reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

roksi prowadzę zajęcia rewalidacyjno - wychowawcze z dziećmi z głęboką niepełnosprawnością intelektualną
a tak zapomniałam:zawstydzona/y: madzikm to chyba trudna praca:confused:

musimy sobie jeszcze dopisać w obowiązkach bb :-p
no ćwiarteczka etatu będzie:-D
prawda, że narobię Wam smaka pysznymi roladkami drobiowymi z papryką i żółtym serem...mam tego całą gąsiarkę:-)

robiłam z Zosią, ona podawała mi nadzienie a ja zawijałam. Kocham takie babskie robótki
madzikm mniam:-p my byśmy sie zgrały ja bym sprzątała a Ty robiłabyś takie pyszności:-D

reklama
Madzik, to mówisz, że ruszasz z robotą;-)

powiedzcie, jak funkcjonujecie z bólem głowy:confused:, ja od tygodnia jestem na tabletkach przeciwbólowych, myslałam że to przez tą grypę, ale ona mi przeszła, a ból głowy pozostał:no:, aż mnie oczy szczypią:-( i jestem ciagle zmęczona:-:)-(

Ewelina, ja mam okropne bóle głowy. Nawet byłam u neurologa, robiłam tomografię. Na tomografii na szczęście nic nie wyszło, neurolog mi przepisał leki na migrenę, ale nie pomagają. Więc to chyba nie migrena. Ale zdarzało mi się nie pójść do pracy przez to :-(.

blueberry z trafieniem leków na bóle migrenowe to jak z grą w toto lotka
ponoć bardzo ciężko jest znaleźć ten jeden, który będzie pomagał, niestety...

ja przed ciążą miałam straszne bóle, też chodziłam do neurologa, miałam tomografię...ale kiedy zobaczyłam, że neurolog dobiera lekarstwa na zasadzie prób i błędów i że będę robić za królika doświadczalnego odpuściłam sobie, bo niestety tak wygląda dobieranie leków na migrenę ponoć :eek:

przez całą ciążę nie bolała mnie głowa, a po ciąży boli rzadziej i chyba delikatniej
kiedyś nie brałam przeciwbólowych tabletek a teraz biorę, bo zauważyłam, że jak odpowiednio szybko wezmę to stłumię ból...

No mi też mówiła lekarka (internistka), że to są leki nowej generacji i nie mają lekarze jeszcze doświadczenia w ich stosowaniu. Ale poczytałam trochę forum o migrenie i moje objawy jednak nie całkiem pasują do migreny. Dlatego dałam sobie spokój z dalszym eksperymentowaniem, szczególnie, że te leki są cholernie drogie.

no niestety..
mi się wydaje, że ja też nie mam typowo migrenowych bóli, tylko jakieś inne, tym bardziej, że tabletka przeciwbólowa działa :tak:

A u mnie niestety często nie działa. Ale pomaga mi np czasami gorąca kąpiel, a przy migrenie to w ogóle nie wchodzi w grę. Przy migrenie podobno czuje się wstręt do niektórych pokarmów (np owoców cytrusowych), a ja tylko kawy nie mogę wtedy pić, ewentualnie jak ból jest wyjątkowo silny, to w ogóle nic nie jestem w stanie zjeść, bo mi jest niedobrze.

Niestety i mnie ostatnio częściej boli głowa ale pomagają mi zwykłe środki przeciwbólowe. Tyle tylko, że za często mnie boli a wcześniej tak nie miałam.

Dzisiaj córa zrobiła mi wspaniałą niespodziankę. Wróciłyśmy po spacerze i zdjęłam jej pampers do przebrania. Miałam założyć nowy ale powiedziałam żeby poszła zrobić siku do nocniczka. No i grzecznie poszła do łazienki, siadła na nocnik powiedziała siku i zrobiła.:tak: Żeby tak częściej było :tak:
A teraz wcina zupę brokułowo-kalafiorową i mam nadzieję, że pójdzie spać.

Madzik rzeczywiście masz trudną pracę. Trzeba mieć dużo silnej woli żeby pracować z takimi dziećmi. Podziwiam.

Ja w zimie pracuję podobnie do Agutka a w lecie trochę w terenie i na wyjazdach. Także też nie narzekam.

reklama
Do góry