reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

No nareszcie, moja mala juz nie wrzeszczy podczas kapieli!!!a darla sie przez 3 miesiace jakby ja kto ze skory obdzieral,a teraz juz nawet gada!
ale za to ryczy jak juz z ja z niej wyciagam i ubieram,chyba jej sie spodobalo!wreszcie!

reklama
Aiwyls do Ciebie też już wysłałam

Przy okazji wyłałam Język niemowląt do debiutantki i kasi

Witajcie Marcóweczki!

Wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków z okazji Dnia Dziecka :-)

No nareszcie, moja mala juz nie wrzeszczy podczas kapieli!!!a darla sie przez 3 miesiace jakby ja kto ze skory obdzieral,a teraz juz nawet gada!
ale za to ryczy jak juz z ja z niej wyciagam i ubieram,chyba jej sie spodobalo!wreszcie!

Prawda, że kąpiel od razu jest przyjemniejsza jak dziecko się przy niej nie drze? ;-) :-D
Nasza mała na szczęście ryczała tylko kilka pierwszych razy, a teraz już jest bardzo grzeczna i całą kąpiel nam się bacznie przygląda :-D
Czasami zdarzy jej się pomarudzić podczas zabiegów pielęgnacyjnych, ale moment się uspokaja jak ją przytulę :tak:

Sluchajcie, jak dlugo spia Wasze maluszki?bo moja od urodzenia spala od 9tej do 13/14tej rano i po popoludniu jakies 4 godzinki,ale teraz to robi sobie drzemki polgodzinne max godzinka!
W nocy nie narzekam bo od poczatku przesypia ladnie budzac sie do cyca!ile maluchy w takim wieku powinny spac?zapomnialam o to lekarke zapytac!

czytalam ostatnio, ze to moze byc bardzo zroznicowane - dzieci do 3 miesiaca moga potrzebowac zarowno 16 jak i 8 godzin snu dziennie...zalezy jaki typ:-)

Wszystkiego najlepszego :-D.

A my znowu kiepsko spaliśmy... Mały od 5-tej pełzał po łóżku :-). Może czas go wyeksmitować do łóżeczka. Ciekawe czy zacząłby płakać jakby nie dostał smoczka, czy połaziłby sobie i usnął...

dzień dobry:-) pewnie będziecie się śmiały ale nasza córeczka wczoraj powiedziała NIE:szok: bawiliśy się z Natalką na macie a ona w pewnej chwili głośno i wyraźnie z uśmiechem na ustach powiedziała NIE:tak: byliśmy z mężem w szoku:szok: dzisiaj rano też powiedziała do mnie NIE tylko mniej wyraźniej niż wczoraj:tak:

reklama
Roksi - NIE - juz w trzecim miesiacu zycia !:-)- no to masz mala buntowniczke- szybka jest:) my jestesmy na etapie "łu" - fajna zabawa. Niusia mowi "łu" i czeka zeby jej odpowiedziec. Cieszy sie bardzo, jak zauwazy ze dobrze wyszkolila rodzicow:-)

u nas dzien 4 sielanki trwa- wlasnie znow Nisia strzela sobie godzinna drzemke (po raz 3 dzisiaj):-)
a ja przeczytalam ksiazke Tracy do konca i probuje wprowadzac w zycie reszte jej pomyslow skoro ten ze spankiem tak dobrze sie sprawdzil ( ukladanie do lozeczka zajmuje nam juz tylko od 3- 15 min!!) Chyba umiem juz odrozniac 3 rodzaje placzu ku mojemu zdziwieniu.
Niestety u mnie nie byla to umiejestnosc wrodzona - studiuje tabelki z ksiazki i obserwuje to u Niusi. Jestem w szoku ze wczesniej tego nie widzialam:-)

buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow z okazji dnia dziecka - od cioci zombusi:-)

Do góry