reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Fiolka przeczytaj sobie skład słoiczka ile w marchewce jest marchewki....bo ja kiedys Julicie kupiłam jeden słiok i terz juz nie kupie bo zamiast machewki ładuja tam inne pierdoły Noukie chociaż tyle wiadomo ze każdy dla dziecka szuka najlepszego rozwiązania:-)

vivenne katar mam niesamowity ale że tak powiem "biały" więc stanu zapalnego nie mam. Mam nadzieję że mi minie do wtorku i że pogoda sie poprawi bo jak nie to ja nie wiem jak my wyjdziemy... najwyżej przyjdziecie do nas ;) a co do facetów to mój m tez ma takie fazy i takie teksty... albo czyny... często udaje że ma tyyyyyyle pracy jak wie że chce mu podrzucić Antosia... ostatnio mu pojechałam że ja się muszę prosić żeby spędził czas z dzieckiem a sam z siebie to się nie garnie. Później pozwoliłam sobie zacytować tekst z Twojego bloga że "dziecko może mieć każdy ale ojcem nie każdy może i potrafi być" (czy jakoś tak) i chyba go sumienie ruszyło ale też szału nie ma... generalnie On jest do zabawy a jak tylko Antoś marudniejszy to już tata się poddaje...

fiolka mi się bardziej podoba pierwszy, ja bym go nazwała subtelniejszym niż skromniejszym :p

Masakra co Wy piszecie o tych chłopach :szok: dla mnie to jest nie do pomyślenia.
D. od 3 miesięcy ani razu nawet nie pisnął że mu źle że małym się zajmuje.
A u nas jest tak że jak wraca z pracy to on głównie małego bawi albo jak jest weekend ja praktycznie tylko karmię nie raz. Do tego sprząta, prasuje itp. :sorry2:

Fiolka oba są slicze :) ale chyba wybrałabym ten drugi:tak:
A ja tam bym sie własnie skłaniała ku temu że Wiktor to taki charakterek temperamentny chłopak i do tego wrażliwiec, potrzebujący najbardziej na świecie czuć bliskść mamy. Miałam takie dziecko i teraz Oliwier podobnie reaguje, gdy własnie go z czyms przetrzymam za długo, potrafi się chichrać a za sekunde wybuchnąc z takim rykiem że przez chwilę nie sposób go wyciszyć, musi się wyładować i milknie i nie ma to nic wspólnego z żadnym bólem.
Fiolka spróbuj jeszcze z Delikolem no chyba że juz dawałaś i nie pomogło.

viv no potrafia te chłopy z czyms mądrym wyjechać, oj potrafią, ja uwielbiam tekst że przecież nic nie robię bo nie chodze do pracy...bez komentarza:sorry2: a ma człowiek poczucie że ma do czynienie z niby inteligentnym człowiekiem:// to nic że kiedy on siedzi sobie na lanczu ja po raz enty dostaję zajobca i jestem jeszcze np o kubku kawy tylko:wściekła/y:

Wiolka już będziesz dawać zupki na wywarze? szalejesz z tym jedzonkiem :) Ja pójde na łatwiznę i wyruszę ze słoiczkami, dopiero latem, kiedy wszystko bedzie świeże i sezonowe to będe gotować "swoje" :tak:

My tez chrzcic będziemy w restauracji, za duzo nas, zersztą jakoś nie widzi mi się ogarniać wszystkich gości w ten dzień://

chyba ide spać bo już nic nie pamiętam

Fiolka - Mi się podoba drugi, fajniutki. :D

Moja mała się odparzyła jak nie wiem, nie wiem co mam jej zrobić, żeby przeszło. Milion maści używam i nic.. :crazy:
Wzięłam teraz do używania chusteczki nivea, są delikatniejsze to może coś pomoże. Myłam ją samą wodą prawie tydzień i nic. :crazy:

Hej< tak szybko piszecie, że nie nadrabiam i znowu mam zaleglosci:szok::no:
Dzisiaj dostalam telefon, ze w poniedzialek przyjdzie polozna z pielegniarka specjalistyczna sprawdzic czy ja czasem nie glodze mojego dziecka!!! Nie dosc, ze czekamy na szpital z tym roszczepem to jeszcze jakies takie glupie te :no:baby bo skoro nie ssie to jak ma duzo przybrac? szkoda gadac.
madlen79 ja karmie butelka bo pokarm stracilam przez antybiotyki
pozdrawiam cieplutko...

