reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

good morning ladies :-)

nawet wyspana jestem dzisiaj! mała T. wędrowniczka przyszła do nas raz, ale ją od razu odniosłam i potem pojawiła się dopiero po 6, czyli tak jak wstaje :tak: i chwała jej za to!!! zaspałabym do roboty :zawstydzona/y:

wyłączyłam budzik i poszłam dalej spać i tak mi super było i gdyby nie ona spałabym dalej :-p

Fredzik ja nie wiem o jakich ty szczepieniach piszesz :zawstydzona/y::-D
ja tam wiem tylko, że to ostatnia z tych płatnych co były na początku, czyli u nas Pentaxim :tak: nic więcej nie wiem ;-)
sama muszę zadzwonić i zapytać ile teraz ta przyjemność kosztuje :sorry2:

kaskada słyszałam od znajomych, że druga ciąża to już zupełnie inna, na nic się czasu nie ma, na to rozpieszczanie i szykowanie itp.
dlatego też przy pierwszej postanowiłam jak najwięcej w domku siedzieć i się rozpieszczać ;-)

a tak swoją drogą jakiś nowych ciąż na marcówkach nie mamy? :-p malaga? :-D

reklama
hej
Moja po wczorajszym dniu bez drzemki wstała dzisiaj o 5, dostała picie i myślałam, że pójdzie dalej spać ale skąd. Wolała łazić po mamie a na koniec jak już grzecznie się położyła to jej pampers przemókł i musiałam wstać :wściekła/y:

A skąd wzięłaś nianię? Z ogłoszenia, czy jakaś polecona?

elahar, powodzenia, będzie dobrze :tak:
dzisiaj dzwoniłam zapisać Sz. na infanrix i mnie powaliło 185 zł :szok: A wy szczepiłyście tą hexa czy hib +ipv? Chyba się pogubiłam. Jak hexa to 230 zł :angry: ale u nas chyba ta ipv +hib bo już miał 3 razy powtarzaną żółtaczkę.

Co do niani to od jakiegoś czasu podpytywałam na placu zabaw wśród innych mam. Rozmawiałam też z nianiami, przyglądałam się im jak opiekują się dziećmi bo liczyłam, że jak któraś skończy opiekę nad dzieckiem (bo na przykład pójdzie do przedszkola) to ja ją "przechwycę". Oczywiście taką która nam będzie odpowiadać i właśnie tak się udało.

Fredzik ja też szczepię Infanrixem hexa ale będę płacić 110 zł (u nas jest chyba jakaś zniżka).

Witam:tak:
moja dzisiaj przyszła do sypialni w moich szpilkach:szok: i z tamponem w ręce:-D po cichutku otworzyła szafę wywlekła buty i torebkę:-D córcia uwielbia buty moje bo stukają:-D
kaskada no poszło szybko:szok: dopiero co powiedziałaś o ciąży a tu juz końcówka:szok:
mi ciąża minęła ekspresowo:tak: może przez to że przeprowadzaliśmy się i dodatkowo generalny remont:tak:
ciekawe czy w drugiej ciąży też zaszczyci mnie waga +18kg i rozstępy:angry:

Agutek przez te opowieści o aerobiku śniło mi się w nocy że kupiła karnet i mi zajęcia nie pasowały:laugh2:

Hello :-). Nocki u nas ostatnio są fatalne :baffled:.

dzisiaj dzwoniłam zapisać Sz. na infanrix i mnie powaliło 185 zł :szok: A wy szczepiłyście tą hexa czy hib +ipv? Chyba się pogubiłam. Jak hexa to 230 zł :angry: ale u nas chyba ta ipv +hib bo już miał 3 razy powtarzaną żółtaczkę.
Ja szczepiłam Infanrixem IPV + HIB i płaciłam za niego 109 zł. I to już była ta nowa seria, więc nie wiem co porobili z cenami :baffled:.

Elahar, to fajnie, że ci się udało znaleźć nianię :tak:.

Kaskada, to już niedługo :-)

cześć

a dlaczego płacicie za szczepionkę:confused:,
my mamy jeszcze ostatnią obowiązkową IV DTP i III Polio, ale ja nie płacę, Hib odebrał jeszcze jak był malusi przy pierwszych szczepieniach 3 dawki

a my mamy taką noc za soba, że lepiej nie mówić:no:, od 12 do 3.00 budził się, kulał, płakał co chwilke, juz sama nie wiem, co o tym mysleć:-(, szukać kolejnego lekarza na konsultacje:confused:,
rano wstaje i jest zadowolony i usmiechnięty -przynajmniej mamy miły poranek:tak:

a dlaczego płacicie za szczepionkę:confused:,
my mamy jeszcze ostatnią obowiązkową IV DTP i III Polio, ale ja nie płacę, Hib odebrał jeszcze jak był malusi przy pierwszych szczepieniach 3 dawki
Ja akurat teraz pierwszy raz wykupiłam płatną, bo wcześniej były najwyżej 2 wkłucia, a teraz miałby 3.

reklama
Witajcie!

U nas też kombajny płatne, ostatni 130 zł, po podwyżce

kaskada to może chociaż końcówka ciąży upłynie Ci spokojnie:tak:

roksi niezła Natalka z tymi szpilkami:-Ddamulka od pieluchy:-D

ja mam dziś humor do bani bez konkretnego powodu, jak to mówi blue - maruda ze mnie:confused:

a może jednak wiem z jakiego...zastanawiam się czy dobrą decyzję podjęłam z pracą na pół etatu...może czas by robić coś więcej, bardziej rozwojowego...z drugiej strony chcę podyplomówkę zrobić a przy całym etacie nie byłoby szans. Tak źle i tak niedobrze:confused:

Do góry