reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

dzień dobry, my buszujemy po dworku cały czas :-)

Ewela, coś mi do głowy z waszym sapaniem przyszło (napiszę na spokojnie wieczorem), powiedz, czy P. śpi ze smoczkiem?

dobry wieczór;-)

tak, :-( spi ze smoczkiem, tzn zasypia z nim, a potem wypluwa, ale jak się obudzi, to go szuka:baffled: próbowałamgo odsmoczyc i zasypianie poszło bez oporów, ale łamałam się przy przebudzeniach, bo wtedy się go domagał, a jak człowiek w nocy nieprzytomny to pójdzie na wszystko:zawstydzona/y:

nasz weekend tez udany:tak:, bylismy duzo na dworku, tylko ten okropny wiatr dokuczał:crazy:
troszkę zmęczona jestem:sorry:

reklama
my tez caly dzien na dworzku :)))
ewela moj tez ze smokiem spi i co najlepsze domaga sie go w ciagu dnia ,ale jestem twarda i mu nie daje
zreszta mysle ,ze przyjdzie cza sto sam go wywali
ja tez dlugo dyndalam i to 3 mialam w rece ,wiec co mu bede bronic hehehheh

i pieluchowanie u nas wrucilo na dobre :(((
znowu totalny bunt na nocnik :(((
a tak poza tym to ja wykituje zanim te nasze dziciekai beda calkowicie sprawne . moj syn wszystko chce sam sam sam a jak sobnie z czyms nei radzi ,albo nie dosiega to jest awantura na calego
dzisiaj godzine ryczal bo chcial sam zrobic popcorn , no ale ,ze nei siaga do mikrofali to go podsadzilam ale on sie tak zezloscil ze on sam . wyladowal w koncie i tak walczylismy ponad godzine az sie uspokoi
a wysztko przez to ze nei siega do mikrofali :eek::eek:
a jeszcze jedna awanture mialam dzisiaj prze to ,ze jest taki samos
udalo mi sie namowic go na siku na nocniku , i zabieram sie za wklad nocnika ,chce go wyniesc a on w ryk ze ona to zrobi :eek::eek:
normalnie wykituje niedlugo :angry::angry::angry::angry::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Witam!

ewelinato czekaj na teorię fredzika, na pewno coś mądrego napisze - jak to ona:tak:

roksimoja też straszna gospodyni, ze stajni by nie wychodziła:sorry:

nie mogę się przyzwyczaić do tych zmian:confused2: nerwy mnie tłuką, boli mnie głowa, brzuch. Jak tu wyluzować??? bo się nerwicy nabawię:eek:

Przekopałam 40 stron allegro bo za 3 tyg. mamy wesele, moje typy

:) MILLE SUKIENECZKA 92CM 2 LATKA (619847937) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

M&CO KIDS,sukieneczka w róże 1,5 - 2 lata (619037774) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

** PATCH PRINCESS - HAFTOWANA SATYNA WIZYTOWA 2 L (616452306) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

SUKIENKA GEORGE JAK NOWA 2-3L (92-98) (616393957) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

dobry wieczór;-)

tak, :-( spi ze smoczkiem, tzn zasypia z nim, a potem wypluwa, ale jak się obudzi, to go szuka:baffled: próbowałamgo odsmoczyc i zasypianie poszło bez oporów, ale łamałam się przy przebudzeniach, bo wtedy się go domagał, a jak człowiek w nocy nieprzytomny to pójdzie na wszystko:zawstydzona/y:

nasz weekend tez udany:tak:, bylismy duzo na dworku, tylko ten okropny wiatr dokuczał:crazy:
troszkę zmęczona jestem:sorry:

Ewela, sorki, ze dopiero teraz ale właśnie sobie przypomniałam, ze ci obiecałam. Sz. też śpi ze smoczkiem, a ostatnio najchętniej ciumkał by go cały czas ale nie pozwalam:crazy:
Do pewnego momentu spał ze smoczkiem aventu (on miał uchwyt) i mój m wpadł na pomysł ,że to tak trzaska - hałasuje (plastik o plastik) i powiedział, że może zmienimy na taki bez uchwytu i .... UWAGA! kupiłam i dziecko zaczęło spać w nocy a kilka nocy temu zaginęły oba bez uchwytu i dałam ten stary i obudził się :szok: moze to więc to bo ? może i u was to się sprawdzi? My obstawiamy, że smoczek albo smoczek i masaże.... to tylko teorie ale ja też już wyczerpałam wszystkie pomysły a jednak zaczęłam po dwóch latach sypiać w nocy :tak: O rany ale to radocha:-D

miloku, skąd ja to znam, "sam, sam", "mama odejć" a jak coś sie nie udaje to dzika awantura na maksa :crazy:

madzik, myślałam, ze to dla ciebie i się zdziwiłam jak na linka kliknęłam :-Dpierwsza i trzecia i ta co roksi wstawiła

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry :happy:

Moja też śpi ze smoczkiem ale prawie wcale go w nocy nie wypluwa, non stop w buzi go trzyma :baffled: Jak chwilę śpi bez i się poruszy to zaraz nabiera świadomości i odruchowo go szuka. No ale przynajmniej śpi :sorry:

madzikm wszystkie ładne, nie umiem zdecydować, które najładniejsza :-p

roksi proponuję wszystkie ciuchy złożyć i schować do szafy, większość wyprasuje się na was :-p ja już nie pamiętam kiedy miałam takie posiedzenie z żelazkiem, prasuję tylko to co naprawdę tego wymaga, reszta po nałożeniu się prostuje :-D

reklama
Witam:tak:
prawie zemdlałam rano:baffled: juz mi się to drugi raz przytrafiło w tej ciąży:baffled::baffled: parzyłam kawę i nagle ciemno przed oczami:-( zdążyłam tylko wyłączyć ekspres i dojść po omacku do salonu:baffled: nogi w górze i udało mi się dojść do siebie
córcia zaczęła interweniować przyniosła mi swoją poduszkę i kołderkę:-) i zawoła tatę:tak:

Roksi, tylko nie szalej z tym prasowaniem:no:, zostaw sobie troche na jutro;-)
Ewelina tylko na zamiarach się skończyło:baffled: zaczęłam szperać na allegro a tu północ:sorry:
odnośnie problemów Piotrusia ze snem to ja naprawdę proponuję przyjrzeć się czy nie jest mu za ciasno w łóżeczku:tak: moja ryczała przez tydzień w nocy tak jakby na śnie coś ją bolało:baffled: doszliśmy do wniosku że cierpła jej nóżka lub rączka a ile razy zdarzało się że spała buźką w szczebelkach:szok: kupiliśmy nowe i jest dobrze:tak: oczywiście 3 dni było walki by córcia nie uciekała:sorry:

roksi proponuję wszystkie ciuchy złożyć i schować do szafy, większość wyprasuje się na was :-p ja już nie pamiętam kiedy miałam takie posiedzenie z żelazkiem, prasuję tylko to co naprawdę tego wymaga, reszta po nałożeniu się prostuje :-D
Agutku jestem zboczona i lubię mieć ubrania wyprasowane:sorry:

Do góry