reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej :-)

ja dzisiaj mam wolne :-) i fitness juz zaliczylam :-) zaraz obudze m i gdzies sie wybierzemy :-)

moja Mala potrafi sie soba zajac na dluzej :tak:nieraz biore prysznic itp. i bez wiekszych porblemow ;-)choc mysle ,ze np. w przedszkolu bedzie "dominatorka" :szok::confused2: jak sie spotyka z kolezankami (jedna w tym samym wieku druga rok starsza) to raczej jest "ptzewodniczaca grupy" :eek::-D

reklama
u mnie tez dominator
nawet 3,5 latkow ustawia :)

i nie potrafi sam sie soba zajac
tzn chwile daje rade ,ale za5 minut juz mnei wola
a jak sie nudzi to mega broi
i chyba ma robaki w dupce bo usiedziec na miejscu nie umie
ale ja tez taka bylam tylko on zaczal od pierwszych miesiecy a ja kolo 3 lat

drugi gabisio tez sie na takiego zapowiada:baffled:

Cześć

Moje dziecko jeszcze śpi - to niewiarygodne :szok: A pogoda nam się znowu schrzaniła. Czy ktoś wie gdzie się podziało lato? Maj i czerwiec zawsze takie ciepłe i piękne a tu co?:angry:

hej babeczki
pogoda na wyspach tez sie chwilowo zepsula :)))

tirstano ne pi mi ostatnio w dzien ,ale za to kladzie sie o 20 i wstaje o 10 11 :))))
jeszcze zeby gabisio dla odsapnac:)))

wrucilam z zakupow
a teraz lece ogarnac chatke i lece sie szykowac
jedziemy dziisja na koncert Beyonce
jeszcze musze ze 3 red bule walanac heheheh

a my właśnie wróciliśmy od babci:tak: młoda śpi czekamy jak wstanie i może zaliczymy jakiś spacerek o ile pogoda się nie popsuje:baffled:

miloku ale ci zazdroszczę koncertu Beyone:zawstydzona/y: fajnie babka śpiewa, tańczy i jak ekstra wygląda:tak:

wow miloku ale fajnie wam z tym koncertem :-) miłej zabawy :tak:

u nas cały dzień deszcz siąpi, więc spaceru jako takiego nie było, tylko szybko na wybory, potem do babci i na zakupy.

w związku z tym, że mała spała rano do 8 co jest ewenementem, nie pozwoliliśmy jej spać w dzień, bo zasnęła by po 14-15 dopiero..że nie wspomnę, o której by poszła spać na noc...przysnęła nam na 5 minut w aucie po 17, ale już jest ok więc liczę, że pójdzie spać po 20 :sorry:

reklama
hop hop:-)

Jeździliśmy na rowerach - 15 km:szok::-)

agutekjakbym o Zosi czytała:-D porządek musi być i spanie na noc nie za późno:tak:
my to planowaczki jesteśmy;-)

roksia wybyczałam się i odpoczęłam psychicznie:tak: najbardziej cieszyło mnie to, że Zosia miała obiad z dwóch dań, dwa długie spacery, zabawy z rówieśnikami i żadnej wpadki sikaczowej:tak:
ale codziennie bym tak nie mogła:sorry:

w temacie sikania...nie wysikaliśmy jej po kościele i wpadka była...w cocodrillo:sorry: ulotniliśmy się szybko a mnie doleciało tylko pytanie sprzedawcy "co tu tak mokro":sorry:
czyli musimy pamiętać by ją wysadzić wcześniej bo zawołała ale nie było gdzie tak w parę sekund...

kuxajestem w szoku, że tacy nauczyciele jeszcze istnieją:baffled:
takie pisanie nic nie daje poza zniechęceniem do nauki, szkoły i n-la.
JAk macie już to orzeczenie to pokaż wychowawcy, n-le powinni zmienić sposób zachowania. W praktyce wiem, że ciężko z tym, ale jak nie zadziała całe środowisko to biedny będzie synek:-(
ADHD to nie jest takie hop siup, to są zmiany w obrębie centralnego układu nerwowego i tym dzieciom trzeba pomóc z tym żyć.
Dali Wam jakieś leki? mam nadzieję, że obejdzie się bez tego...

fredzikADHD diagnozuje się w młodszym wieku szkolnym, powinno się przed 7 r ż. to stwierdzić.
Tak jak pisze kuxa, teraz niektóre zachowania określa się mianem prawidła rozwoju, niekoniecznie prognozujące to zachowanie...

odpowiadając na Twoje pytanie, to że Szymek teraz nie ma ADHD ( de facto nie może go jeszcze mieć) nie znaczy, że w przysłości go nie dopadnie...
nie jest też tak "łatwo" mieć ADHD, trzeba mieć co najmniej 6 zaburzeń z 3 sfer utrzymujących się minimum 6 mcy.
Główny symptom to wcale nie bieganie, nadruchliwość ale problemy z koncentracją...
ale kto wie co komu pisane, nie ma co zachodzić w głowę:tak:

tak się to u Was poskładało, że sobie myślę...dobrze, że Ty przez to przechodziłaś, lepiej Szymka rozumiesz:tak:
dla mnie np. byłaby to nowość i pewnie bardziej by mnie zachowanie dzieca drażniło

Do góry