reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Wielkie dzięki za informacje :-) Właśnie troszkę się obawiam prać w moim proszku.. Ja kupuję w Aldim proszek Almat - i w sumie jest na nim matka z dzieckiem ale z takim już trochę wyrośniętym, więc to raczej tylko reklama i napisu BIO nie ma, ani też słowa o dzieciach. Zerknę dziś w polskim sklepie za tymi płynami a jak nie to do Dunnes Stores może jeszcze dziś wdepnę bo mam bliżej niż Tesco :yes:

nie ma za co :tak:
ja kupiłam 2 butelki tego płynu i jak one mi się skończą to planuje przerzucić się na proszek do prania BIO i połączyć razem z naszymi ubraniami (nasze też już od jakiegoś czasu piorę w Persil Bio). no ale to wszystko zależy od tego czy synek nie będzie miał alergii :eek:

Paula - ano zaczęło się pranie prasowanie ;-):-D

Mamamatysia super wyszedł ci ten kącik :tak:
moje łóżeczko złożone, ale do końca jeszcze nie wiem czy będzie stało w tym miejscu gdzie teraz stoi... mąż po wczorajszym pracowitym dzionku zajął się dziś własnymi przyjemnościami :-) (ćwiczył cały poranek - stwierdził że musi nadrobić święta i gości których mieliśmy), no nic - jutro pojeździmy a gratami po mieszkaniu ;-)

Aga_k_m ja pamiętam jak ty kiedyś mówiłaś że tobie nie odpowiada zapach tego Dzidziusia, że jak dla ciebie to on śmierdzi :sorry: - nieźle mnie wtedy wystraszyłaś :-p :-p

reklama
ja pamiętam że jak tylko zasiadłam do książek (po baaaardzo długim zbieraniu się) to od razu głodna się robiłam ;-) i to nie mogłam zjeść byle jakich kanapek :sorry: tylko jakieś wymyślne, fantazyjne danie :baffled:
oj czasem to ja się zastanawiam jak ja te studia ukończyłam przy takim nygusowskim podejściu do uczenia się :sorry: :-D

też tak zawsze miałam a teraz to już w ogóle:-D:-D

nina27- wiesz jak leze to czasami mam pare skurczy , ale to normalne za to wystarczy ze przejde sie kawalek lub postoje i ciagle brzuszek mi sie napina, ale nie ide do szpitala bo sam lekarz kazal mi lezec, wiec wole tu sie meczyc niz w szpitalu, a pozatym zaczelam jesc ten magnez to moze sie troche ustabilizuje. w weekend jak bedzie ladnie to pojde na dzialeczke rozloze lezak i bede sie wygrzewac na swiezym powietrzu a nie w 4 scianach ;-)
z całego serduszka Ci życzę żebyś mogła się w weekend wygrzewać na polku:-)

confi
super kiecka :-) i fajny wózek:-)
jeśli chodzi o pościel to dzisiaj właśnie przyszło łóżeczko z kompletem:tak::tak:więc narazie będę posiadać jeden i też myślę dokupić drugi..póki co dwa wystarczą..tak że Ty z tymi czteremi to możesz mieć główkę spokojną:-)

tikanis
nie przejmuj się bo to jest normalne w ciąży..jeśli tylko nie ma zapachu ta wydzielina i jest mleczna albo przezroczysta to wszystko jest ok:-)
ja mam taką i ostatnio to jeszcze bardziej się nasiliło:nerd:

w imieniu kotka dziękuję za komplementy:-)

krystyna:-) tyle że ja coś popieprzyłam z suwaczkiem :tak:i w sumie to jutro zaczynam 36tc bo termin mam na 21 maja...ale chciałabym urodzić tak koło 10...byle nie wcześniej

ale macie dzisiaj wenę do pisania :-)
ja mam 2 komplety pościeli i to wystarczy na razie na zimę chce kupić jeszcze jedną z flaneli ale na to mam jeszcze czas

kurde no , nie moge leżeć ...nic nie słyszę....
bo sąsiad nade mną robi remont juz od miesiąca...i dziś kuje ściany :baffled::baffled::baffled:
tynk mi się na głowe sypie a jak go spytałam ile to jeszcze potrwa to mi odpowiedział ze miesiąc :eek:
ocipial chyba ....powiedziałam mu ze góra za trzy tygodnie ma byc spokój bo nie będę taka uprzejma jak w tej chwili...szlag by go trafił :baffled:
własnych myśli nie słyszę

no posluchajcie same co ja mam dziś w domu...to obłęd jakiś

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=LVATt64w2Sk"]YouTube - :/[/ame]

Nina27
dziękuję bardzo ;-)

reklama
Dokładnie Marzenko 80 inne firmy maja tylko małe.Znajoma włożyła do powłoczki mały i wisi jej taki kikut. Mnie by to z równowagi wyprowadziło tym bardziej, ze jeszcze dopieszczam kącik Filipka.Dziś powiesiłam baldachim(wreszcie).Oto zdjęcia naszego jeszcze niedopieszczonego kącika:-).Muszę coś jeszcze na ścianę nad łóżeczko rzucić.

bardzo ładnie:-)

Do góry