reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam południowo:)
U nas dzisiaj rekord świata. Mały pierwszy raz przespał prawie całą noc. Ostatnie karmienie było 21.00 Obudził się na następne ok 4.40. Niesamowite( zawsze było budzenie się max po 4 h a od 3 nad ranem to i co godzinę) Ale wydaje mi się , że go trochę otumanił APAP z wit C, który mi lekarka zaleciła na przeziębienie ( kicham, kaszle i sparkam jak opętana) . Naprawdę miałam wrażenie, że przez te dwa dni brania apapu mały więcej spał. OCzywiście w przerwie między spaniami był bardzo aktywny . Hmmmm , sama nie wiem.

Dziewczyny a co do szczepionki HIB? Ona jest obowiązkowa ? Bo sie zaczynam martwić, że nie dałam tego co miałam dać. W 6 tyg mały dostał infamix hexe. Takie 5 w jednym. hmm..

Aha no i też podczytałam tracy hogg. Fajna książeczka. Też mi się wydawało, że to karmienie na żądanie to jest lekka przesada.

reklama
Ja już nie wiem jak to jest z tym HIBem. Gdzieś pisali, że jest obowiązkowy, ale jak zapytałam w przychodni, to powiedzieli że ma być, ale jeszcze nie weszło to w życie, tylko Sanepid narobił PR-owego zamieszania. A z tego co wiem, dzieci które nie załapały się od początku, idą starym programem już do końca...

Co do karmienia to ja myślę, że trochę trudno jest nie karmić na żądanie jak się karmi piersią. Przecież nie wiadomo ile dziecko zjadło. Mój synek jak był karmiony piersią, to mniej więcej od 3:00 w nocy do rana jadł co godzinę, bo usypiał przy jedzeniu i się nie najadał. Odkąd jest karmiony butelką - jak najbardziej ma stałe pory jedzenia co 3 godziny z jedną dłuższą przerwą w nocy.

dzień dobry:-) pewnie będziecie się śmiały ale nasza córeczka wczoraj powiedziała NIE:szok: bawiliśy się z Natalką na macie a ona w pewnej chwili głośno i wyraźnie z uśmiechem na ustach powiedziała NIE:tak: byliśmy z mężem w szoku:szok: dzisiaj rano też powiedziała do mnie NIE tylko mniej wyraźniej niż wczoraj:tak:
Olivce tez wyszlo raz takie "NIE":-D:-Dbyli akurat tescviowie i ja powiedzialam do niej "a teraz pojdziemy sie wykapac a potem do lozeczka" a ona:"nniee":laugh2::laugh2:

Witajcie :-)

Wszystkiego najlepszego dla małych i dużych dzieci ;-):-D

dzień dobry:-) pewnie będziecie się śmiały ale nasza córeczka wczoraj powiedziała NIE:szok: bawiliśy się z Natalką na macie a ona w pewnej chwili głośno i wyraźnie z uśmiechem na ustach powiedziała NIE:tak: byliśmy z mężem w szoku:szok: dzisiaj rano też powiedziała do mnie NIE tylko mniej wyraźniej niż wczoraj:tak:
hehe :-D Piotruś już od dawna mówi: nieee :-D:laugh2: U niego to takie zawodzenie przy marudzeniu: "nniee, nieee, nnnieee" :-D:laugh2:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW !!!

Wika też czasami przy jedzeniu mówi nie, ale częściej jest agu i piekne uśmiechy.

sluchajcie dziewczyny te ktore robily dzieciom badanie moczu:
podwyzszona ilosc leukocytow co oznacza?

UCAŁUJCIE DZIECIACZKI OD CIOCI EWY:-) W ICH PIERWSZYM DNIU DZIECKA

A masz moze :" PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA "

Ktoś mi przysłała tą książkę i nawet nie spojrzałam, dopiero teraz patrzę a to Pierwszy rok razem. Tak więc niestety nie mam tej książki:-( Przepraszam Cię za zamieszanie

Ewa, nic sie nie stalo!

NO WLASNIE DZIEN DZIECKA-ZARECONA DZISIAJ JESTEM!

WSZYSTKIEGO NAJSŁODSZEGO MALUSZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehe :-D Piotruś już od dawna mówi: nieee :-D:laugh2: U niego to takie zawodzenie przy marudzeniu: "nniee, nieee, nnnieee" :-D:laugh2:

U nas też "nie" od dawna jest :-) Takie stanowcze haha :-D

sluchajcie dziewczyny te ktore robily dzieciom badanie moczu:
podwyzszona ilosc leukocytow co oznacza?

A ile u was wyszło tych leukocytów?
U nas w moczu wykazano 1, i wydaje mi się, że to nic takiego poważnego, ale zobaczymy co powie w środę lekarz.

reklama
U nas też "nie" od dawna jest :-) Takie stanowcze haha :-D

A ile u was wyszło tych leukocytów?
U nas w moczu wykazano 1, i wydaje mi się, że to nic takiego poważnego, ale zobaczymy co powie w środę lekarz.

u mnie jak kiedyś wyszły leukocyty u Szymona to lekarka zapytała czy ja dużo ostatnio pije soku z jabłek rzeczywiście wtedy piłam i ograniczyłam potem było dobrze także to na pewno nic poważnego

Do góry