Aurelka my przemywamy od urodzenia wacikiem i ciepłą wodą do tego bephanten i pupcia super :tak:

Sarka mam podobne zdanie a im starszy tym bardziej widać ta granicę. Teraz więcej marudzi dłużej.
Kiedyś pewnie dużo te z wynikało z naszej niewiedzy robienie wszystkiego na oślep tyle błędów no ale skąd mieliśmy to wiedzieć...

Jutro do rodziców ciekawe jak bedzie :tak: jak usłyszą jak on gada to w szoku będą teraz ma faze takiego gadania i wydzierania się "aaa, łeee, beee" prześmieszny jest nawet mam filmik tylko musze przerobić.
A i wezmę chustę ciekawe czy też się w obcym miejscu tak w niej uspokoi i uśpi

4Madlen-zdrówka:-) Fiolka-trafił ci sie m skarb:tak:gdzie takiego znazłas:-Dszczerze mówiac kazdy z naszych m jest cudowny ale fakt ze czasem nam cisnienie podnosza,mój swietnie i pysznie gotuje,czasem próbuje piec:-Djest z niego złota raczka wszystko sam naprawi.Jest świetnym ojcem dla dziewczynek Nastka jest z nim tak zwiazana ze od jakiegos czasu jagby późno z pracy wrócił to ona nie spi tylko na niego czeka nie zasnie bez niego,Julite tez bawi tula rozmawia ale nie zajmuje sie nią na okrągło stara Sarka bede gotowała zupki na wywarze ale blizej 5mca a jak w końcu snieg stopnieje to jak co roku w ogródku zasadzimy swoje pomidorki,ogórki,rzodkiewki sałate i malinki jabłka i truskawki też mamy swoje więc będzie Julita jadła:tak:pozatym mieszkamy na wsi i mamy wujka który ma gospodarke więc jemy jajka ekologiczne ziemniaki i praktycznie wszytsko co sie da kupujemy w miejscach gdzie wiemy ze jest zdrowe;-) Aurelka podmywaj jej pupe wodą z szarym mydłem i dużo wietrz żeby do pupy powietrze dochodziło skóra wtedy oddycha i szybciej sie goi:tak: Bułkasia co za idioci jak mogą przychodzić sprawdzać czy dziecka nie głodzisz:wściekła/y:lepiej niech sie zajmą tym co oni zaniedbują:angry:

reklama
Masakra co Wy piszecie o tych chłopach :szok: dla mnie to jest nie do pomyślenia.
D. od 3 miesięcy ani razu nawet nie pisnął że mu źle że małym się zajmuje.
A u nas jest tak że jak wraca z pracy to on głównie małego bawi albo jak jest weekend ja praktycznie tylko karmię nie raz. Do tego sprząta, prasuje itp. :sorry2:

Tez mam ten model:-):-)

Hej< tak szybko piszecie, że nie nadrabiam i znowu mam zaleglosci:szok::no:
Dzisiaj dostalam telefon, ze w poniedzialek przyjdzie polozna z pielegniarka specjalistyczna sprawdzic czy ja czasem nie glodze mojego dziecka!!! Nie dosc, ze czekamy na szpital z tym roszczepem to jeszcze jakies takie glupie te :no:baby bo skoro nie ssie to jak ma duzo przybrac? szkoda gadac.
..

Nie no swietne sa:no::no::no:

Do góry