reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się i ja z Marysią w chuście, bo inaczej mi dziś nie śpi a widzę ze śpiąca :sorry2:
Mieszkanie do ogarnięcia, choinka do rozebrania i muszę przejrzeć ciuszki Małej, która już nie taka mała i wyciągnąć te większe mniejsze rozmiary. Z 56 już się definitywnie rozstaliśmy, jedna torba wyjechała już na stryszek.Wkażdym razie tyle roboty i brak rąk :sorry2: nawet wyrka nie zebrane bo małż do roboty poszedł a z Marysią w chuście tak się wyginać nie będę.

Ja tak jak Noukie Marysię kładę na brzuchu tylko jak ktoś jej pilnuję, jej się tak dobrze śpi, często zasypia na nas i tak ją odkładamy ale jak tak uśnie na noc to zawsze ją odwracam na boczek, ma wtedy tak głęboki sen że nawet nie zauważa :-p

U nas noce są ok, Marysia śpi długo, udało nam się jakoś unormować zasypianie, tzn. ok. 18.30-19 ma kąpiel po której klei się do cyca i usypia już na noc, wcześniej zasypiała dopiero ok.22 teraz o 22 ewentualnie domaga się czułości przez sen.
jak usnęła wczoraj po 20 tak obudziła się dopiero przed 3, ja wstałam jakoś 2.30 bo mi strasznie jedna pierś zebrała, aż do bólu i musiałam się odciągnąć, na drugą już wstała moja pannica.

Dzięĸi Naty za odpowiedź, u nas też ukmy były "poszerzone" aż o 1 mm ;) i też mieliśmy sprawdzić, ale jakoś wyleciało mi to z głowy, było tyle innych rzeczy...
A chodzę na kurs z pedagogiki leczniczej, kończy się tydzień przed wielkanocą, także chyba jeszcze 2 czy 3 zjazdy weekendowe mi zostały. Całe szczęście że ostatnio ok. 13 się już kończy, ale co się w międzyczasie mleka naściągam to moje :dry:
Tak tak, taka teściowa to skarb, właśnie myślę też o jakimś zakiecie, ale nieprzywyknięta jestem :dry: muszę coś wykombinować i się z teściową umówić, że wcześniej załatwi materiał, coś zacznie robić i jak przyjadę kilka dni przed to zdąży uszyć. Kieckę na ślub też mi szyła w ostatniej chwili żeby była ładnie dopasowana i świeża :-D

reklama
Aurelka z zusu dostaniesz mniej więcej tyle co za L4, czyli jakoś biorą pod uwagę średnią z zarobków za ostatnie 6 albo 12 miesięcy minus kwota na ubezpieczenie zdrowotne i podatek dochodowy

No wiecie co, mój dzieć mi ostatnio w dzień żyć nie daje :no: Nawet nie mogę was poczytać, o odpisaniu już nie mówiąc :angry: Oo, znów mnie "woła" :dry: Sorki, znów muszę spadać. :baffled:

aurelka- z tym macierzynskim to jest tak.. jesli np zarabiasz w pracy 1100zl na reke to macierzynskiego masz tyle samo bo to jest zasilek 100%platny, któras z was napisala ze tak jak l4.. zwykle zwolnienie to nie 100% do wyplacenia ale np jak ja byl;am w ciazy i bylam na zwolnieniu to tez mialam platne 100% tego co zarabialam, no bo ciaza ma przywileje:)
ja macierzynskiego dostaje tyle co dostawalam na reke w pracy, czyli kwota juz po odjeciu jakis tam pierdół:):p

massakrrraaa... nadrabiam szkołę,,,Padam. Z architektury przesłał wyniki - 5 :)
Sonia trochę lepikej... mniej wyje wieczorami

Aurelka, jak odciagniesz to przelewasz zamykasz strune i pionowo do zamrazalki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry my wrócilismy wczoraj z weekendu chrzestnego zaprosilismy fajne było kupili małej śliczną świece do chrztu na której ma napisane oba imiona i date chrztu ozdobiona atłasową tasiemką i jakieś złote zdobienia ma jeszcze śliczna poprostu:-) Ankka kochan atule cie mocno przykro mi:-( Eni my chrzcimy 17 lutego ja organizuje chrzciny tez w domu moja przyjaciółka pomoze mi w dniu chrzcin i pomoze mi w pieczeniu i robieniu sałetek ja pieke dwa ciasta plus tort do tego rosół drugie danie później danie na gorąco śledzie sałatki owoce i myśle że wystarczy my mamy 14 osób to życze powodzenia dasz rade:tak: Naty-jak kupie ubrano a na koniec tego tyg mam zamiar iść kupić to wrzuce wam tu zdjęcie moze podrzucicimy komus pomysł na podobne ubranko do chrztu:-)kuzynka mi kiedys oferowala ze mi pokaże ubranko po swojej córci i jak nam sie spodoba to pożyczy mi ale nie odezwała sie do tej pory ja sie nie bede upominać więc poprostu pójde i kupie mojej córci nowe tak jak mialam zamiar. Ciesze sie że dzieciaczki wam ładnie zdrowo rosną buziaczki dla nich:-)

Do góry