reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
A Marysia zasnęła w chuście o 11:45 i jeszcze śpi... właśnie biłam kotlety na obiad i przespała tłuczenie :szok: no to dalej jadę z surówką :-p Podejrzewam że taka marudna była ostatnio bo mało spała za dnia, tak to zawsze na spacerze kimała a ostatnio spacerów nie było :sorry:

fiolka też tak myślałam ale za dużo tego jest i dziś śmierdziało siuśkami...

a z gorszych wieści to u nas się od kilku dni uruchamia alarm przeciw czadowy... na początku tylko podczas prysznica i to zazwyczaj mojego więc wybiegałam mokra z łazienki:cool: no ale dziś się załączył w nocy... nie mogłam spać... boję się tego dziadostwa... jutro mają coś z tym zrobić, komin przedłużać czy coś tam...:no:

Moj Milo ma dzis tez melodie do spania;-)

Nathani ja tez szukam jakiejs dobrej kawki bezkofeinowej ale u nas maly wybor:sorry2:

4Madlen oj i ja bym sie bala, wietrz ile sie da:eek:

Hejka :)
Mój tez dziś dzień przesypia, najpierw po spaniu nocnym zasnął o 10 i spał do 13.30 a od 14.30 śpi do teraz....

viv ja jak nie wychodzę to tak czy siak młody idzie na pseudo spacer, pakuję go w kombinezon siup do wózka pod kocyk i przy otwartym oknie się weranduje, Własnie teraz tez "spaceruje":-D i śpi jak zabity, tak jak na spacerze:tak:
Moje dziecko generalnie - nie moge narzekać TFU TFU śpi łądnie i długo, w nocy też:tak: szkoda tylko ze czasem ma jazdy jak synuś Fiolki że nie mogę go uspokoić i jest tak zazwyczaj jak w porę nie zareaguję na jego potrzebe własnie to się już tak rozwyjcuje że nie może przestać:eek:

A ja pije kawkę bezkofeinową Necafe. Też jest ok.

Któraś z mam daje dzidzi mleczko Enfamil?

4madlen o kurka niefajnie:no: dobrze że jest czujnik. Ja miałam ale się coś zrypał i jestem w styrachu teraz

Od dzis odsmoczkowuję córcię - życzcie mi proszę siły i wytrałości bo jest mi potrzebna:sorry: ale jestesmy juz po drzemce bez smoka więc może nie bedzie tragedii.....

Aurelka zdrówka dla Ciebie i Małej!!!!

Fiolka życze zdrowia dla Wiktorka!!! W tym wszystkim pamiętaj też że dzieci mają rózna wrazliwość co za tym idzie - charaktery. Mój wiktor też nie byl od samego urodzenia łatwym dzieckiem, niestety to mu pozostało, córcia była grzeczniutka i z natury jest raczej taka zrównoważona. Każde dziecko jest inne. Na pocieszenie - mój Oliwier płacze tak jak Twój Wiki jakbym mojego widziała, po prostu tak na dana sytuacje która mu nie pasuje reaguje, i=nne dziecko tylko zakwili, czy się skrzywi a te nasze gagatki robia raban na całego;-)

Hej

U nas dzisiaj juz lepiej. Mala jeszcze marudna ale juz jakby jej przechodzi to marudzenie i troszke spokojniejsza jest. Do tego mamy pomoc bo dziadki dzisiaj przelecialy. Ale jestem happy:-):-):-)Nie widzialam rodzicow od lipca wiec sie bardzo za nimi stesknilam.

Co do fridy to ja narazie zadowolona jestem. Jak bylismy u tesciow to mala miala porzadny katar i jakos dawalam rade fridowac. Ale fakt ze trzeba sie napracowac i pewnie przy jakis wielkich smarkach ciezko wyczyscic wszystko.

Aurelka no to sobie pospalas

4 madlen, oj to niebezpiecznie, tez bym nie mogla spac, oby szybko cos z tym zrobili

Adagama, Filoka zdrowka dla maluszkow

Kurcze Wiki na wieczór maruda straszna ale przynajmniej pospał jak na niego mnóstwo w dzień. Teraz trzeba go jakoś przetrzymać do kąpania:eek: tatuś go nosi i buja i już widzę jak w tygodniu mi ręce odpadną bo działają na niego turbulencje :dry: Katar staramy się odciągać kilka razy i jest lepiej oby w nocy pospał wreszcie

Cinamona ale fajne :)

Madlen o kurcze, dobrze że czujnik macie...

Sarka no to pozazdrościć snu synka ;)

Dobry wieczór wczoraj nie wchodzilam bo rano pojechalismy zawiesc dziewczynki do mojej przyjaciółki a potem do zakopanego na pogrzeb cioci.... wrócilismy o 18 pojechalismy po dziewczynki i dodomu wrócilismy wykończeni tym wszystkim ciezko było ale takie jest zycie niestety:-(poczytam was troszke,ja mam katarek dla Julitki i używałyśmy zaledwie kilka razy podłanczam do odkurzacza i sam ściąga katar pod tym wzgledem jest super bo ustawiam moc odkurzacza wiem że dobrze ściągnie mała sie go nie boi nie płacze wogóle tylko sie rozgląda co tak huczy także polecam z czystym sumieniem:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Sarka powodzenia w odsmoczkowywaniu corci.
4madlen mam nadzieje, ze czujnik szybko naprawia lub to co ulatnia ten czad:sorry2:
Fiolka fajnie, ze synus pospal, mam nadzieje, ze i w nocy da wam spac.
Cinamona fajnie, ze masz pomoc;-)

U nas jak zwykle to samo, mezos dostal ode mnie czekoladki:-D i sie bardzo ucieszyl bo mimo, ze chce sie odchudzac to łasuch z niego.
Mam pytanie do wielodzietnych mam, czy wasze dzieci w wieku tak 15-16 mcy byly takie chumorzaste? Moja Maja teraz ciagle sie denerwuje, buntuje, ciagle slysze jej te "a" w zlosci i zaczela nas szczypac po twarzy:confused: Do tego meczy ja ta kupa...jutro dzwonie do lekarza bo to nie jest normalne, smierdzi normalnie jak gnojownik...:dry: Zaczelam jej podawac probiotyk, moze pomoze.
Synus moj spokojny, placze jak glodny, chce spac lub czasem przy przebieraniu i kapieli, a tak to normalnie nie ma dziecka. Albo spi albo siedzi w lezaczku lub w koszyku. Rano po 5 zazwyczaj ma gadane, ale spokojnie sobie lezy w lozeczku i gada do karuzeli, a jak sie zmeczy to zasypia.
Po takim dniu jestem wykonczona, mam meza w domu i nie wyobrazam sobie byc taz sama...:eek:

Do góry