reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki wracają do pracy

Matylda, wspolczuje pracujacego weekendu. ale pewnie wiaze sie to z jakas ekstrakaska wiec nie ma tego zlego:tak:

Lil kate ja mam nienormowany czas pracy, więc kaski extra nie będzie:no:
Niektórzy mogliby powiedzieć, że za takie pieniądze za etat jakie zarabia Kierownik Budowy nie powinnam narzekać, więc nie marudzę:sorry2::zawstydzona/y:

Co byście wybrały:
- praca na miejscu (10 min spacerkiem), ale na 1/2, góra 2/3 etatu, za rok cały etat
czy:
- praca na cały etat. możliwe nadgodziny, ale z pokręconym dojazdem, jutro mam rozmowę to się dowiem czy na zastępstwo czy jak:baffled:

Miśka jak najbardziej pierwsza opcja:tak:

reklama
Kobitki drogie mam pytanie....
Czy po powrocie do pracy z wychowawczego nalezy mi sie normalny urlop.....w moim przypadku 21 dni....czy od nowa naliczaja mi od przepracowanego miesiaca??:dry:
na moj rozumek to wydaje sie ze mam te 21 dni bo przeciez nie zaczelam nowej pracy ani nie przyjeli mnie od nowa tylka mam caly czas ciaglosc:blink: jak myslicie, czy tez WIECIE:laugh2::-p

reklama
a ja przez ten tydzień muszę napisać w końcu CV i podania a w następny poniedziałek i wtorek połazić i pogadać z ewentualnymi pracodawcami hehe
wcześniej nie bo w następny weekend mam fajne szkolenie i chcę je wpisać ;-)
poszłabym już do pracy jakiejś fajnej...

póki co moi rodzice chcą żebym prowadziła ich sklep, bo tata otwiera drugi punkt i musi być tam na miejscu. szczerze mówiąc średnio mi to pasuje bo choć pewnie dostałabym więcej kasy niż gdzie indziej to czy ja po to kończyłam psychologię żeby prowadzić sklep?? no i dodatkowo musiałąbym poszukać nowej niani dla Pysi...
powiedziałam że jeśli moja mama zajmie się małą do 13 (bo od tej godziny mam nianię) to pójdę do sklepu a jeśli nie i mam szukać innej niani to wolę poszukać też pracy w swoim zawodzie... nie muszę Wam chyba pisać że mama nie dość że nie będzie z Pyśką to jeszcze s na mnie obraziła że jej warunki stawiam... no i teraz to już sama nie wiem czy dobrze robię:baffled::baffled::baffled:

Do góry