reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

i ja się witam. U nas wreszcie piękne słonko i w związku z tym w planach spacerek.

Aga ,możesz złożyć nawet 31 października ale wtedy zapewne dostaniesz później kasę.Jeśli rozliczałaś się z Marczem to od niego nic nie potrzebujesz.Opieka sama sprawdzi czy on nie złożył wniosku o rodzinne. (W KAZDYM RAZIE U MNIE TAK JEST).Kasiu popraw jak coś pokręciłam

reklama
Monia - pytam o te terminy...bo rok temu Kuzynka mnie ostrzegła, że ... Ona za późno złożyła wniosek i jeden miesiąc jej przepadł kasowo.
Dzięki wielkie!!!

pamiętam, że mój M musiał mieć jakieś oświadczenie, że .. nie będzie się starał o wychowawczy.

Napijesz się ze mną kawki? - właśnie idę zaparzyć:-)

hej,
u nas też dziś pogoda piękna.
Mikołaj już w szkole i na razie tyle. :-)

czemu mmatysia się nie odzywa??? nie wiecie co u niej?

kasa nie przepadnie bo jak planujesz być trzy lata na wychowawczym to i tak masz tylko dwa lata płatne.
kawka już pewnie wypita:-(

nie wiem co u Sylwi bo jakoś ostatnio nie mam weny na konferencje na gg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.
Aga papiery składamy od 1 września jak zdążysz do końca miesiąca to żadna wpłata się nie opóźni,a jak nie zdążysz to nie przepadnie tylko potem dostaniesz wyrównanie za 2 miesiące.Jeśli rozliczaliście się razem to tylko wspólne dochód Wasz.... przy czym jak odbierasz Ty to musisz mieć upoważnienie od Marcza ,więcej nic On nie musi załatwiać.
Martuś faktycznie wczoraj padłam w wannie :-D.Ale dzisiaj mam nadzieję że się wieczorkiem zbierzemy:tak:.

Dziewczynki co dzisiaj gotujecie??Ja mam to już za sobą,mam gołąbki bez zawijania;-).Filipek myje auto z M,Wiktorka jeszcze w szkole....chwila wolnego:-).

Ostatnia edycja:
Ja mam pierś z kurczaka w sosie, ziemniaki i mizeria.Kasiu czy te gołąbki robisz sama czy kupujesz gotowca z torebki? Zastanawiam się czy te kupne są smaczne.

Daj przepis.Jak doprawiasz mięsko i jakimi przyprawami. Kiedyś robiłam ale wyszło mi takie gów....
Dobra idę się ogarnąć bo w końcu wieczór mnie zastanie

Mięso mielone ,ryż,kapusta(starta na tarce),jajko czasem odrobinę kaszy mannej -mieszamy..... do tego wszystko co lubimy przyprawa do mielonego,sól,pieprz odrobinkę ziół prowansalskich,papryka ostra.... i jak usmażymy to zalewamy gorącym wywarem z litra wody 2 kostki rosołowe mały koncentrat,listek laurowy,ziele angielskie...gotujemy pół godzinki....
Aga nigdy Nas nie męczysz...tak mi przykro że problemy się ciągną:-(życzę dużo siły w ich rozwiązaniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, w Gdańsku dziś tak piękna pogoda że jak tylko Zosia wstanie to jedziemy na plażę pospacerować może Omene z TVN spotkamy;-).
A obiad jakaś rybka barowa?:tak:
Dajcie mi kopa w d...bo nie mam na nic siły, powinnam porobić kilka badań (już od 2 m-cy) i nie mogę się zebrać. skierowania mi poprzepadały...:-(ehhh....ciąże to był powód do dbania o siebie a teraz.:baffled:lipa
Z takich ciekawostek to wczoraj w pracy żeby wyluzować się po zebraniu kadry wróżyliśmy sobie "metoda obrączkową" dzieci. Ja nie wierze w takie rzeczy ale wszystko się sprawdziło. :szok:
Jedna babeczka ma w kolejności córkę, syna, córkę, syna i tak jej wyszło
Mojej koleżance wyszły 2 córki(które ma) i już nie będzie miała dzieci
Mi wyszła tylko 1 córka
Koleżance która nie chce mieć dzieci wyszło ze nie będzie miała
A mojemu szefowi zatwardziałemu kawalerowi wyszło 2 synów...:-D
Zrobię to mojemu M. ciekawe czy tez wyjdzie 1 córka...gorzej jak okaże się ze ma dzieci o których nie wie:-D

Do góry