reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Martula- :( nie wiem co napisac .. Sily mi odeszly ... Oby Kornelek czuwal nad toba.. I przyszlym rodzenstwem[*]

Ostatnia edycja:
Martula siedzę i zastanawiam się jak ubrać w słowa to co chcę Ci napisać... nie potrafię, obyście niedługo mogli trzymać w ramionach rodzeństwo Kornelka... Tulę mocno :( Aniołku śpij spokojnie
[*]

To prawda ... bardzo smutny wieczór!

Powrócę monotematycznie do wysypki.. otóż przy wieczornej kąpieli wysypki brak, jest tylko taka kaszka która ma Jerema niemalże od urodzenia.... Przypomniało mi sie ze Sandra chorowała na na Rumien zakaźny i wtedy ta wysypka pojawiała sie i znikała prawie kilka tygodni...ale wysypka zlewała sie w taki rumien na policzkach na reszczie ciała bardzo czerwona wysypka... Po chorobie lekarz zalecił badanie krwi bo ponoc moze ta choroba wywołać anemie.... ale u Jeremka to mi na rumien nie wygląda. No dobra nie deliberuje dalej....
Ach jak wam zazdroszczę ze znacie płeć maluszków..... Wiem że m marzy o córci:) Nie mogę sie doczekać!
Dobrej nocy Wam życzę

martula1985 żadne słowa nie są w stanie ukoić teraz Twojego bólu... tulę mocno i mam nadzieję, że wkrótce życie przyniesie Wam szczęśliwe chwile z rodzeństwem Kornelka :*

Mam pytanie do naszych kochanych lekarek :) Dziś będąc w przychodni z moją Anielą z przerażeniem zauważyłam, że na samym czubku głowy wbił się jej kleszcz. Oczywiście się przestraszyłam, lekarcka obejrzała stwierdziła, żeby sie nie martwić. Nie znalazła pensety, więc zawołała pielęgniarkę, a ta że zawsze ręcznie wyrywa i urwała tak, że dwa odnóża i ta jakby igiełka zostaly...:crazy: Jeszcze tam igłą próbowała usunąć, troszkę jej się udało spryskała czymś dezynfekującym. Pytałam lekarki, czy jakiegoś leku profilaktycznego nie trzeba, a ona na to, że 90% kleczczy jest "zdrowych" i że do końca lata jeszcze z 15 kleszczy wyciągnę, ale ja jakoś alej mam stresa... Pamiętam, że jak ja w podstawówce z 8 kleszczy złapałam i dostałam jakiś lek profilaktycznie. Teraz sobie jeszcze pluję w brodę, że sama nie chciałam tego wyjąć, bo w domu mam takie specjalne kleszczyki, ktore nigdy nic nie zostawiają...

Rojku profilaktyka po ekspozycji zalecana jest tylko w przypadku gdy dochodzi do licznych jednoczasowych pokłuć przez kleszcze u osoby dorosłej, która jest spoza obszaru częstego występowania Boreliozy. U dzieci takiej profilaktyki się nie stosuje, bo skuteczność narazie nie została stwierdzona. Oglądaj skórę małej czy nie pojawia się zmiana zwana rumieniem wędrujacym. zwykle ok 7 dni (3-30 po ukłuciu) Najpierw czerwona plamka lub grudka i szybko się powieksza na obwód, nawet >5cm szerokosci.Taki jakby pierścien z przejaśnieniem w srodku.Może pojawić się w miejscu odległym od ukąszenia. ale to tylko tak żebyś była bardziej spokojna, jak zobaczysz taka zmianę to od razu do lekarza. a tak możesz być spokojna.:tak:

reklama
witajcie

dzien zaczyna sie pieknie a ja jestem jakas zdołowana wczorajszymi wieczornymi wiesciami... cały czas o tym mysle i nie rozumiem dlaczego takie rzeczy musza sie zdarzac ... ;/

mam dzis ostatni dzien na oddanie pracy licencjackiej wiec musze ja dokonczyc i sie zaraz za to zabieram juz mi bokiem wychodzi ;/

Do góry