reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Chyba się zdecydowalam na chustę, ale nie mam pojęcia jaką, Viv Liwus wiem że ten temat był już kilka razy ale co polecacie bo nie mogę odnaleść, (a tyle tego na all) może najpierw wypożyczę i sprawdzę czy u mnie zda to egzamin, szkoda że nie mam od kogo pożyczyć, te wiązania chyba nie są aż takie trudne, myślę że mogłabym jakoś to ogarnąć, nie mówię, że od razu:szok:,
ale się napaliłam:-)

4madlen i ode mnie głos poszedł

Cinamona fajne to nosidełko tylko ta cena....

Liwus dziękuje za info o warsztatach tylko niestety nie dam rady jutro niestety, ja to taki niedzielny kierowca i na Wrocław to bym się sama nie puściła a mąż do pracy i takie tam

Do mam chustujących, jak się wiążecie z dziciaczkami to jak sobie radzicie, przecież i główkę i ciałko trzeba przytrzymać, tego się boję najbardziej, a nie wiercą się wam i nie protestują?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobietki!
4madlen glos oddany.
Betiks wspolczuje, my tez raz mielismy przykra sytuacje z kurierem. Maz zamowil dla swojego taty sprzet wedkarski, jeszcze jak byl w irl. Mieli dostarczyc jak juz bylismy w pl, wiec maz dzwoni gdzie ta paczka a mowia jemu ze doreczona:szok: my na to jak to doreczona, jak my nie odbieralismy i tak sie zagotowal, awanture im zrobil, bo w koncu jest stalym klientem tego sklepu, ze paczka znalazla sie w ciagu 30 min.

Tez czasem myslalam o chuscie, ale moj D. nie chce sie zgodzic, wiec jak potrzebne mi sa rece do czegos to oddaje malego tatusiowi.
Dzis mialam mily dzien, zakomunikowalam mezowi ze jade do kolezanki, wizelam ze soba Majcie bo ona ostatnio taka marudna i ciagle chce na rece. Pobawila sie ze znajomej corcia ktora jest mlodsza od naszej o 3 miesiace. Trzeba przyznac jak dzieci sie roznie rozwijaja:sorry2: znajomej corcia ma roczek i bardzo ladnie mowi i nasladuje zwierzaczki, ale nie chodzi jeszcze. A nasza biega ale za to nie mowi wcale, tylko tam po swojemu cos.
Bylysmy w zabawkowym, dostala nowa zabaweczke, mam nadzieje, ze bedzie sie bawila. Taka byla zmeczona ze usnela mi bez jedzenia...no ale mielismy jeszcze gosci pod wieczor i w sumie poszla spac pozniej o godzine niz ostatnio, a wstala dzis o 6:30. Kladzenie dziecka wczesnie ma swoje plusy i minusy, gdy szla spac ok 21 to juz nie mialam sil na chwile z mezem wieczorami, ale za to spala do 9. Teraz zasypia po 19, czas wieczorem jest, ale za to pospac rano nie mozna ...

Helołłłł :-)
4madlen głos oddany :-) (nawet kot próbował chyba po swojemu oddać, bo łapą chciał coś klikać :-p)
Lena sie coraz fajniejsza robi :-D Już tyle nie ryczy :-) Śmiejemy się, że 'wydoroślała' :-p W nocy nawet sobie 'pogadała' i tak fajnie sie śmiała, nawet w głos :-D. Nocka za fajnie sie niezapowiadała, bo Mała najpierw jadła o 22, później 23 i 24 ale jak sie pobawiłyśmy i odleciałyśmy o 0:30 to pospala do 5:30 :-) Poźniej wstała dopiero po 8 :-)
Także mama wyspana :-) A Dziołchy teraz śpią z tatą :-D

No, a u nas noc po szczepionce do d...:sorry:nie spie od 1.30:sorry: teraz Milus sobie wkoncu smacznie spi, ale starszak juz na nogach, wiec mama juz nie pospi, a M w pracy:eek:

Madlen glos poszedl:-)

Eni chustę najlepiej używana bo wtedy już jest złamana czyli miękka i fajna do motania lub nową nati bo też jest miękka. Używkę najlepeij kupić na Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum - Strona główna ( tutaj masz fajną ofertę Turkusowa Natka bawełniana (diament) 4,6m ) . Oczywiście chusta tkana uważam że elastyka nie ma sensu już ( bo elastyk do końca 3m-ca się nosi). Długość zależy od gabarytów osoby która się mota , ja bym Wam proponowała standard czyli 4,6m. Chusty są przeróżne od chust z bawełną , lnem , bambusem aż po kaszmir czy inne cudo. Kosztują od ok.150zł w górę do mniej więcej 3 tys. Ja oraz Viv mamy chusty nati bawełniane NATIBABY - chusty bawełniane , Madlen lennylamb. Moim marzeniem jest posiadanie girasoli np.takiej http://www.girasol.pl/zdjecia/chusty/ch40-big.jpg

Ostatnia edycja:
dziękujemy za głosy i prosimy o więcej ;) Zagłosuj na maluszka o imieniu Antosiek - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

a Antoś z racji swoich 3 miesięcy postanowił przypomnieć mamie jak to było na początku i budził się co 1-1,5 godz. chodzę więc dziś jak ćma ;/ jeszcze rura nam pękła w łazience i nie ma jak sie umyć ...:(

przepraszam ze tak tylko o sobie ale moje gadziątko mi nie daje na dłuzej sie zostawić :)

Hej. Witam się po krótkiej nocy :confused2: Mały od 3:30 nie spał do jakiejś 5:30 i wywijał swojego breakdance'a :sorry: Ubraliśmy się dziś w wielo, zobaczymy jak nam to będzie szło :-) Pytanie do dziewczyn stosujących: co wkładacie do kieszonki? jedną wkładkę czy 2 i szmatkę na pieluszke czy papierek czy nic? Wrzuciłąm fotę na g ;-) Teraz spadam sprzątać.
Miłego dnia :-)

Dziewczyny które odstawiły wit. D u maluchów. Jak płakałay dzieciaczki czy tylko marudziły? przeszło od razu?

reklama
Witam, czytajac was nabrałam ochoty na kupno nosidełka :tak:bo za bardzo na chusty nie mam cierpliwości. Ciekawe tylko ile ponosze w nim swoje dziecie, podobać na pewno mu się spodoba bo lubi być noszony ale ciekawa jak długo będzie mu się tam podobało i jak długo dam go rade tam dzwigać, bo już waży 6kg :szok: bo jak ponosze go pare miesięcy jeszcze (bo tak pewnie będzie) to nie wiem czy się opłaca kupować ...

U nas zeszła nocka fajna i dziś też, maluch zasnął ok 22 obudził się ok 3 na jedzonko a później już koło 7 pobudka i z godzinke musiał sobie maluch pogadać pomachać łapkami i sie posmiać :tak::-)

dziewczyny starszych maluchów tych ok 3 miesięcznych vivienne madlen jak maluchów glówki? pewnie już coraz sztywniejsze? Koleżanka ostatnio mnie odwiedziła z 3 i pół miesięcznym szkrabem i w ogole juz mu glowy nie trzymała był taki sztywny i już taki kontaktowy nie moge się doczekać u siebie tego momentu :-)

Do góry