reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

katarzynak83- no wlasnie takie wyjscie chyba bedzie najlepsze, tymbardziej, ze nie wiadomo czy w maju beda jeszcze mieli kolekcje z 2008 roku! A ja nie chce sie potem stresowac, u nas kolor czerwon spodobal nam sie obojgu, chociaz mojej mamie nie hahah, ona woli zielony , ehhhh i jak tu wszytskim dogodzic, wiem, ze oni daja kasę ale najwazniejsze zeby nam sie podobal :p A pozatym ja chcę brac caly zestaw, bo przeciez musze w czyms przewiesc moja corcie ze szpitala, a skoro nie bede miala ani gondolki ani fotelika to trochę lipa! Wiec napewno zrobimy taki maly przekrecik ;P
chociaz na tydzien przed porodem ale zeby był-a co do tewgo ze moze nie byc kolorku jaki was interesuje to swieta racja kupic nalezy wczesniej puki jest i taniej

reklama
patusia- no wlasnie jasniutkie te kolorki a to jest ta limitowana kolorystyka, jak dla mnie za duzo bajerow nie potrzebnych, ktore wplywaja na cene tego wozka. A tak pozatym to kolekcji 2009 jeszcze nie ma! Bedzie gdzies dopiero w lutym a moze i w marcu tak powiedziala mi pani w sklepie firmowym x-landera! To zobaczymy co wymysla nowego, czy w ogole nowe modele, a moze i kolorystyke inna, albo tylko jakies nowinki dodadza. Juz pisalam wczesniej ale ogladalm ten xq i xv to poprostu porazka na maxa, nie wiem jak do tej spaerowki zmiescic roczne dziecko taka malutka, nawet pani w sklepie mowila, ze nie warto i lepszy jest xa

Ladygap-jak ja sie cieszę że przy moich yoreczkach nie mam problemu z gubieniem sierści - miałam pieska w dzieciństwie kundelka z krutka sierscia rudą to oszalec szło bo wszedzie było pełno klaków a w okresie kiedy sie leniło to juz wogole - masakra.
A łozeczko posciel rozłoże tydzien przed narodzinami po co ma zbierac kurz wczesniej - ps ja mam taka posciel po olim ze moge kołderke i poduszke prac w pralce takze wypierze sie i bedzie gotowe- potem za okno w maju przewistrzy sie w ciepełku

u mnie nie ma tragedi z klakami, zwierz ma cos na ksztalt siersci szorstkowlosego jamnika z domieszka czegos jeszcze, nie mniej jednak je gubi, a mi sie nie chce go wyczesywac, u tesciow z ich psem jest masakra caly rok na okraglo gubi siersc i to w porazajacych ilosciach, reka przejedziesz po psie i masz garsc klakow.

Na mojej poscieli tez napisali ze mozna wyprac, ale nie wirowac, zreszta bede musiala zrobic male przemeblowanie, a do tego potrzebnych bedzie ze 2 chlopa, wiec mysle ze w okolicach marca lozeczko stanie w okreslonym blizej m-scu

chociaz na tydzien przed porodem ale zeby był-a co do tewgo ze moze nie byc kolorku jaki was interesuje to swieta racja kupic nalezy wczesniej puki jest i taniej
Zgadzam sie w 100%.... tyle, że moi teście nie bardzo rozmumieją takie argumenty... dla nich cena nie gra roli!:szok: Kolor również bo `kiedys kupowalo sie to co bylo a nie jakies tam wybieranie kolorow`. A wózek kupuje sie po porodzie i kropka!:crazy:
No a kolory faktycznie sie kończą - zwłaszcza czerwony i niebieski nie wiem czy jak wejdzie nowa kolekcja to beda te same :confused:

Ja też jestem zdania, że dobrze by było mieć wózek na wyjście ze szpitala najpóźniej. Bo niby w czym jak nie w foteliku/nosidełku przewieść dziecko? Tak wiec chyba zamówimy tak właśnie..
Znalazłam tez fajny wózek, niedrogi, moze mniej bajerancki niż coneco, ale tez fajny:
4 W 1 WÓZEK TRZYFUNKCYJNY+FOTELIK MAKED SPEED (542007377) - Aukcje internetowe Allegro
Najbardziej podoba mi sie kolor 19 ale chyba kupimy 10 ;-)
Poza tym bym go nie zamawiała, tylko szwagier by kupił u nich na miejscu, bo to w Jeleniej Górze jest :-) i by nam przywiózł w odpowiednim czasie ;-)

