reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
A ja wczoraj Piotrkowi zaaplikowałam wieczorem czopka glicerynowego.. Tak płakał, że nic nie pomagało :-( Po czopku zrobił taką dużą kupę, że wypłynęła z pieluszki.. Byłam w szoku, że tyle się pomieściło w tych małych jelitkach :szok: No i z czego go tak przytyka?? :confused: Purka dużo, a kupka nie idzie.. A zwykle z 5 dziennie było..

co do kupek:laugh2: naszych maleństw to moja córcia robi kupkę raz dziennie zazwyczaj rano:tak: ale jest tak gigantyczna że wypływa bokami:szok:

u nas dzisiaj nie za ciepło wyruszamy z Natalką po herbatkę koperkową bo mamy braki a ja po herbtkę mlekopędną fujjjjjjjjjjjjj

co do kupek to mi dopiero powiedziła farmaceutka, że Bebiko jest tłustym mlekiem i przez to Wika może robić kupki raz na 2 dni i że ją brzuszek boli. I że to nie sa kolki, tylko właśnie to że nie może zrobić kupki. A mądra lekarka chciała jej dać Lakcid, który według opisu jest na biegunki:baffled::baffled: I bądź tu człowieku mądry. Jakby dalej Wika sama kupki nie robiła to zmieniam mleko na NAN albo na HUMANE i wtedy zobaczymy, bo nie chce jej przyzwyczajać do tych czopków

reklama
Jaki kolor oczu mają Wasze dzieciaczki? Zmienił/zmienia się od urodzenia? Wiktoria urodziła się z niebieskimi i narazie takie ma. Ale nie są to takie niebieskie jak mają niemowlęta tylko takie jak tatuś - to trzeba by było zobaczyć, nie umiem wytłumaczyć:-) Czytałam, że do 6 miesiąca mogą się zmienić, zastanawiam się jak wygląda taka "zmiana", czy to dzieje się stopniowo i od kiedy, itd.

Do góry