reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

krystyna - bardzo się cieszę że u Ciebie i maleństwa wszystko ok:-)...uwielbiam chodzić do gina i wracać z takim bagażem dobrych informacji...zazwyczaj nie mogę później usnąć taka jestem podekscytowana:tak: tym bardziej że mamy doktorka rewelacyjnego..na każdej wizycie bada mnie i mam chociaż krótkie usg bo te dłuższe to w tych wymganych tygodniach..ale wtedy to siedzę w gabinecie dwie godziny:nerd: już nie mogę się doczekać mojej wizyty a to dopiero 31 marca...
Piszesz o skurczach, a powiedz mi jakie Ty masz te skurcze????:confused:chodzi Ci o twardnienie brzuszka czy Ciebie też boli??? Pytam bo u mnie ostatnio to twardnienie brzuszka się nasiliło..( a jak się zdenerwuję to już w ogóle mi stoi:sorry2:) tylko że wiem że to jest niby na tym etapie ciąży normalne to są te niby przepowiadające skurcze..

reklama
krystyna- super, ze z Małą jest wszystko w porządku (no i jakie wymiary!!! extra!! ja dopiero 1.04 mam wizytę...) :-D ale martwię się Tobą:-( jeżeli lekarz kazał Ci się oszczędzać - to oszczędzaj się na maxa!!! Mężuś zapewne da sobie radę, a Ty umilisz sobie czas z nami ;-)

Tak wracając do skracających się szyjek...
(...) Co do szyjki to powinien być to lekarz prowadzący, który bada od początku ciąży. ja mam z natury krótką szyjkę, bo mam małą macicę, ale mój lekarz od poczatku ją sprawdza i tłumaczy mi że on wie kiedy sie zacznie skracać, a taki np na USG jak raz sprawdzi powie, że krótka to i tak nie ma porównania jaka była wcześniej. Wazne, żeby sie nie skracała. (...)
Nina2003 uświadomiłaś mi prostą sprawę - coś w rodzaju - jedno badanie nie czyni wiosny.. ;-) A ja po prostu zapomniałam o podstawowym fakcie: jakim cudem lekarz może stwierdzić u mnie skróconą szyjkę skoro nie badał mnie wcześniej :-D
Eh..czasem mnie coś trafia, że tu ciążą nie zajmuje się ginekolog lecz internista :crazy:
Ale postanowiłam dać na luz i zaufać mojej polskiej pielęgniarce, która twierdzi, że skoro ciąża przebiega bez problemowo to nie ma się czym przejmować.:-)
W końcu optymizm jest najważniejszy w czasie ciąży a każdy stres szkodzi tylko dzidziulkowi..
A co ma być to będzie... :rolleyes: :rofl2:

duszona cebulka - no dosłownie apetytu mi narobiłas że ....u nas w domu to zajadamy sie cebulka taka z jajeczkiem , duszoną do wątrubki , duszoną do rzeberek :tak:, taka słodziutka a jak chlebka sie w tym umoczy w takim sosiku - jami :rofl2:

hej NINIA
Mam tez to twardnienie brzucha ale to nic przy skurczach bardzo bolesnych ze nie mozesz nic robic to tak jakbys dostala BAAAAARDZO SILNY OKRES.....przypomnialo mi sie jak to bylo 7 miesiecy temu;-)i szukalam krwi normalnie myslalam ze zaraz okres sie zacznie\!!!!!!masakra
tak raz lub dwa dziennie mi sie zdarza powiedzialam o tym gin a ona ze trzeba zrobic badanie tzn kotrola bicia serce i twoich skurczy.....trwa okolo 45min i umnie wyszlo ze sa czesto ...czasem takie co nie czuje.......
pozdrawiam

Wątróbka.. Żeberka.. eh smaku mi narobiłaś :-p
Idę zjeść chleb z pasztetem, którego dziś się w końcu doczekałam w Polskim Sklepie... mniam :-)

reklama
codziennie siadam i was czytam chyba przyzwyczajenie.
jest po wsteonej sekcji czekamy na wyniki histopatologiczne za 3 lub 4 tyg ale wtespnie niewydolnosc oddechowo, dziwne bo maly sam po porodzie oddychal i plakal i bylo oki a dopiero po przewiezieniu do innego szpitala sie pogorszylo, stram sie nie zastanawiac gdzie byl blad czy byl czy to prawda czy gdyby nie przewiezli to by zyl.ale nie do konca potrafie. i tak mi go to nie wroci.
nie bede pisala jak sie czuje bo swiat jest obok mnie i nie wiem co czuje
moze to wina lekow jezeli nawet to jest im wdzieczna
dzis bylam na kroplowkach bo zlapal mnie zespol tzw poopunkcyjny, czyli przykurcz szyi i bol glowy ktory nie mijal po 2 ketonalach, ale zobaczymy jutro wizyta neurologa mam sie zglosic do szpitala. jutro idziemy zalatwiac wszytsko zwiazane z pogrzebem. chcemy zeby byl w sobote.
czytam was czasem ale trudno jest mi sie zebtac w sobie zeby popisac.

Do góry