reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

Hej Witam Mamy 2013,:p
pomyślałam że odezwę się na waszym wątku bo wiele wcześniejszych niesyty pozamierało, a może są tu tez doświadczone mamy.
Moja mała ma 9 mc i chciała bym jej kupić buty do chodzenia. Bo już wędruje wzdłuż kanapy i dookoła kojca. Nie chciałabym dać nabić się w butelkę czy może ktoś doradzić: gdzie najlepiej kupić i ile na to trzeba kasy?
Ja bym kupila na poczatek kapcie polecam Befado sa takie fajnie powycinane na lato :-) chyba ze chcesz zaszalec to butow wybor najwiekszy w Tobi i Trafie :-)
buty od zawsze kupujemy w TRAFIE junior na ul.Pienieznego, nad Trafem dla doroslych ;-)
tu masz ich stronke mozesz przegladnac ceny Buty dla dzieci, obuwie dziecięce, trzewiki, buciki - sklep eobuwie.pl
polecam ten sklep, panie pomocne w dobraniu bucikow :-)

reklama
hej dziewczyny:)jak samopoczucie??
Mam pytanie,jak to jest z tym opadaniem brzucha,czy jego obniżenie zawsze swiadczy o tym ze porod nadejdzie w najblizszym czasie?? Pytam bo od kilku dni zauważyłam,ze mój brzuszek znacznie się obniżył, a to dopiero 34 tydz;/ 8 maja bylismy u gina i stwiedzil, że w najblizszych dniach nie zapowiada się abym zaczeła rodzic, ale troche niepokoi mnie to obnizanie brzucha, w koncu malutka ma jeszcze troche czasu do planowanego terminu porodu:( Dodam jeszcze, że poza tym nie zauwazylam nic innego co mogloby świadczyc o zblizajacym się porodzie.

askle a jak u ciebie?? bo miedzy naszym planowanym terminem porodu jest dzień róznicy;)
Z góry dzieki za odpowiedz, pozdrawiam

Annazg, u mnie poki co spokoj,choc samopoczucie coraz gorsze. Caly czas sie boje ze corcia zrobi numer i przyjdzie na swiat wczesniej niz powinna.

Co do opadania brzucha,to chyba nie ma reguly. Ja w 1 ciazy codziennie patrzylam na siebie w lustrze czy ten brzuch opadl czy nie. i nic a nic nie opadl, a ja urodzilam idealnie w terminie.

urodziłam urodziłam, 3 maja :) Wrażenia? Z perspektywy czasu to nawet mi żal że już ten dzień porodu taki odległy, bo jak ochłonęłam i doszłam fizycznie do siebie to wiem, że to były mimo ogromnego bólu wspaniałe chwile, a już te pierwsze minuty z maleństwem...nie do opisania :) W sumie to pomimo tych krzyżowych bóli - spokojnie przeżyłabym to drugi raz, naprawdę :) No i polecam porodówkę w ZG ;) więcej opisałam w odpowiednim wątku ;) Teraz trzymam kciuki za kolejne mamusie :)

urodziłam urodziłam, 3 maja :) Wrażenia? Z perspektywy czasu to nawet mi żal że już ten dzień porodu taki odległy, bo jak ochłonęłam i doszłam fizycznie do siebie to wiem, że to były mimo ogromnego bólu wspaniałe chwile, a już te pierwsze minuty z maleństwem...nie do opisania :) W sumie to pomimo tych krzyżowych bóli - spokojnie przeżyłabym to drugi raz, naprawdę :) No i polecam porodówkę w ZG ;) więcej opisałam w odpowiednim wątku ;) Teraz trzymam kciuki za kolejne mamusie :)

No w koncu sie odezwalas!!:) Gratuluje małego-wielkiego cudu!!:) najwazniejsze teraz aby zdrowo sie chowal:)

Nastepna w kolejce chyba jest mysiak, a pozniej to juz chyba ja z askkle ;)
askkle jak cos to zaciskaj nogi i nie pozwol małej wyjsc wczesniej,bo mam nadzieje, ze spotkamy sie na porodowce;)

My w piatek bylismy u lekarza i niby nie zapowiada sie, zebym jakos na dniach zaczela rodzic;) Wszystko jest ok,dostalam skierowanie na KTG,takze jutro się przejde do szpitala umowic.
W sumie to juz bym mogla rodzic,bo coraz ciezej a juz praktycznie wszystko prócz wózka jest,takze tylko czekamy teraz....;)

hej dziewczyny:) jak samopoczucie dzis u was??pogoda do bani,siedze w domu i przegladam strony z wózkami i chyba zaraz oszaleje,tyle tego jest, ze niewiadomo na co sie zdecydowac;/ ogladalam w bobasie babyactive elipso i bardzo mi sie spodobal, ale anuluś troche sprowadzila mnie na ziemie i poczytalam opinie na necie to zaczynam sie grubo zastanawiac czy oby na pewno to dobry wybor;/ dac w sumie nie male pieniadze za wózek, ktory mi zadługo nie posłuzy bo sie rozleci to mało przyjemnie...ech sama juz niewiem:baffled: a do porodu niecały miesiac :-p

reklama
O prosze i nawet suwaczek mi sie pojawil, a juz myslalam, ze predzej urodze niz moja cierpliwosc doczeka sie momentu kiedy uda mi sie go wstawic :-p

askkle robilas juz moze KTG?? Ja mialam isc osobiscie zapisac sie,bo gdzies ktos pisal, ze aby sie tam dodzwonic to graniczy z cudem, ale postanowilam sprobowac i udalo sie od razu dodzwonic o dziwo:) ale czeka sie ok 2 tyg na wizyte ;/ ja mam na 7 czerwca

Ostatnia edycja:
Do góry