reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Hej mamusie,

Ale dzisiaj do was pozno pisze ale wczesniej nie mialam czasu....Jezeli chodzi o ta poduszke to tez ja widzialam w sklepach, mowicie ze jest uzyteczna....ale pozniej co z nia zrobicie???jakos wydaje mi sie uzyteczna tylko na kilka miesiecy:confused::dry:nie wiem jakos tak mi sie wydaje.Dzisiaj moja ksiezniczka miala glowke pod moimi zebrami, ale mi bylo nie wygodnie, teraz znow sie kreci ale ma glowke juz blizej dolu...mam nadzieje ze sie obruci u mnie w koncu juz 32 tydzien...czas najwyzszy:huh::rolleyes2:

Akunia super ze z maluszkiem ok i tak jak pisaly dziewczynki widac ze masz fachowa opieke wiec sie nie martw i mysl pozytywnie:-D

Ankzoc 3mam kciuki za wizyte jutro ja mam pojutrze (11.03):-D

reklama
Podusia rzeczywiscie moze fajna, ale ja pasuje:tak: Nie bede jej kupowac tym bardziej, jezeli po porodzie okazaloby sie, ze znow mam problemy z karmieniem. Jak pomysle, ze jutro znowu musze isc do pracy, to mi sie flaki wywracaja:baffled:

dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie podusi :-) myślę że się na nią zdecyduje :tak: tylko jeszcze waham się czy kupić ja już teraz, czy zaczekać na potem i ewentualnie męża wysłać do sklepu....
(bo np laktatora teraz kupować nie będę, jak będzie mi potrzebny to mężulek mi kupi odpowiedni - już mu pokazałam który bym chciała w razie czego ;-) )

I jak Ci wyszło badanie cukru Barmanko79? Bo jemy tyle owoców, że może też by mi się przydało je zrobić:confused: Ale gdzieś wyczytałam, że w szpitalach robią tu badanie na cukier czy tylko w wyjątkowych przypadkach? hm.. Jeśli chodzi o badania to brakuje mi badań krwi - to chociażbym wiedziała czy może jakichś witamin mi nie brakuje..A tu robiono mi na pierwszej wizycie u GP i pierwszej wizycie w szpitalu a to było w grudniu.. Potem zrobiłam sobie w Polsce i też było OK.
A Wam dziewczynom z Polski jakie wykonują badania i jak często, prócz badania moczu i USG? Bo skoro lecę do Polski to może bym wtedy dodatkowo jakieś sobie zrobiła.:confused:

Ostatnia edycja:
Joannn - ja mocz miałam robiony kilka razy (tak chyba co drugą wizytę), ale nie co miesiąc bo skoro wyniki były dobre i nic złego się nie działo.. to moj gin nie widział potrzeby...morfologię na początku też jakoś tak jak mocz ale później miałam brzydkie wyniki i od tego czasu raz w miesiącu, USG na każdej wizycie, glukozę dwa razy (tzn teraz będę właśnie robić drugi raz)

Joannn ja też badań nie mam robionych co wizytę. Przeważnie co drugą, a nawet co trzecią, bo wyniki mam - odpukać - dobre. Jedynie właśnie cukier miałam trochę za wysoki (a od razu miałam robiony z 75 g glukozy), więc dostałam skierowanie do diabetologa i teraz sama w domu mierzę.

hej Dziewczynki :))

a ja miałam do tej pory robione badania jedynie na początku ciąży (zlecone przez gin). Później sama poprosiłam swojego lekarza rodzinnego o wypisanie skierowania, bo coś się źle czułam (anemia). Nawet krzywą cukrową sama poszłam i zrobiłam na własną rękę...:dry: Na szczęście wyniki mam naprawdę dobre :happy:

Ależ się dzisiaj zapowiada piękny dzionek - ptaszki ćwierkają, słoneczko wyszło, ahhhh - wiosna :)))

reklama
Cześć mamusie
Ja wczoraj byłam na usg 3d:tak: niby wszystko w porządku ale dzidzi mało waży bo tylko 1600 i mam małe zwapnienia na łożysku:szok::szok: a co najgorsze mój dzidziulek ma pełno pępowinki wokól buzi i szyjki i to mnie chyba najbardziej zmartwiło.

Do góry