reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Wiesz, ja się kiedyś zastanawiałam nad tym i chyba dla pierwszego dziecka wolałabym taki żłobek niż nianię. Jest jeden minus - dziecko może sporo chorować na początku. Przy dwójce już opiekunka jest bardziej opłacalna, bo starszego może z przedszkola odebrać, zaopiekuje się w razie choroby. Ale rozumiem twój dylemat, bo nasze maluchy są przyzwyczajone, że mają babcię tylko dla siebie...

ja teściowej nie mam, ale z mamą moja mieszkać to ja dziękuję bardzo :-)

u nas też 1000, ale nie mam wyjścia, musze zadbać o mamę
zapisalam też Młodego do żlobko - przedszkola stosującego metodę M.Montessori (Promyk Słońca) ale zapisani jesteśmy na 2010 :shocked2: będzie taniej bo to fundacja ale juz tam pójdzie to przedszkola
i mam rzut beretm z pracy

witam:-)

wczoraj mielismy bardzo pracowity dzień:tak:, bylismy na rowerku, potem na rynku pogonić gołębie, potem w piaskownicy, wróciliśmy do domku po 18-tej, potem kolacja, kapiel i do łóżeczka spać,

dzień minął tak szybko, jak nigdy:tak::tak:

pooka rób to co Ci serce dyktuje:tak: mama wie co jest najlepsze dla dziecka:tak:

chyba osobiście wolałabym nianie:tak: ale o dobrą nianie też ciężko:baffled: taką kobitkę z dobrym sercem, którą można traktować prawie jak członka rodziny:tak:

reklama
chyba osobiście wolałabym nianie:tak:
Ja bym nie miała zaufania do obcej osoby na tyle, żeby ja samą zostawić z dzieckiem. W mojej sytuacji byłoby (będzie) łatwiej, bo teściowa miałaby ją na oku. Jak widać wszystko ma swoje plusy, nawet teściowa w domu :-D. Oczywiście jeżeli ktoś ma zaufaną opiekunkę, to co innego. Ale gdyby to miała być kobieta z ogłoszenia, to wolę żłobek - tam jest jednak większy rygor (dla opiekunek, nie dla dzieci ;-)), kontrola, mają jakiś plan dnia, nie mają czasu na oglądanie tv :-p. Zastanawiam się tylko jak jest ze spaniem, w końcu każde dziecko ma jakieś swoje przyzwyczajenia. Pooka, nie wiesz?

Do góry