patusia- no wlasnie jasniutkie te kolorki a to jest ta limitowana kolorystyka, jak dla mnie za duzo bajerow nie potrzebnych, ktore wplywaja na cene tego wozka. A tak pozatym to kolekcji 2009 jeszcze nie ma! Bedzie gdzies dopiero w lutym a moze i w marcu tak powiedziala mi pani w sklepie firmowym x-landera! To zobaczymy co wymysla nowego, czy w ogole nowe modele, a moze i kolorystyke inna, albo tylko jakies nowinki dodadza. Juz pisalam wczesniej ale ogladalm ten xq i xv to poprostu porazka na maxa, nie wiem jak do tej spaerowki zmiescic roczne dziecko taka malutka, nawet pani w sklepie mowila, ze nie warto i lepszy jest xa
tez kiedys sie wypowiedziałam na temat tych nowych -ze spacerowka waska mi sie wydaje,- no i faktycznie, Xa jest szeroki

Zgadzam sie w 100%.... tyle, że moi teście nie bardzo rozmumieją takie argumenty... dla nich cena nie gra roli!:szok: Kolor również bo `kiedys kupowalo sie to co bylo a nie jakies tam wybieranie kolorow`. A wózek kupuje sie po porodzie i kropka!:crazy:
No a kolory faktycznie sie kończą - zwłaszcza czerwony i niebieski nie wiem czy jak wejdzie nowa kolekcja to beda te same :confused:
Katarzynak sledze te wozki od 2lat i co roku kolorystyka jest podobna rozni sie odcieniem- z zeszłego roku ten lazurowy jest przesliczny - i taka mam właśnie gondolkę natomiast spacerowka po Oliverku z 2007 roku kawa z mlekiem bo była najładniejsza. Teraz tylko fotelik nam został do kupienia - ten lazurowy mi sie podoba i czerwony - ja nie uznaje podziałow dla dziewczynki czerwony a dla chłopca niebieski- wiec w wyborze koloru dam wolna reke mezowi.

A tak wogole to moj maz sie ostatnio naczytał przesadow na internecie i katygorycznie stwierdzil ze zabrania mi kupowac czego kolwiek dla corci !!!- wynikla mala sprzeczka. Wymienilismy wszystkie za i przeciw- a nakoniec takie argumenty mu podałam ,że staneło na moim :-)
Ale cos mi sie wydaje ze sie nasłuchał niepotrzebnie od kogoś.
Słuchajcie byłam wczoraj w sklepie z uzywana odzieża i kupiłam sobie 5 swetrow 3 z H&m i dwa inne - i dałam 11zł za wszystko - a sweterki naprawdę jak nowe - a szczerze powiedziawszy weszłam zobaczyć na dziecinne ciuszki , w ktorrych nic nie znalazłam. A na ciąze jakm znalazł :zawstydzona/y:

Ladygap to moj piesulek z dziecinstwa był taki jak twoich teściow garsciami mozna było zbierać a jak sie gdzies położył to kupa siersci zostawała- a wyczesywana była czesto. Na szczescie sa rasy nie leniące sie :-)

Słuchajcie byłam wczoraj w sklepie z uzywana odzieża i kupiłam sobie 5 swetrow 3 z H&m i dwa inne - i dałam 11zł za wszystko - a sweterki naprawdę jak nowe - a szczerze powiedziawszy weszłam zobaczyć na dziecinne ciuszki , w ktorrych nic nie znalazłam. A na ciąze jakm znalazł :zawstydzona/y:
w Lumpeksach nieraz można kupić naprawdę tanio, a dużo ładnych rzeczy:tak: Ja w poniedziałek zajrzałam do jednego i kupiłam sobie sweter (taki po ciąży, bo krótki na brzuchu) i 2 ciuszki dla Malca i dałam 15zł, a kiedyś wcześniej za 2 śpioszki całe 3,40 :-)
Opłaca się chodzić po takich sklepach. Nie koniecznie za rzeczami dla Dzieciaczków, jak dla nas, bywa tak dużo extra a i cena rewelka:-)

reklama
patusia44- kochana moj maz jest przeciwny takim sklepom, ja mam odmienne zdanie na ten temat zreszta pisala troche o tym z confi, na watku szalu zakupów! Bez sensu jest wydawac tyle kasy na nowe spodnie czy swetry lub sukienki, ktore i tak za 3 m-ce beda juz nie uzyteczne! Moja ciotka mi opiwadal, ze mozna takie fajne spodenki ciazowe, sukienki wyrwac, za grosze

Do góry