reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Wiesz, ja się kiedyś zastanawiałam nad tym i chyba dla pierwszego dziecka wolałabym taki żłobek niż nianię. Jest jeden minus - dziecko może sporo chorować na początku. Przy dwójce już opiekunka jest bardziej opłacalna, bo starszego może z przedszkola odebrać, zaopiekuje się w razie choroby. Ale rozumiem twój dylemat, bo nasze maluchy są przyzwyczajone, że mają babcię tylko dla siebie...
blueberry77
Ja mam jeszcze o tyle nieciekawie, że babcia z nami mieszka. Ale jak myślę ile rzeczy można za ten 1000 kupić... Chyba poczekam na drugiego malucha i wtedy poszukam opiekunki .babcia to miłość i bezpieczeństwo
ale uzależnienie i nadmierne rozpieszczanie
pooka
Mama marcowa 2007
ja teściowej nie mam, ale z mamą moja mieszkać to ja dziękuję bardzo :-)
u nas też 1000, ale nie mam wyjścia, musze zadbać o mamę
zapisalam też Młodego do żlobko - przedszkola stosującego metodę M.Montessori (Promyk Słońca) ale zapisani jesteśmy na 2010 będzie taniej bo to fundacja ale juz tam pójdzie to przedszkola
i mam rzut beretm z pracy
u nas też 1000, ale nie mam wyjścia, musze zadbać o mamę
zapisalam też Młodego do żlobko - przedszkola stosującego metodę M.Montessori (Promyk Słońca) ale zapisani jesteśmy na 2010 będzie taniej bo to fundacja ale juz tam pójdzie to przedszkola
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
witam:-)
wczoraj mielismy bardzo pracowity dzień, bylismy na rowerku, potem na rynku pogonić gołębie, potem w piaskownicy, wróciliśmy do domku po 18-tej, potem kolacja, kapiel i do łóżeczka spać,
dzień minął tak szybko, jak nigdy
wczoraj mielismy bardzo pracowity dzień, bylismy na rowerku, potem na rynku pogonić gołębie, potem w piaskownicy, wróciliśmy do domku po 18-tej, potem kolacja, kapiel i do łóżeczka spać,
dzień minął tak szybko, jak nigdy
blueberry77
A na czym polega ta metoda? Słyszałam o niej, ale tylko wiem że jest ;-)zapisalam też Młodego do żlobko - przedszkola stosującego metodę M.Montessori (Promyk Słońca) ale zapisani jesteśmy na 2010 będzie taniej bo to fundacja ale juz tam pójdzie to przedszkola
blueberry77
Ewelina, no widzisz, przełamałaś rutynę
reklama
blueberry77
Ja bym nie miała zaufania do obcej osoby na tyle, żeby ja samą zostawić z dzieckiem. W mojej sytuacji byłoby (będzie) łatwiej, bo teściowa miałaby ją na oku. Jak widać wszystko ma swoje plusy, nawet teściowa w domu . Oczywiście jeżeli ktoś ma zaufaną opiekunkę, to co innego. Ale gdyby to miała być kobieta z ogłoszenia, to wolę żłobek - tam jest jednak większy rygor (dla opiekunek, nie dla dzieci ;-)), kontrola, mają jakiś plan dnia, nie mają czasu na oglądanie tv . Zastanawiam się tylko jak jest ze spaniem, w końcu każde dziecko ma jakieś swoje przyzwyczajenia. Pooka, nie wiesz?chyba osobiście wolałabym nianie