reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z West Yorkshire

reklama
brydzia- no to sie nie moge doczekac nowinki?
Agus- faktycznie jutro tlusty czwartek , zapomialam, no to ja mam swieto bo mam panienskie nazwisko Ponczek:-D
My dzis wyspani po kilku dnich nieprzespanych nocek synek sobie odpuscil:tak:
A ja dzis jade na pazurki , zobaczymy jak mi laska zrobi ?
ide robic obiad nie chce pozniej wietrzyc mieszkania:-p

hej ja tez zyje :)
Brydka ale ty tajemnicza jestes :rofl2::-)

Kasiu jak dzis usypianie? poszlo gladko? jak sie Kubus czuje? pojezdzil troche na nartach? ale ci dobrze teraz z mamusia pewnie na jutro juz masz i paczki usmazone i faworki :-)

Niunka z tym sluchem bedzie wsio ok zobaczysz dobrze ze tu tak dokladnie badaja i naprawde jest dobra opieka pod tym wzgledem.

Jutro tlusty czwartek a ja nie kupie nic :crazy: wredna ze mnie zona ale jak maz chce miec chudsza laske w domu to niestety musi sie obyc bez slodyczy ;-)hehe
A niunka Ty sie ze mnie nabijasz z tymi aktami tak? :-):-) zdjecia byly jak najbardziej normalne
Dziewczyny nastresowalam sie ta cala wyprawa na ta sesje a bylo super, spedzialam tak ok 6 godz byl masaz twarzy masaz dloni makijaz fryzura i sesja. przystawki i napoje rowniez byly i nagrzeszylam wczoraj ze ohohoh:-):-D pozniej idzie sie do specjalnego pokoju oglada sie swoje zdjecia i wybiera jakie sie chce !! super sparwa ale... one sa okropnie drogie !! na szczescie mozna negocjowac i jakos sie dogadac :) zdjecia bede miala za jakies 6 tygodni dopiero :(wiec sie nie pochwale narazie:rofl2: jak ktoras z was chce pojechac zabawic sie to moge dac namiary.
pozdrawiam i milego wieczorku zycze

Kasiek - no to super, ze wyjazd sie udal, a jechalas z Michalkiem? usypianie bez problemu, zajeknal na znak prostestu, ze nie chce do lozeczka, po czym sie polozyl na boczku wzial kubek z mlekiem, wypil do dna, nastepnie odwrocil sie na brzuszek i juz chrapal :-) Kubus niestety na nartkach nie pojezdzil, pogorszyl sie mu kaszel i do tego problemy zoladkowe, byla dzis u niego pani doktor i kazala odstawic polowe lekarstw, ktore przepisala inna, ze podobno mu szkodza, przepisala kilka innych :baffled: nawet nie chce pytac B ile juz zostawil w apctece, acha i co najwazniejsze powiedziala, zeby chodzic z nim na spacery, ze swieze powietrze mu nie zaszkodzi, a tez poprawi mu samopoczucie, takze musze dopilnowac, coby tesciowka jutro poszla z wnuczkiem na spacer, bedzie ciezko, bo ona to juz panikowala, ze to zapalenie pluc i tam go okrywaja, grzeja i takie tam :dry: a mamusia moja niestety jest tych co nie pieka, ale ja upieklam kilka chruscikow, wiec sobie podjemy jutro :tak: jak masz ochote to wpadnij, nie zdradze Cie przed mezem ;-):-)

Agus - ja to z tych mamus co sie na wyrost martwia i panikuja, ale jak to B. okreslil w mniejszym stopniu niz jego mama :dry:

Brydka - bo my tu jajko znosimy ;-):-)

niunka - moze Szymek Cie zaskoczy, wiesz ja sie nastawialam na jakies 3-4 dni placzu i nie przespanych nocy, a tu jak po masle idzie, ale nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca, w kazdym razie moj mezus sie cieszy, ze w koncu w nocy sie bedziemy mogli poprzytulac i znow spac jak maz i zona :-)

