reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki wracają do pracy

Nuśka niestey nie umiem Ci pomóc, nasza kadrowa dzisiaj na urlopie:-(

Wiśnia, mama mogła to rzeczywiście źle odebrać, jakbyś stawiała jej warunki. Może wytłumacz mamie na spokojnie, że chciałabyś wrócić do pracy w swoim zawodzie :tak: Wyjaśnij, że im dłuższą masz przerwę, tym trudniej będzie Ci nadrobić zaległości. Mama na pewno zrozumie, tylko musicie porozmawiać na płaszczyźnie partnerskiej ;-) Zresztą co ja Ci będę mówić, sama to przecież wiesz najlepiej :tak:

reklama
Dzięki kobietki ja też jestem za opcją nr 1:tak:
Byłam wczoraj w tej nr 2 i okazało się, ze praca na trzy lata na zastępstwo, za babkę, która idzie na wychowawczy, ale nie podoba mi się, bo jest to zespół szkół i miałabym lekcje w trzech szkołach w: muzycznej, podstawówce i gimnazjum, jak dla mnie zbyt dużo zamieszania. No, ale póki co to i tak muszę czekać na ostateczną decyzję do końca kwietnia. Dzis na wszelki wypadek byłam jeszcze w jednej ze szkół i okazało się, że potrzebują na od zaraz, na gwałtu rety, bo kobieta w ciaży poszła na zwolnienie, a tuza dwa miesiące koniec roku i nie ma kto uczyć. No, ale niestety będąc na urlopie zdrowotnym nie mogę pójść do pracy, a szkoda, bo miałabym pewną pracę już na następny rok szkolny:zawstydzona/y:Blisko i na cały etat.

No niestety nie ma takiej opcji, ale ja nie robie z tego tragedii, mam nadzieję, że wypali opcja nr 1, a w ciagu roku szkolnego czesto się zdarza, że ktoś idzie na zwolnienie, urlop zdrowotny lub emeryturę i wtedy mozna dostać dodatkowo jakieś godziny, a jak nie to będę udzielała korepetycji:tak:

Miska,ja z opoznieniem rowniez zdecydowanie jestem za pierwsza opcja:tak:.
Nuska,nie mam pojecia,a tez jestem ciekawa:sorry2:.

reklama
Lil Kate wielkie gratulacje :tak:

a ja mam długi weekend, bo w poniedziałek sobie wolne wziełam choć i tak napewno będą dzwonić :-p, ale przynajmniej nie muszę tam iść :-)

Do góry