reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się i ja z Marysią w chuście, bo inaczej mi dziś nie śpi a widzę ze śpiąca :sorry2:
Mieszkanie do ogarnięcia, choinka do rozebrania i muszę przejrzeć ciuszki Małej, która już nie taka mała i wyciągnąć te większe mniejsze rozmiary. Z 56 już się definitywnie rozstaliśmy, jedna torba wyjechała już na stryszek.Wkażdym razie tyle roboty i brak rąk :sorry2: nawet wyrka nie zebrane bo małż do roboty poszedł a z Marysią w chuście tak się wyginać nie będę.

Ja tak jak Noukie Marysię kładę na brzuchu tylko jak ktoś jej pilnuję, jej się tak dobrze śpi, często zasypia na nas i tak ją odkładamy ale jak tak uśnie na noc to zawsze ją odwracam na boczek, ma wtedy tak głęboki sen że nawet nie zauważa :-p

U nas noce są ok, Marysia śpi długo, udało nam się jakoś unormować zasypianie, tzn. ok. 18.30-19 ma kąpiel po której klei się do cyca i usypia już na noc, wcześniej zasypiała dopiero ok.22 teraz o 22 ewentualnie domaga się czułości przez sen.
jak usnęła wczoraj po 20 tak obudziła się dopiero przed 3, ja wstałam jakoś 2.30 bo mi strasznie jedna pierś zebrała, aż do bólu i musiałam się odciągnąć, na drugą już wstała moja pannica.

Dzięĸi Naty za odpowiedź, u nas też ukmy były "poszerzone" aż o 1 mm ;) i też mieliśmy sprawdzić, ale jakoś wyleciało mi to z głowy, było tyle innych rzeczy...
A chodzę na kurs z pedagogiki leczniczej, kończy się tydzień przed wielkanocą, także chyba jeszcze 2 czy 3 zjazdy weekendowe mi zostały. Całe szczęście że ostatnio ok. 13 się już kończy, ale co się w międzyczasie mleka naściągam to moje :dry:
Tak tak, taka teściowa to skarb, właśnie myślę też o jakimś zakiecie, ale nieprzywyknięta jestem :dry: muszę coś wykombinować i się z teściową umówić, że wcześniej załatwi materiał, coś zacznie robić i jak przyjadę kilka dni przed to zdąży uszyć. Kieckę na ślub też mi szyła w ostatniej chwili żeby była ładnie dopasowana i świeża :-D

reklama
Aurelka z zusu dostaniesz mniej więcej tyle co za L4, czyli jakoś biorą pod uwagę średnią z zarobków za ostatnie 6 albo 12 miesięcy minus kwota na ubezpieczenie zdrowotne i podatek dochodowy

No wiecie co, mój dzieć mi ostatnio w dzień żyć nie daje :no: Nawet nie mogę was poczytać, o odpisaniu już nie mówiąc :angry: Oo, znów mnie "woła" :dry: Sorki, znów muszę spadać. :baffled:

aurelka- z tym macierzynskim to jest tak.. jesli np zarabiasz w pracy 1100zl na reke to macierzynskiego masz tyle samo bo to jest zasilek 100%platny, któras z was napisala ze tak jak l4.. zwykle zwolnienie to nie 100% do wyplacenia ale np jak ja byl;am w ciazy i bylam na zwolnieniu to tez mialam platne 100% tego co zarabialam, no bo ciaza ma przywileje:)
ja macierzynskiego dostaje tyle co dostawalam na reke w pracy, czyli kwota juz po odjeciu jakis tam pierdół:):p

massakrrraaa... nadrabiam szkołę,,,Padam. Z architektury przesłał wyniki - 5 :)
Sonia trochę lepikej... mniej wyje wieczorami

Aurelka, jak odciagniesz to przelewasz zamykasz strune i pionowo do zamrazalki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry my wrócilismy wczoraj z weekendu chrzestnego zaprosilismy fajne było kupili małej śliczną świece do chrztu na której ma napisane oba imiona i date chrztu ozdobiona atłasową tasiemką i jakieś złote zdobienia ma jeszcze śliczna poprostu:-) Ankka kochan atule cie mocno przykro mi:-( Eni my chrzcimy 17 lutego ja organizuje chrzciny tez w domu moja przyjaciółka pomoze mi w dniu chrzcin i pomoze mi w pieczeniu i robieniu sałetek ja pieke dwa ciasta plus tort do tego rosół drugie danie później danie na gorąco śledzie sałatki owoce i myśle że wystarczy my mamy 14 osób to życze powodzenia dasz rade:tak: Naty-jak kupie ubrano a na koniec tego tyg mam zamiar iść kupić to wrzuce wam tu zdjęcie moze podrzucicimy komus pomysł na podobne ubranko do chrztu:-)kuzynka mi kiedys oferowala ze mi pokaże ubranko po swojej córci i jak nam sie spodoba to pożyczy mi ale nie odezwała sie do tej pory ja sie nie bede upominać więc poprostu pójde i kupie mojej córci nowe tak jak mialam zamiar. Ciesze sie że dzieciaczki wam ładnie zdrowo rosną buziaczki dla nich:-)

Do góry