reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
czarnulka twoja mala w tej sukience naprawde wyglada jak mala ksiezniczka:-)bede musiala wejsc tez na allegro i cos pokupowac mojej corce bo powoli wyrasta z swoich ciuszkow mam nadzieje ze zalapie jak to sie robi bo jeszcze tam nie bylam...

reklama
A moja Maruda cały dzień płakusiała i nie spała od 10 do 14.30 więc wkurzyłam się i poszłam na spacerek, spała ponad godzinke ale jak wróciliśmy do domku to znowu to samo :wściekła/y: dopiero zasnęła o 17 i teraz kiedy ja chce się położyć i odpocząć to ona pewnie wstanie :baffled:

Wiecie co ??? Znajomy mi powiedział jedną bardzo dziwną rzecz. Oni mieli też problemy z kupkami u córeczki i ktoś jemu też o tym powiedział. A mianowicie żeby nie palił zużytych pampersów piecu, że to przez to się nie załatwia. Postanowiliśmy wybróbować bo co nam szkodzi (też paliliśmy w piecy- mamy centralne z piecem w domu ). I jestem po prostu w szoku bo od wczoraj nie palimy i Mała wczoraj zrobiła 3 kupy a dziś narazie 1 :confused::szok::tak:
Czy to się sprawdza ??? Oby to było to i oby tak dalej...

hejka

Witajcie Lenko i Karolinko!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-)
Karolina muszisz mi uwierzyc ale miałam jakies przeczucie że rodzinka wyjechaliście z kraju i jak dzisiaj przeczytała twój post to mi sie gorąco zrobiło. To teraz czekam na twój dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi post co sie z Wami działo że wylądowaliście w Szkocji i dlaczego tak daleko:-:)-:)-:)baffled::baffled: i co bedzie z naszymi spotkaniami?????????????????????
Ale naprawde bardzo bardzo bardzo sie ciesze ze sie odezwałaś, wysyłalm kilka razy sygnały przez gg i nic:-:)-:)-:)-( no to teraz jeszcze musza sie odezwac mokkate mmm i iza i stara ekipa w komplecie!!!!!!!!!! i czaciki wróca może ????????????

monysia- no nie zartuj:szok::-D, ale dobrze że malutkiej przechodzi:tak:

czarnulka - no jak zawsze twoje dziewczyny sliczne a prezenty wow jak duzo:-D, no i ciekawe co tam sie w tym aucie działo:-D:-D musimy wrócic do czacików to nam to wyspiewasz:-D a ty to na zdjęciach laska że hoho

wiesz co monysia my tez palimy pampersy w piecu tak zwane ekologiczne palenie:-) i maly robi po pare kupek dziennie:-) ale super ze malutka nie cierpi tak sobie mysle ze na zaparcia u maluszka tez sa dobre czopki glicerynowe.Jednak miejmy nadzieje ze jelitka malej zaczely juz sprawnie dzialac:tak:trzymam kciuki:)

.Kobitki kochane.

. Ale fajnie że się cieszycie z naszego powrotu:tak:.

.Z tym jak się znaleźliśmy w Szkocji to dluuuuga historia;-) .Piotrek załapał lepszą pracę na Wyspach ,miało to być na parę miesięcy a okazało się że w Polsce się trochę pozmieniało :baffled: i musimy jeszcze tu trochę zostać,nie wiem jak długo. Ale mam ogromną nadzieję że w przyszłym roku się spotkamy w Polsce:happy2:.Dopiero za granicą docenia się nasz kraj:-D .

.Szkocja to całkiem inne życie,inna mentalność ludzi i w ogóle ;-).Mieszkamy w małym miasteczku ,autobusem jedziemy około 20 min nad morze.W naszej okolicy dużo wzgórz.

.Niby jest tu język angielski ale z takim akcentem że ciężko na początku cokolwiek było ich zrozumieć;-).

.Przeszłyśmy już aklimatyzacyjny katarek z Lenką;-).

.Na razie tyle bo ciężko byłoby wam przez to przebrnąć:-D,w miarę czasu będę tu opisywać co nieco:-D.

.czarnulko twoje księżniczki są super,bardzo się zmieniły.Takie obie blondyneczki sie zrobiły.Wikusia bardzo się zmieniła :szok:.No i dalej robisz super karteczki okazyjne:tak:.Bardzo schudłaś,super wyglądasz:cool2:.

.kubusiowa jak twój Kubuś?koniecznie wklej fotki,pewnie bardzo urósł.Jak ci się pracuje?już wpadłaś w rytm?.

.monysia jak byłam w Polsce to ty jeszcze w ciąży byłaś:blink:..Gratulacje córeczki. Co do pampersów to my tez paliliśmy w piecu i na szczęście nie mieliśmy problemów z Lenki kupkami;-),dobrze że u twojej małej te problemy się skończyły;-).

.gwioleta my się chyba jeszcze nie znamy;-) więc witam:-D.

.Fotki postaram się wkleić ,bo widoki są tu bardzo ładne:tak:.

.Miłego wieczorku.

na zaparcia u maluszka tez sa dobre czopki glicerynowe

Ostatnio miałam nizłe cyrki z powodu czopków bo kazała mi lekarka podawać do 3 na dobe. Więc dałam połowe ( bo kiedyś tylko połówka starczyła ) i za 5 h dałam znowu ale cały. Minęły 2 h i nic więc pomagałam termometrem. Mała darła się tak że zaczęła mi się dusić, dławić i drgawek dostała a czopki wypłynęły z tyłka zupełnie nie rozpuszczone i jeszcze ją zablokowały. I co się mogło stać ??? W palcach się rozpuszcza w tyłeczku nie ??? Nie rozumiem tego

Czesc dziewczyny:-)monysia kropelki dzis wyslalam wiec moze jutro lub pojutrze dostaniesz wlozylam je do pudelka po innym syropie i zabezpieczylam wata mam nadzieje ze dojda cale i zdrowe:tak:tylko niewiem ile masz dawac bo moj maly jest wczesniakiem i jezeli dobrze pamietam to kazala mi dawac 5 kropli ale mysle ze do 10 kropli mozesz smialo dawac....

Bardzo dziekuje :tak::tak::tak:

reklama
Do góry