reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Właśnie też zdecyduje się na zakup sns jak mi jednak cięcie się trafi, bo jak wspominałam na karmieniu mi zależy a co do porodu puki co nastawiam się naturalnie ale wiadomo życie pokarze ;)

No a sąsiadka nic nie wspominała, tylko od razu sąd :baffled:
oj ktoś mi spaghetti podsunął DZIĘKUJĘ bo nie miałam pomysłu na dziś :p

reklama
Witam z burzowego opolskiego :( Pogoda straszna, ciemno jakby była już 20 ;/ Dostałam grzechotkę z fisher price i powiem Wam, że myślałam, że będzie to coś lichego, a jednak jest śliczna! Taki mały prezencik a jak cieszy, tym bardziej, że darmowy :D
Mój tato dziś fuguje u Nas, wszystko na szybkiego, bo jutro meble będą :p No i dziś jedziemy do krwiodawstwa, bo Dawid oddaje krew- bo chce wolne, a czekolady dla mnie hehe :tak: Zaraz będę jechać po męża do pracy, bo jechał skuterem a tak leje, że aż mi go szkoda ;/

Skurcze mam już coraz silniejsze i dłuższe, wczoraj mnie złapały, to już oddychanie ćwiczyłam haha! Ale chyba najgorsze jest to przy skurczach, że córcia dostaje jakby szału! Nigdy tak nie szaleje, jak podczas skurczy, dobrze, że zaczęłam czytać o porodzie i wiem, że jak Maleństwo wykazuje wzmożoną energiczność, to są to tylko przepowiadające, bo ze względu na intensywność bólu mogłabym powiedzieć, że rodzę xD
A wieczorami Milenka się wypycha strasznie i mi niewygodnie w każdej pozycji, ale bynajmniej Dawid się nacieszy Maleństwem, bo może Ją dokładnie wyczuć :D
Zdrowiejcie dziewczynki i trzymajcie się cieplutko! :)

Anna Orłowska oby wszystkie badania wyszły ok! 3mam kciuki :)

kaaroo właśnie chyba muszę sobie ususzyć, bo rodzice mają sporo. A nie chce mi się specjalnie w wyprawę do zielarskiego udawać.

akilegna który to będzie tydzień, to KTG? Ja mam wizytę we wtorek i pewnie na następnej będzie KTG. A co do obaw każda je ma, ale trzeba mieć pozytywne nastawienie :)

brackiee z tymi pieluchami to najważniejsze, żeby dobrze chłonęły wodę i powiem Ci, że niektóre już po pierwszym praniu są super, a niektóre trzeba prać kilka razy, bo inaczej spływa po nich jak po kaczce i z moich obserwacji wynika, że nie zależy to od warstw materiału. A te pieluchy w Biedronie są w takiej normalnej nie bardzo okazyjnej cenie.
Jeszcze w Biedrze będą ręczniczki z kapturkiem :) i szlafroki, ale dość grube, a w szpitalach jest dość ciepło i chyba będą za grube...

anoula82 super, że już się powoli oswajasz z mysla o cc. Najwazniejsze to się nie nastawiac na żadną z opcji, bo potem człowiek przeżywa.

mb_1 też się już stresuję i myślę jak to Aniela przeżyje jak ją na poród zostawimy z moją mamą albo siostrą. Wczoraj jak sobie pomyślałam, że nie będzie jej ze mną min 2 dni, to się popłakałam. Strasznie mnie stresuje, że się będzie czuć opuszczona, albo potem, że niechcący ją jakoś zranię jak już będzie małe w domu...

nik_i ja już jestem ogromna i nie potrafię sobie wyobrazić tego, że będę jeszcze większa :shocked2: Bo to przecież trzeba się jeszcze turlać przynajmniej 1,5 miesiąca..

Wczoraj byłam na warsztatach "Bezpieczny maluch." Ogólnie najbardziej zainteresowała mnie pierwsza pomoc, a reszta to taka reklama produktów, a prezentów mało.. ;)

właśnie co do ktg to od którego tygodnia robią?
ja jestem w 35 tyg a następną wizytę mam za 3 tyg, czyli będę w 38 tyg...
w poniedziałek jadę na badania: krew , mocz, Hiv i hcv, a w 38 tyg dostanę skierowanie na GBS...
mój lekarz to jakiś pogięty jest naprawdę, nigdy nic nie wiem... hmm... muszę spakować się do szpitala ale to już dałyście mi listę będzie łatwiej heh :)

rojkua kiedy w biedronce mają być ręczniki ? :> i to będą te dla dziecka czy jakie??

witam z desczowej lubelszczyzny.......

gardło mnie boli biała gęba w środku:) jak nic apteka mnie czeka........... a do rego już trzeci dzień mam spuchnieta prawą cała nogę i kuleje jak chodzę;( temperatura 35,5 i bądź tu mądry......osłabienie jak nic. wczoraj tak sie słabo czułam aż poprosiłam męża żeby kupił i czekoladę jak będzie z pray wracał.pomogła...a już myślałam ze zemdleje....

Dziewczyny nie dajmy się chorobie

ktg zależy od lekarza mnie już od 30 tygodnia ciąży wysłał...... w poniedziałek będę już miała drugi raz robione, wizyty na ktg mam wyznaczone na te dni: 30,09 24,10 7,11 14,11 21,11 a planowany poród 23.11

Ostatnia edycja:
reklama
kaaro a może sama zapytaj sie o ktg? ja chodzę na nfz i jak już kiedyś pisałam mam lekarza z powołaniem, który z prywatnych wizyt (pierwsza taka była) przeniosł mnei na fundusz.... ale to już zależy od lekarza jakim jest człowiekiem....... standardowo u mnie koszt ktg 80-100. tyle za każdym razem oszczędzam jak idę do poleconej przez niego położnej...........

czekajcie coś mi świta, to położna robi ktg a nie lekarz! więc może tu jest pies pogrzebany że jescze nie miałyście..... a byłyście u swoich położnych w deklaracji lekarskeij wybieranych? ja już zapomniałam o czymś takim i przepisałam się do tej od doktorka...raz w roku można zmienić bezpłatnie...... może o tym poczytajcie na necie.... bo ja ekspertem to nie jestem ;) i mówię wam jak było w moim przypadku

a co do pieluch tetrowych z biedronki- już kiedyś były-bodajże w czerwcu i kupiłam je i powiem wam że po praniu takie flaki się z nich zrobiły jeśli można tak to nazwać.........wydaje mi sie że słabo będą chłonać wilgoć- chociaż moze się myle- ale pamiętam że przy bracie moja mama miała grubsze od tego-a to było 15 lat temu;)

Do góry