aspekt
Fanka BB :)
No to teraz w miarę się zgadza! W femibionie były dwie formy folianow (tak jak w prenatalu) a w organizmie B12 bez szału (jest ona potrzebna do metylacji kwasu foliowego). Także ja bym na tym etapie jeszcze włączyła tabletki z witaminą B12, np. czerwona Forte firmy Naturells dawka 100 mikrogr w formie metylokobalaminy. I po kilku(nastu) tygodniach zrobila te 3 badania, o których pisałam. Poczytaj o badaniu homocysteiny, bo widzę, że nie miałaś wcześniej do czynienia.bezpośrednio przed solgarem brałam femibion, jakieś powiedzmy 1,5 miesiąca.
Poza tym nic. A jak już robiłam te badania to byłam w dobrej połowie opakowania solgaru.
Pamiętam, że witaminę B12 też wtedy badałam i teoretycznie była w normie, ale jakoś bez szału. W pierwszej połowie przedziału, nie blisko dolnej granicy, ale mogłoby być lepiej.
Witaminę D też badałam i faktycznie wypadła słabo - 21 i wpadała w przedział niewystarczający, a poniżej 20 już był niedobór. Ale tej witaminy nigdy nie suplementowalam i zaczęłam dopiero po tych badaniach.
Także zrobię jeszcze raz te badania teraz po 3 miesiącach, będąc na prenatalu, i jak znowu wyjdzie jakiś dziwny wynik dla kwasu foliowego to powtórzę w innym lab.
Wit D na pewno do podniesienia.