reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A my juz szatana wypedzilismy :) w kwietniu!zaraz po szczepieniu!
nie sadzilam, ze marudzenie bedzie trwalo dluzej niz 3 dni(jak zapewniala mnie pielegniarka)i mala marudzila podczas uroczystosci!ale mielismy chrzest z zaprzyjaznionym ksiedzem i tylko w gronie rodziny, bez zbednych i ciekawskich babek, to bylo bardzo milo i kameralnie!

Zazdroszczę, nie tylko tej kameralnej uroczystości, ale i tego że już macie to za sobą. Ja jak o tym myślę to aż mi żołądek podchodzi do gardła. Nie chodzi o kościół bo to w końcu będzie niedziela, godzina 11a, cały kościół ludzi:eek:, ale o "imprezę" w domu. Szkoda gadać.

reklama
Ja nawet nie wiem jak organizuje u nas te chrzesty kościół - czy osobno, czy w ramach mszy - bo jesteśmy tu "nowi" na osiedlu. Muszę się dowiedzieć.
Mnie z kolei bardziej stresuje właśnie to co w kościele będzie niż imprezka po wszystkim ;-) :-D
Ciągle też się zastanawiam czy robić w domu czy zaprosić na obiad do restauracji.

ewo będzie dobrze :-)
no i będziesz miała to wkrótce za sobą, czego ci zazdroszczę...nam przyjdzie jeszcze tyle czekać :rolleyes:

ewo bierzesz pierś kurczaka i kroisz na małe kawałki, solisz, a następnie maczasz w cieście naleśnikowym z przyprawami i wrzucasz na gorący olej. Kiedy ciasto zarumieni się na złoto wyciągasz i gotowe :-)
U nas rozeszły jak świeże bułeczki na ostatniej imprezce :happy:

my chrzcimy 23 i pomysl byl taki ze zabieramy gosci zaraz po chrzcinach na weekend naf jeziorko wynajelismy juz domek a tu mojego meza siostra z mezem mowi nam ze oni nie jada bo sie z tesciami nie lubia (ja tez nie i co z tego ) to miala byc impreza Tristana an nie tesciow
wiec robimy obiad w domu i zaraz po obiedzi ereszte gosci zabieramy nad wode.
wogule chore stosunki sa z meza rodzinki strony
wogule to nie iwme kogo zaprosic
bo npo jedna siostre mojej tesciwej lubimy a drugiej nie i jak tu rozganiczyc kogo zaprosic
a jak nie zaprosze rodziny to czy wypada zaprosic znajomych?hmmm
doradzcie

agutek ja tez chccialam wczesniej robic w restauracji

miloku nie wiem co ci doradzić.
My po prostu na chrzciny zapraszamy tylko dziadków i chrzestnych...tzn. mamy takie plany, ale kto wie czy nie będą jakieś naciski ze strony rodziców, żeby zaprosić więcej osób ;-) Ale nie damy się :-D
Przemyślcie z mężem mocno kogo tak naprawdę potrzebujecie tego dnia, może do jakiego kręgu można zacieśnić listę zaproszonych...
Nie wszystkich lubimy, ale czasem "wypada" ich zaprosić, szczególnie jeśli to najbliższa rodzina ;-)Natomiast nie zapraszałabym sióstr teściowej itp. Jak dla mnie to już za daleka rodzina :-p
Faktycznie mogliby oni jednak zachować się "dorośle" i nie odstawiać szopek, bo to dzień Tristana :eek:

Witam w poniedzałek

Muszę Wam się pochwalić, że moje dziecko spało dziś non stop 9h!!!!!!! To jakiś rekord świata w jego przypadku. Obudził sie o 5:30, napił się i znow 1,5h , potem znow się napił i śpi.... Oczom nie wierzę....

reklama
"my chlopaki musimy trzymac sie razem"
"jak tatus zrobi herbatke to nie ma ch..a we wsi" (hehe - troche zmieniony cytat z "dnia swira")
"chce rozgrzac twoje serce tatusiu"
"ciezko o dobra opiekunke do dziecka, jeszcze ciezej o dobre dziecko - twoj aniolek" - a to z kilera chyba
"ja wlochaty, durnowaty nie wiedzialem co to taty" - a to chyba z "przyjaciel wesolego diabla" - mozna pozmieniac

Malaga - i co podoba ci sie ktores?
Jak na razie najbardziej podoba mi się "Trzymaj mnie mocno", "my chłopaki...", "jak tatuś..." :-) Coś muszę wybrać :eek:

Do góry