Czcść dziewczyny troche mnie tu nie było ale z tego co poczytałam to widze że Wasze pociechy czują sie juz lepiej i to najwazniejsze, no Kaśka tylko niech Twoj mąż i teściówka kurują biednego Kubusia co wróci zdrowy, szkoda że nie udał im się ten męski wypad tak jak sobie zaplanowali, ale pewnie jeszcze kiedyś to nadrobią:tak::tak: i kochana gratulacje że Maciuś już sam zasypia, mąż jak wróci to będzie mega zadowolony:-):-):-):-)
Kasiek- super taka sesyjka raz w czasie fajnie sie zrelaksowac i coś zrobić dla duszy i ciała i chociaz przez chwile poczuc sie jak gwiazda:-D:-D:-D mnie to najbardziej by sie podobał ten masaz:tak::tak::tak:
Brydka- czekam na te suuuuuuuuper wiesci, nie trzymaj nas za długo w niewiedzy:wściekła/y::-D:-D
Niunka- nie uciekłam nawet chciałam w tym tygodniu zaczac ale stwierdzilam ze tak jak obiecałam czekam na Ciebie i sie nie wykrecam, zaczynamy od poniedziałku, dziś jeszcze najedz sie pączkow a śledzika przenieś na weekend :-):-):-):-):-):tak::tak: bo przez nastepne dwa tyg tylko mineralka nam zostanie:baffled:

Witam :-)
dziewczyny faworki i pączki zrobione?????????:-)bo u mnie już tak, jak się rozpędziłam to jeszcze koleżance napiekłam:tak:a ile Damian mam przy tym zabawy i radości:tak:a co:-ppomagał mamusi;-)
Brydka gdzie jest ta wiadomość:wściekła/y:nie trzymaj nas tak w niewiedzy:wściekła/y::-D
bo nie możemy się skupić na codziennych czynnościach:-p:-D:-D:-D

Widze, ze u Was prawdziwy Tlusty Czwartek, az mi smaku narobilyscie tymi faworkami :-D:-D:-D A u nas z okazji Tlustego Czwartku Aga ma jakas wysypke na twarzy. Wlasnie wrócilysmy z przychodni gdzie odeslano nas z kwitkiem i mozemy spróbowac jutro o 8.30. Po prostu bomba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Czesc dziewczynki

Smacznego!!!!!

Danka - oj, mezus zadowolony i jak rozmawiamy to pierwsze pytanie, czy Maciek znow przespal cala noc w lozeczku i sie cieszy :-):confused:

reklama
Dziewczyny ponieważ wiem, że niektóre mają dzieci w wieku 2-3 lat mam do Was pytanie:tak:
otóż na jednym z polonijnych for dyskutujemy na temat edukacji w angielskich szkołach.Wiele osób martwi się tu niskim poziomem nauczania, no ale nie o to mi chodzi:-) chodzi o to, ze ktoś na tym forum napisał:

"Dobrze, ze ja sie juz wzielam za edukacje mojego malego.
icon_wink.gif
Dziecko ma 2 latka i cztery miesiace i juz bezblednie mowi alfabet i rozpoznaje wszystkie literki. Liczy od 1 do 20, zna wszystkie kolory i teraz uczy sie dni tygodnia
icon_biggrin.gif

A co! - Polka potrafi
icon_mrgreen.gif
"

jak to przeczytałm to starałam się sobie przypomnieć jak to mój Damian miał 2 lat i czy w tym wieku był by się w stanie tyle nauczyć:crazy: ale nie pamiętam, bo to było już tak dawno (3 lata temu):-D

no ale na tym nie koniec, ktos zadał jej pytanie w jakim języku ona uczy dziecko ?:tak:

a to jej odpowiedź:

"... a dziecko moje uczy sie dwoch narazie - polskiego i angielskiego, a niedlugo chcemy dodac francuski, zeby mogl sie z dziadkami dogadac
icon_biggrin.gif
"

no i moje pytania: czy Wy też tak uczycie dzieci ? czy nie uważacie, że to za wcześnie aż na taką edukacje ? bo ja myślę, że albo dziecko jest fenomenem albo mamusia jest za nadgorliwa i odbiera dziecku dzieciństwo:baffled:

Do góry