reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

witajcie!!!!!!!!

patusia- wlasnie z Anglii...nie wiem co sie dzieje jestem juz wsciekla...

akunia- ja tez trzymam ale nie kumam ty jestes w domu???? czy w szpitalu??? moze pisalas ale czegos nie doczytalam...

A ja dzis bylam w IKEA wyciagnelam meza... i okazalo sie ze te lozeczka z Mamuta sasasa i jade w czwartek bo dzis juz mielismy zawalony samochud i nie dalo rady spakowac... wiec do czwartku czekam i jade po caly zestaw mebelkow... juz nie moge sie doczekac....
dzis jedynie wzielam baldachim i lampke wiszaca... tylko tyle mi sie zmiescilo niestety...
ale juz mi troszke lepiej ze sa i beda...

reklama
Bamanka79 znam płeć:-) W Polsce na USG 4D stwierdzono, że synuś:tak: więc myślę, że się nie pomylili..;-) Tutaj jak byłam na USG to jeszcze było za małe maleństwo by stwierdzić, a następną wizytę mam dopiero na koniec kwietnia, nie wspomnę ostatniej wizyty w czasie której doktor nawet nie zmierzył mi dzidzi:-( więc nawet nie pytałam o płeć bo akurat wtedy byłam świeżo po badaniu w Polsce..
A Tobie gdzie powiedziano o płci?:confused:

Joannn a to nie miałaś tutaj wizyty w szpitalu będąc w ok 20tyg?? (zależne od szpitala i kolejki ludzi), wtedy robią taki szczegółowy scan - ważą, mierzą, sprawdzają kręgosłup, główkę i wszystkie inne rzeczy ;-) mi podczas tej wizyty dziewczyna zapytała się czy chcemy znać płeć :tak: no i potem ginekolog mi też potwierdził (bo moim lekarzem prowadzącym - czyli GP, jest polski ginekolog z polskiej kliniki)

No Akunia, nareszcie optymizmem powiało. Niech mały się trzyma w środku jak najdłużej. Wiesz że trzymam za was zaciśnięte kciuki.

Confi rewelacyjny ten bukiet, muszę mężowi podunąć tę pomysł. Może w przyszłym roku lub z innej okazji taki dostanę....:-) Rozmarzyłam się chyba troszeczkę:-D

Dopiero teraz zobaczylam zyczenia od Confi... Hiehie... Jak maz zobaczy to zzielenieje z zazdrosci :D Hiehie... Ja jeszcze mala chwilka i zmykam do Pana Dr.
Troche sie z ta kartka wstydze, ale moze i to dobry pomysl.
Musze zapytac o moja szyjke ;) macicy, skurcze, czy moge cos brac na te wiezadlo jajnika bolace, no i moze o znieczulenie ZO. No poza tym jeszcze mi sie zelazo konczy, to musze recepte wziasc... Chociaz polozna mowila, ze wynik nieco lepszy od poprzedniego wyszedl.
No coz... No i bedziemy napewno sluchac serduszka.
No i zapisalam sie juz na USG na 24 marca. Bedzie 4d i zapis na CD, wiec jak juz cos bede miec bede sie napewno chwalic... :D

Barmanka79 - pierwszy scan miałam w 17 tygodniu - wtedy moja położna ważyła i mierzyła dzidzię ale na określenie płci powiedziała, że jest za wcześnie, ale dała mi nawet zdjęcie 2D:-) Potem w 25 tygodniu trafił mi się taki doktor który pokazał mi głowę, oko, serduszko ale nic nie mierzył bo nie widziałam, żadnych miar na monitorze. I zanim się spytałam o płeć wyłączył monitor:crazy: byłam lekko zdegustowana bo powiedział tylko OK - ale ciekawe na jakiej podstawie stwierdził, że OK skoro nawet nie mierzył.. Badałam się tydzień przed tym w Polsce, więc wiedziałam, że wszystko jest OK, dlatego podarowałam sobie dyskusję.. Bardziej zależało mi wtedy na zaświadczeniu dla Rayanair bo od 28tygodnia ciąży ta linia lotnicza wymaga listu od położnika, że ciąża przebiega prawidłowo i że nie ma przeciwskazań do odbycia lotu. Stąd też wyznaczył mi dopiero termin na 20 kwietnia.. A chciałam w sumie przed lotem też się zbadać no ale trudno, grunt, że do GP chodzę teraz co 2 tygodnie bo takie mają tu wytyczne w tym stadium ciąży. Nie mam polskiego GP ale za to polską pielęgniarkę, która zawsze mi wyjaśnia wszelkie wątpliwości:tak: A ta Twoja polska klinika jest płatna?
Eh..się rozpisałam.. Idę zaraz na basen.. Polecam Wam dziewczyny BASEN w czasie ciąży.. Zawsze jak wracam to czuję się taka lekka...:happy:

reklama
rety dziewczyny czy wy też w poniedziałki czujecie takie .... śpiące....zmęczone... jak balon bez powietrza...."bez jaj" ? :baffled: :baffled:
na samą myśl że zaraz ide do pracy, dziś i kolejne 4 dni to aż para z uszu mi leci (ze złości) :crazy:

poniedziałek powinien nie istnieć!! ktoś go powinien usunąć z kalendarza!!

Do góry