reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

a ja dalej nie mam pomysłu na roczek.W piątek zrobię dla swoich a w sobotę dla teściów.Jedziemy do nich w piątek w nocy bo mamy 18 siostrzenicy M i bez sensu było ich ciągnąc na jeden dzień.Slawka mama robi obiadokolację bo zjeżdżają się wszystkie jej dzieci więc na deser będzie tort z szampanem. U mnie jest bardziej luzacko i z grilla wszyscy byliby zadowoleni.

Dzieki Moniq,zaraz ich poszukam na necie

Monia - u mnie podobnie... Nie zapraszamy wielu gości: moi Rodzice, Siostra (Chrzestna) ze Szwagrem, Teściowie, Kuzynka z Meżem i Synkiem (20 m-cy), Przyjaciółka z Mężem i Synkiem (17 m-cy). Chrzestnego nie będzie, bo oczekuje własnego dziecka..
Impreze robimy w sobotę 29.05 (bo 22-23.05 nie byłoby mojej Sis) - no i będzie to pewnie grill (o ile pogoda pozwoli, jak nie - będę musiała pokombinować w stylu Moniq). Dopiero dzisiaj zaczęłam szukać dodatków, ozdób, itp... Jutro jadę z moim Tatą i Jagą do Wrocławia popatrzeć za prezentami. Rodzice chcą jej kupić jakiś rowerek albo pojazd (mi się podobają traktorki z przyczepkami, hehe), a ja chcę zobaczyć co się podoba mojej Córce... No i będziemy testowały wózki :-);-)

reklama
Moniq ,a jak te torty przedstawiają się cenowo? Nie mogę się dopatrzyć ceny i rozmiarów:baffled:

Aga jak znajdę fotkę to Ci pokaże jaki traktor ma Mikołaj. Przyczepa stoi w garażu bo nie ma jej sily ciągnąć.

Ostatnia edycja:
Moniq ,a jak te torty przedstawiają się cenowo? Nie mogę się dopatrzyć ceny i rozmiarów:baffled:

Tak, bo na stronie nie ma tej informacji :sorry2:
Ja zanim się decydowałam na tort wypytałam o wszystko panią.
Tort trochę modyfikowałam, nie ma z tym problemu, można wymyślać co się chce.
Kg tortu kosztuje 70 pln. Ja wzięłam 2 kg, bo bałam się żeby nie wyglądał śmiesznie mały. Ale spokojnie mogłam wziąć 1,5 kg, bo 1 kg byłby faktycznie malutki. Natomiast poszło go połowa (na 8 dorosłych osób)

Aga, bo ja bardzo chciałam żeby wszystko fajnie wypaliło.
Najlepsze jest to, że myślałam że będzie za mało :-D K się ze mnioe do dziś śmieje :rofl2:
Słodkości oblewane czekoladą zrobiłam w piątek i leżały sobie w pudełeczkach w lodówce, a blok i trufelki w niedzielę. To nie jest bardzo pracochłonne, bo nic się nie piecze. Także luzik.

Natomiast jeśli chodzi o rzeczy na ostro, †o sobie żeberka i udka zamarynowałam w poniedziałek, w poniedziałek też zrobiłam zupę cebulową, farsz do papryk i je nadziałam i przygotowałam sobie pasty na grzanki, starłam ser, pokroiłam już bagietki i włożyłam do woreczków, żeby mieć mniej takiej drobnej pracy.
No a we wtorek to już zrobiłam przekąski, pokroiłam warzywka do zapiekania, ziemniaczki do pieczenia, jag goście przyszli to wstawiłam zupkę, ryżyk się smażył, papryki i warzywka włączyłam w piekarniku zapiekłam.
Organizacja byla, bo musiałam sobie rozpisać to na karteczkach :-D Inaczej by się nie dało, bo w kuchni mam blat około 60-70 cm :sorry2:

Natomiast na takiego urodzinowego grillika z chęcią bym poszła. Tak dawno nie jadłam grilla, że nie pamiętam już jak smakuje pyszna karkóweczka :dry:

Dzięki Moniq. Musze to przemyśleć. Tort chciałam zabrać ze sobą. Mamy porządna lodówkę samochodową więc nie ma problemu z transportem. Teściowa zamówiłaby u siebie ale nie wiadomo co by wybrała. No nic zobacze.

Aga no torcik musowo jagodowy,innego u Was sobie nie wyobrażam;-)Powodzenia na jutrzejszych zakupach:tak:.
Moniq no szczena opada:szok:super jedzonko,u nas był grill kilka sałatek i przekąsek:sorry2:ale i tak było super:tak:.

Widze, że temat tortów się przewija,my zrobiliśmy taki:

gallery-98673149-500x500.jpg gallery-98673150-500x500.jpg 27fae5aaeb.jpg

teraz jeszcze kolejny na sobotę i na niedziele jeszcze jeden

Ostatnia edycja:
reklama
Martalis ile tego cukru pudru zużyłaś na jaka średnice tortownicy

ja mam tortownice o srednicy 24cm, a cukru pudru wyszlo ok800g, normalnie mial byc caly kilogram ale na moje oko bylo by za duzo.

agakm ja robilam mase cukrowa 2 razy i powiem ci ze lepsza jest z cukru pudru,a nie z pianek -bardzo sie klei i wiecej roboty przy tym jest.
a torcik dla Jagody musi byc jak najbardziej w kolorze jagodowym...

kasica slicznie wam ten torcik wyszedl ,pisalas kiedys ze chcesz sama zrobic.

moniqsan ale pyszne menu mialas ,normalnie zjadlabym sobie ....mniam
tez sie martwilam czy starczy a wsumie polowa zostala

m&ms buciki sliczne bedzie mala ksieznicza..

tsarina ta kursantka chyba cos nie taka,jakie ona historie opwiada ...ubaw po pachy.

Do góry