reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

kleik, jarzyny i mleko na 2 zmieniamy; zalecił niby wysokokaloryczną kaszkę Sinlac lae zrezygnowałam bo ona dla alergików a Zosi nic nie jest, poza tym są tylko duże paczki po 20 zł ważne 14 dni a Zosia na poczek zje 1-2 łyżeczki to bym dużo musiała wyrzucić; myślę, że na tym co wymieniłam będzie ładnie przybierać bo jeszcze cycuś:-) a teraz dobranoc, do jutra!

reklama
jmm na dole jest taki plus naciskasz go przy postach na które chcesz odpowiedzeć i póżniej dajesz odpowiedz i wszystkie cytowane postym maszw ramce z odpowiedzią:tak: też nie wiedziałam długo jak to zrobić:zawstydzona/y: wstydziłam sie zapytać:zawstydzona/y: ale jakoś sama doszłam do tego:happy2:
Dzięki Ci dobra kobieto!!:-)

A nasza Niunia (4 miesiące i 6 dni) waży ok.6500 i nosi ciuszki 68. Zauważyłam ze nie należy sugerować sie rozmiarem - ubranka w tym samym rozmiarze różnią sie wielkością. .
z tymi ubrankami to dziwna sprawa. Moja mała nosi 68, czasem 74 ale ma jeden pajacyk, w którym właśnie śpi w rozmiarze 56 i sie mieści:szok::tak:

Hmm..trochę dziwne co nie? Skoro wszystko było i jest ok to po co dziecko pieluchować?
U nas było ok i nam ortopeda nie kazał nic robić :no:

My tez juz nie pieluszkujemy:no:i naprawde dziwne,ze wszystko ok a kaza dziecko pieluszkowac...biedne te maluszki pewnie im niewygodnie:-:)sick:

Dzięki Ci dobra kobieto!!:-)

z tymi ubrankami to dziwna sprawa. Moja mała nosi 68, czasem 74 ale ma jeden pajacyk, w którym właśnie śpi w rozmiarze 56 i sie mieści:szok::tak:

u mnie niema rozmiarow w cm ale sa na miesiace teraz mala nosi 3-6msc ale np rajstopki kupilam jej dzis 6-12:szok::szok::szok: i sa akurat:tak::-)

A od mojego synka jest młodsza o 1 dzień i ma podobnie na imię :-D.

Wszystkiego najlepszego!!! :-):-):-)

Dziekujemy :-) jestesmy juz po imprezce i grzecznie spimy w lozeczku;-)
wiec z tego co czytam to z tymi rozmiarami jest totalny zakret
Faktycznie Karola miesci sie jeszcze w rozmiar 62 a niektore ciuchy 68 sa takie przyciasnawe a ja wole zeby miala luz i mogla sobie spokojnie fikac dlatego juz kupuje 74:-D
A Karol to piekne imie:)

My tez juz nie pieluszkujemy:no:i naprawde dziwne,ze wszystko ok a kaza dziecko pieluszkowac...biedne te maluszki pewnie im niewygodnie:-:)sick::tak::-)

Bo doktor mówiła, że to tak na przyszłość, żeby panewki w bioderkach, które są już na swoim miejscu się nie zdeformowały, bo to wszystko jeszcze mięciutkie i kruchutkie;-), a że nie wygodnie to inna sprawa:sick:, ale skoro ma to pomóc.

Poza tym zapowiedziała, żeby nie wsadzać wprzyszłości dziecka do żadnych chodzików, jeździków itp:szok::szok::szok:.

dziewczyny...jak to jest po wprowadzeniu nowych pokarmów....dokarmiam butlą i karmię piersią i właśnie żeby w tym wszytskim nei zabrakło miejsca na cyca bo obie bardzo to lubimy. Pierś na noc zostaje?

Ja też martwie się:sick:, czy nie muszę dokarmiać, chociaż Piotruś ma wagę konkretną 6200 (a urodzeniowa 3500), ale ostatnio słabo przybiera i pytałam na czym polega dokarmianie.
Trzeba podawać najpierw pierś, a potem mmleczko:tak:, żeby maluszek nie odrzucił piersi.

Poza tym zapowiedziała, żeby nie wsadzać wprzyszłości dziecka do żadnych chodzików, jeździków itp:szok::szok::szok:.
właśnie też słyszałam o chodzikach że ortopedzi zabranieja ich używać:tak: w karajach skandynawskich są całkowicie zakazane:szok:

a tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY:-)
ale w Częstochowie lipna pogoda 14stopni wieje pewnie zaraz będzie padać:-( a ja cały tydzień wybieram sie po sukienkę do chrztu dla niuni i nie mogę wyjść bo pogoda lipna:angry:

reklama
Do góry