reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

madzik, gratuluję, współczuję nieporozumień i trzymam kciuki ;-)
co do wędzidełka, wiemy od urodzenia ale zdecydowanie dużo udało nam się osiągnąć ćwiczeniami (sporo się wyciągnęło - może nam język pokazać :-p); jakoś jestem przeciwniczką i mój m też cięcia wszystkiego na hura :baffled: może dlatego też że naczytałam się o źle wykonanych podcięciach, no nic zobaczymy

blueberry, u nas prywatne 1200 :crazy: a do państwowego poniżej 3 lat nie ma szans!:wściekła/y:a państwowe kosztuje chyba coś ok 450 zł

elahar, biedna Madzia

co do drzwi to nasze są zablokowane ale tak jak pisze roksi, bo nasz diabeł mały włazi z pasów, robi to tak, że nie widzę tego często :angry::szok: z tego co wiem u nas nie ma problemu, żeby w razie wypadku to otworzyć

reklama
Elahar współczuje Madzi, duzo zdrówka:tak:

a i Piotrus nabił sobie strasznego guza:-:)szok::-(, tak sie popisywał przed tatusiem, obłozyłam trochę lodem, ale wył gorzej, jak po uderzeniu:baffled:
spokojej nocy,pa;-)

Dziękujemy. Piotrusiowi też szybkiego wygojenia guza :tak:
Idę też spać bo i mi coś siedzi na żołądku. Nie za dobrze się czuję :-(

ooo Madzik wrocila :-) :-) wiesz nasze nocki caly czas wygladaja tak samo :sorry2: klade mloda - usypia - mijaja 2 lub 3godzinki - i juz reszte nocki spi z nami :sorry2: jakos nie mam narazie natchnienia wysluchiwania nocnego plakania :dry:a wnet wrzeszczenia :dry:

dziewczyny mam do Was prośbe :-) czy mogly byscie mi napisac teksty piosenek ktore śpiewacie dzieciom? please :-) i moze jakies znane wierszyki :happy2: prosze napiszcie cos ...

Dobry wieczór

Miloku popieram Madzikim z tym niebłądzeniem :tak:.

Madzikim ja też potrzymam kciuki żeby mąż nie jechal bo faktycznie ciężko tak samej być. A tak z ciekawości spytam, bo z tego co piszesz, On jest belfrem i jako nauczyciel mialby jechac do Stanów?
Ja to bym chyba zawału dostała jakby mi M otworzył drzwi podczas jazdy...:szok:

Ewelina a Twój brat jest muzykiem :-)?? Bo napisałaś o jego koncertach.

U nas ze spaniem jest tak, że ja (lub mąż ale ostatnio tylko ja jestem akceptowana) usypiam M , tzn. lezymy na naszym wyrku, śpiewam mu cos, smyram po buzi (albo on sam sie smyra moją ręką :-D) a jak juz zaśnie to go przekładamy do łóżeczka gdzie śpi zwykle do 5. Jak sie obudzi i zaczyna marudzic to go biorę do nas żeby jeszcze choc z godzinę pospac (najgorzej jest w weekendy bo on o tej samej porze wstaje :baffled:). Niestety czasem juz nie chce spac i zaczyna wymyslac , że na nocnik chce a potem cala seria leci: mleczko, smoczek, bajka....

Sandi znalazlam jakis linki do bajek, wierszyków itp. Może cos Ci sie spodoba :-):
Kołysanki

Bajki, wierszyki, teksty piosenek dla dzieci w portalu bajeczka.ovh.org

http://www.ewa.bicom.pl/karaokedz/

http://www.dziecionline.pl/maluch/piosenki/piosenki.htm

Ostatnia edycja:
dziekuje Debiutantko :-) jestes niesamowita! :-) ( a ja slabo-myslaca:zawstydzona/y:);-)dziekuje jeszcze raz :-)

jak byscie znaly cos jeszcze to prosze piszcie :-)

hej ho :-)

pobudka o 5.10 na nocnik - siusiu i kupka :-) potem mleczko i chwila drzemania
5.40 znowu wołanie na nocnik - myślałam, że ściema, a jednak było znowu siusiu :-)

dodatkowo ma fazę na kąpiele, ciągle chce bym właziła jej do wanny, wtedy siada, kładzie się, nareszcie!
tylko, że chce się też kąpać o 6 rano jak wychodzić z domu mamy :-D drze się myju myju i ryczy jak nie chcę zrobić jej kąpieli :rofl:

Ewelina współczuję guza Piotrusiowi, ale takie dzieciaki mają twarde głowy ;-) ostatnio moja sobie nabiła siniola i mąż chciał jej coś zimnego przyłożyć, ale nie pozwoliłam...ale tylko z tego względu, że ja tego nienawidzę i wtedy boli mnie jeszcze bardziej i uznałam, że dla niej przeżyciem jest to, że się tak uderzyła i jak jej przyłoży to zimne to będzie wrzeszczeć jeszcze bardziej...ale oczywiście wiem, że to bardzo dobry pomysł ;-)

blueberry 500zł za prywatne przedszkole to uważam, że nie dużo, za państwowe u nas chyba ponad 200zł się płaci. Rozumiem, że to które wybrałaś ma dość dobrą opinię?

elahar zdrówka dla córci!

Fredzik o tych waszych cenach to ja się w ogóle nie wypowiadam :-D Mam nadzieję tylko, że chociaż wypłaty u was są o tyle lepsze ;-):-D

Sandi ja nie śpiewam :-p:-D My po prostu włączamy MTV i tańczymy do przebojów :-D

reklama
dzień dobry
my dzis testowaliśmy pujście do przedszkola żłobka na 7rano jenyy zero problemów wstali o 6 rano bo im sie zegar nie przestawił heheheh

Zosia też zasnęła dopiero teraz bo jak same jesteśmy to się ociągamy.
Logopedię studiuję:-)

nie mam ani jednej pieluchy na rano:nerd:bosko:baffled:

madzikim ty studiujesz logopedie czy pisałaś w sensie uczenia się wyrażnie mówić po potrzebuje w sumie porady logopedy hehhe

Madzik, ja może też spróbuję z państwowym przedszkolem, ale wątpię żeby przyjmowali dzieci poniżej 3 lat. To nasze przedszkole kosztuje 500 zł z wyżywieniem. Nie mało, ale są też dużo droższe przedszkola. A za państwowe też się cośtam płaci, pewnie z 200 zł. No i w tym naszym nie ma grup, wszystkie dzieci są razem. Wydaje mi się, że to lepiej niż gdyby miał być w grupie z 3-latkami, bo starsze dzieci lubią się chyba opiekować maluchami.

ja za państwowe przedszkole płacę 240 zł plus tam ubezpiecznie i inne nieraz pierdołki

a co do dzwi to jejkuu aż się wystraszyłam u mojego taty i mamy sa zblokowane dzwi i tylko się od wewnątrz otwierało bezpieczniej się jedzie choc moje nie wpadły jeszcze na pomył otwierania bawią się zwykle jedno 2 zagaduje i zabwia :)

Do góry