reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ależ się dzisiaj zapowiada piękny dzionek - ptaszki ćwierkają, słoneczko wyszło, ahhhh - wiosna :)))

To zazdroszczę, bo u mnie śnieg posypał rano. Teraz na szczęście już przestał, ale jest pochmurno i brzydko. A wczoraj planowałam, że dzisiaj pójdę pozałatwiać troche rzeczy, a tu nawet ubrać mi się nie chce...

reklama
Witajcie Majóweczki, ja zaraz się wybieram do lekarza. Trzymajcie kciuki bo dziś zobaczę swojego krasnalka na USG i w końcu dowiem sie czy wszystko ok :)

u nas pada deszcz, jest szaro, ponuro i smutno :( mam nadzieję ze później sie wypogodzi bo w taką pogode nic się nie chce tylko spac ..

trzymajcie sie brzuchatki, uściski dla Was i głaski dla brzusiów. Zajrzę później, jak wrócimy z M z wyprawy ;)

Powodzenia Confi.
Ja wybrałam się wczoraj na USG, a tam kartka, że lekarz na urlopie. A dziś ide do swojego lekarza prowadzącego w sumie tylko po zwolnienie. Dopiero w piątek zrobie USG i znów musze sie do prowadzącego umówić. Ale zapytam o to puchnięcie od razu.
A tak sie nastawiłam, że zobaczę Juleczka.
A ten szkrab mój mały chyba sie odwrócił bo wczoraj żebra po lewej stronie mnie kuły co chwila.

Monika i co teraz bedzie więcej USG kontrolnych przed rozwiązaniem?

patusia44 - Ja miałam robioną toksoplazmoze ale Hcv - nie! nawet nie wiem co to?
Dziś też mam wizytę USG - idę prywatnie bo mój lekarz skieruje mnie dopiero po 20 marca a ja JUZ musze wiedzieć czy u Zosi OK.
W poczekalni zastanowie się jakie zrobić, normalne czy 3d bo troche to kosztuje:szok: - chyba wybrałam najdroższego lekarza w Gdańsku.
Pada... szaro...ponuro....:baffled:
Uściski

wow!!! confi, aga, i patusia44- to czekamy na wyniki waszych usg.. dajcie znac jak wrocicie.. ja dopiero usg za 3 tygodnie... 26 marca..to bedzie ok 33 tygodnia :rofl2:

aga_k_m - aż zazdroszczę Ci pogody bo u mnie od rana sypał śnieg z deszczem, teraz niby przestało ale słońca ani widu ani słychu:no:
zresztą widzę że z Marzena80 jesteśmy z tych samych okolic ..więc u nas pogoda pewnie będzie podobna
Confi - trzymam kciuki, aż zazdroszczę ja normalnie uwielbiam te wszystkie wizyty u gina:-)
Ja chodzę prywatnie całą ciążę... i tak co drugą wizytę mam badanie ale na każdej mam usg...dlatego tak zawsze się cieszę bo widzę moją maleńką...owszem te usg nie trwają godziny bo takie długie usg to miałam na początku chyba w 12tc później w 20tc i teraz mnie czeka w 36 tc..zresztą jestem zachwycona moim lekarzem siedzę u niego zawsze po pótorej godziny...mój mąż już aż się zaczął zastanawiać co my tam w tym gabinecie robimy:-D ale ten lekarz jest tak rewelacyjny...odpowiada na wszystkie moje pytania...a zresztą to nawet nie trzeba zbyt wiele pytać bo sam o wszystkim mówi
patusia44 - hbs jest to badanie na wirus zapalenia wątroby typu B...ja to badanie miałam robione jako pierwsze!!!! i jest ono bardzo ważne...normalnie masz je robione z krwi...
Jestem zszokowana że nie każda z Was je miała robione:baffled: naprawdę!!

confi, aga, i patusia44 - powodzenia na wizytach u lekarza.
U mnie pogoda też w miarę fajna ale i tak mam lenia. Nie wiem czy to przedwiośnie czy poprostu ciąża:-)
Już bym chciała zobaczyć mojegovTomusia bo ostatnio takie mocne kopniaki wali, że chyba sporo urósł. USG będe miała dopiero w 32 tc

Akunia jesteś tam? zawsze się do nas odzywałaś z rana.... gdzie jesteś, halo?

Joannn ja cukier miałam robiony tylko raz, 50g glukozy, wyniki wyszły dobre :tak: tylko że cukier możesz zrobić tylko do któregoś tam tyg, potem wyniki nie są miarodajne - więc zanim zrobisz dowiedz się...

oj dziewczynki jak ja wam zazdroszczę że dziś idziecie na usg :sorry2: ja jeszcze do soboty muszę czekać :nerd: też myślę że Marcelek sporo urósł bo nawet nie musi się wysilać z kopniakami żebym go poczuła ;-) (ostatni scan miałam 5.01)

reklama
Witam serdecznie.Ja mam termin na 11 maja.Spodziewam się synka. Wczoraj mialam robione USG. Mój doktor powiedzial ze wszystko w najlepszym porzadku.Synus sporo urósł.Juz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie na swiat.Pozdrowionka dla majówek:-)

Ostatnia edycja:
Do góry