reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

dzień dobry

u nas pogoda na dwoje babka wróżyła ale i tak koczujemy w domu bo Sz. warszawski klimat nie służy i już jest przeziębiony nieźle, wczoraj miał 38,5 gorączki :angry: a nad morzem czasem był taki lodowaty wiatr wieczorem, cały dzień na dworze i zdrowy a tu.... :baffled:

hmmm... ja też kupiłam hula hop:-p nakręciłyście mnie a m się śmieje ze mnie:-)

madzik, super z pieluszką, mój chwilowo się cofną :-( ale co tam poczekam (bo niby jakie inne wyjście mam;-))
jak mam opisać jak Sz. się ubiera:baffled: body (jak czasem mu daję) nie umie zapiąć, trzyma zatrzaski i szarpie za nie i jest "mama momóż":-D
ta pani terapeutka od IS mówiła, że tak szybko się nauczył bo to był jego sposób na "uspokojenie" skóry (tzn. tarcie skóry poprzez ubieranie i rozbieranie się).

Agutek, mała musiała słodko z tym dywanem wyglądać :-D

A poza wszystkim mam doła bo mi dziewczyny przenoszą klubik Sz. na jakieś zadupie gdzie bez samochodu ani rusz. I wszytko byłoby ok, m by mi zostawił auta ale ta moja cholera wychodzi z fotelika samochodowego w ciągu 3 min od ruszenia:wściekła/y: i co ja mam zrobić jak od od momentu jak oczy otworzy to jest "do dzieci i do dzieci":eek: stadną istotę mam ale rozumiem go bo ja też bez ludzi nie funkcjonuję. Ech

miłego dnia

reklama
hejo,
głowa mi pęka:wściekła/y:

niestety bylismy u dermatologa z łapakami Piotrusia, bo nie było poprawy:no:, dostał krople Allertec i maść ze sterydami, kuracja ok 2tygd:-(

Roksi, poczytaj Harlana Cobena, to taki łagodny Grisham:-D, np w głebi lasu, nie mów nikomu, to takie kryminały;-)

Fredzik, zdrówka dla Szymka:tak:

Agutek... mi jeszcze smok nie przeszkadza bo tak jak mowie nie ma na niego strasznego parcia. jak jest to fajnie, a jak sie zapodzieje to tez zadna strata... wiec kiedys sie zapodzieje na dobre ;-). co do Hula, naprawde to z tesco wystarczy, one nie sa z takiej okrągłej rurki tylko jakby pół walec, ze przy ciele masz tą płaską powierzchnie. i są naprawde dobre, dlugo nim kręcilam. a jak juz chcesz profesjonalne to w sklepach z artykułami do gimnastyki artystyzcnej mozna kupic, np drewniane. tylko niestety troche kosztują

MadzikM nie zniechęcaj sie, u mnie tez pierwsze tygodnie bylo wiecej schylania. a potem sie rozkrecilam :-)

Roksi współczuje apetytu na slodkie, ja z Kubą to zarlam sledzei i ogory, a z Xawkiem tylko slodkie.... potrafilam zjesc 2 pudla czekoladowych ciastek (pudła !!) i mimo ze mi juz sie ulewalo dalej pchalam.... straszny łakomczuch byłam

Widze dziewczynki ze o książkach temat... ja wczoraj sie usmiechnelam do Biblioteki Publicznej i mam 5 ksiazek o wychowaniu dzieci psychice itp itd... normalnie bede sie na Supernianie kształcic.... ale duzo juz ciekawych informacji wyczytalam....
a Ł jest zadowolony bo nie wydalam 200pln na ksiazki tylko je wypozyczylam :D

hej, moje dziecko od jakiegoś czasu wstaje punkt 5.15 i nie wiedzielismy dlaczego:eek: a tu dziś ja się obudziłam wcześniej i nagle słyszę budzik u sąsiada:wściekła/y: nie głośny, tylko taki upierdliwy:baffled: i za chwilkę Ignaś woła "mamusia tawaj":eek: na szczęście za chwilę zasnął
Ewelina my tez mamy allertec i maści robione, ale u nas to już przewlekle:-(
W temacie odchudzania;-) mój M właśnie jest w trakcie diety:-p miał problemy z woreczkiem żółciowym i dostał od lekarza skierowanie do poradni leczenia otyłości, musi zgubić przynajmniej 30 kg:szok: dla zdrowia, nie urody:-) dostał wspmagacz i dietę 1500kcal:eek: a ja mam teraz straszne chętki na słodycze i muszę się ukrywać:-D żeby go nie kusić:-) hehehe wczoraj pochłonęłam chałwę w drodzę ze sklepu:-D

o rany, cóż za konspiracje
Mój Ł mi nie szczędził widoków i zapachów :-)
a ja jak juz nie moglam to kostke gorzkiej czekolady wcinalam... moze twój M by mógł gorzką czekolade jesc, tak np. kostke w trudnych chwilach? jak ja nigdy gorzkiej nie lubilam, tak sie przyzwyczaiłam i jak sie clzowiek od slodyczy odzwyczai to i gorzka jest calkiem slodka.... a coli jak sie napije normalnej to aż mnie skręca z cukru :-)

a jaki wspomagacz dostał jeśli moge spytac?

Kuxa, afibron się chyba nazywa:baffled: a mój M generalnie nie lubi słodyczy, on mięsny raczej jest,ale teraz po tygodniu ma chyba jakiś kryzys, więc wolę go nie kusić. Jem razem z nim warzywka gotowane na parze, mi to też wyjdzie na zdrowie:-) nie kupowaliśmy parowara tylko taki wkład do garnka i do tego patelnię grillową:-)

Dzień dobry,my juz na nogach,ale nie bylo pobudki 5.15,bo ok 3 włączyłam cicho radio :-) Ewelina, musimy uważać na konserwanty,kwaśne i detergenty.

reklama
hejka :-)
Dziękujemy za gratulacje:-) sukcesów ciąg dalszy:-)
wczoraj założyłam na dłuższą podróż i było tak jak sandi pisała czyli popuszczała po zdjęciu pieluchy:sorry:
i dalej nie wiem co robić w sklepie czy w kościele:eek:
ja nie zakladam juz wogole :no:;-) nawet na dluuugie spacery czy wyjazdy :no: ostatnio bylam z nia na zakupach i zachcialo jej sie w sklepie gdzie nie bylo wc dla klientow - wzielam ja szybko na raczki i poszlam przed sklep na trawke zrobila i wrocilysmy :tak: wczoraj bylismy na wyjezdzie i tez pampka nie bylo :no:;-)

Do góry