma problem ze zrobieniem:eek: pytałam pediatrę, ale ona tylko, że nauczy się na nocnik a w razie zatwardzeń kazała dawać syrop lactulosum:no: nie wiem czy to pocieszenie czy nie, ale mówiła, że nawet czterolatki mają czasem problemy z kupą, bo to dla nich coś wstydliwego, ba nawet niektórzy dorośli mają takie schizy, że załatwią się tylko w swoim domu:szok:

Soppana - ja mam taka schize :zawstydzona/y::rofl2: i zalatwiam sie tylko w swoim domku :tak:...Soppana czy Ty bedziesz caly czas prowadzac Malego do przedszkola? jak urodzisz tez?

magda karmiłam coraz rzadziej i krócej właśnie po to, żeby młodego odstawić w miarę bezpoleśnie dla siebie. Cycki zniosły to rewelacyjnie:))
rozumiem... ja gdybym mogła to bym karmiła jak najdłuzej
hej :-)

a ja nawet miesiaca nie pokarmilam Malej , i tez jakis wyrzutow z tego powodu nie mialam :no:

Mala pospala mi dzisiaj do 8ej :-)

Ja karmiłam od samego początku na pół z butelką. Niestety inaczej się nie dalo, bo mogłam tylko po 3godz od porcji 5tabletek karmić młodego, czyli dwa razy w ciągu dnia a reszta było z butli, ale bardzo żałuję, że nie mogłam odstawić leków i karmić małego

reklama
hej

mały dziś znowu płakał w nocy:-(, więc jestem trochę nieprzytomna:eek:

kaskada twój maluch ma juz10mies:szok:, kiedy to zleciało:confused2:
ja karmiłam małego przeszło rok i Piotrek też praktycznie mnie sam rzucił:-D, karmienie piersią dawało mi duzo przyjemności, to uczucie wręcz nie do opisania:rolleyes:, to uczucie mrowienia w momencie jak maluch mleczko zaciągnie:-)
ale się rozmarzyłam,

Soppana u nas tez kupka w pieluchę, ale mam znowu kłopot bo Piotrek juz nie chce pieluszki załozyc, a kupki tez nie chce zrobic, od wczoraj nie było:sorry:

Do góry