reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

meago - też tak słyszałam właśnie że od tego tygodnia ale już czułam stópki na moim brzuchu i paluszki a teraz niestety czuje je koło pęcherza ale ważne ze z mała wszystko dobrze.
Waży już 1150g zobaczyłam sobie na ekranie jak się ubierałam bo tak to oni mi nic nie powiedzieli tyle że dziecko rozwija się prawidłowo co to terminu z miesiączki bo dokładnie wychodzi 16 listopad.

reklama
Jak ma dużo miejsca w brzuchu to pewno jeszcze fikołki odstawia u mnie wypina się i czasami mam taki brzuch niekształtny że nie trudno pomylić czy to skurcz czy Nadia i wiem że wypina mi plecki i główke wiec nie raz pomyliłam skurcz z Nadią przynajmniej tam się wydaje.

Witam wszystkie listopadowe mamusie:) Pozwolicie że dołącze..lepiej późno niż wcale:) U mnie TP 2.11 - 9.11..niestety co usg to inny termin;/ Ostatnie usg pokazało nawet 14.11.(!) Wiem że usg oblicza termin ustalając moment osiągnięcia przez dzidzie 3.200 g co nie daje miarodajnych wyników ale i tak, te różnice za każdym razem wyprowadzają mnie lekko z równowagi. Ja "ustawiłam" się psychicznie na 2.11 i tego się trzymam. Zatem 30tc2dn maleństwo waży 1400 g:)) Buziaki dla wszystkich mam!:-)

Witam nowe mamusie!!!! u nas znowu wróciły bóle i cieszę się że jutro wizyta a z drugiej strony się boję. Leon dzisiaj prawie w ogóle się nie rusza, kurczę obawiam się jutra.:baffled:

zwolineczka - masz skurcze brzucha czy bóle ?? U mnie Nadia jak się przkeręciła tak kopie w pęcherz czasem się wypnie bo tak jest ustawiona inaczej więc się nie przejmuj tym ze się mało rusza.

Meago, zwolineczka Dziękuję za przywitanie i krótkie wyjaśnienie. U mojego maleństwa jest dokładnie jak piszesz tj wielkość plodu z USG 12 tyg różniła się od czasu ciązy wg OMG o prawie 10 dni przesuwając mi tp na 2 listopad i tej daty sie trzymamy zarówno ja jak i lekarze. Sęk w tym że co usg tym tp sie oddala;/ U mnie oczywiscie lekka panika i czarne mysli ze moze dzidziak za wolno sie rozwija. No ale cóż chyba tego typu leki w ciazy to norma wiec nie katuje was dziewczyny. ps. czy wszystkie znacie płeć waszych maleństw?:)

czekoladka bóle nasilają mi się mniej więcej jakieś 1,5h po przyjęciu nospy z magnezem, a skurcze są mega nieregularne. Nospę forte biorę 4-6 razy na dobę a magnez 3x2 tabletki.

reklama
Witam nowe mamuśki :)
Anoula- trzymaj się terminu z początku ciąży, bo terminy z usg w tak zaawansowanej ciąży mogą być różniaste :)
Meago- mój teściu to zwyczajnie sknera:sorry2: On zarabia, teściowa zarabia, brat M zarabia, tylko jego żona nie. Stać go na lepszy opał, ale on woli sobie za to maszynę kupić, którą użyje tylko parę razy, albo wogóle i będzie się po rodzinie chwalił, że on taką ma. Wczoraj narzekał, że teściowa na ognisko kupiła kiełbasę za 12zł/kg, a nie za 30, a on by se zjadł lepszą, a grosza na nią nie dał. Mój M kupował piwa, to miał halo do niego, że kupił harnasia, a nie żywca. Przygotowaliśmy całe ognisko, wszystko od a do z, a on narzeka, że mu kawy nie zanieśliśmy, tylko musiał sobie zrobić i przynieść sam. Dobra, koniec marudzenia, bo mógł się trafić gorszy:-D

Do góry