reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Ja jeszcze nie wiem jak szczepimy zobaczymy w środę co doradzi pediatra ale też zapatruje się albo refundowane albo 5w1,
co do chrzcin to w tą niedziele chrzcimy, zapraszamy tylko najbliższą rodzinę ok 15 osób i robimy obiad w domu
moje dziecko najdłużej śpi 4 h w nocy a później budzi się za 3 h a później już co 2h na jedzonko, ale nie narzekam bo się wysypiam, gorzej ze spaniem w dzień 1h usypiania 15 min spania

reklama
Witam się i ja. :tak:
Noc koszmarna, Zuzia jak wstała o 17 po spacerku, potem mieliśmy gości to nie spała do 1 w nocy. Zasypiała przy cycku, jak tylko się odsunęłam to ryk. W końcu wyciągnęłam cyca i tam usnęłam - A Zuzia jak chciała to sobie łapała.. :-p
A potem to co 2 godziny się budziła, masakra. Dzisiaj egzamin z angielskiego, a ja taka niewyspana.

My bierzemy ślub i chrzcimy w kwietniu, raczej po świętach. I też robię tylko mały poczęstunek, bo sama rodzina M to ponad 100 osób. :szok: Więc mogłoby być ciężko ich gdzieś zmieścić, a na salę nas nie stać. Więc będą tylko moi i M rodzice, pradziadkowie Zuzi, rodzice chrzestni i świadkowie. :tak:

Najgorsze, że na sukienkę się zdecydować nie mogę, sama nie wiem jaką chcę. :dry:

Dziewczyny czy któraś z Was otrzymuje macierzyńskie z ZUSU?

Ankka - bardzo współczuję. :-(

nathani - Jej, kiedyś Zuzia jeszcze mogła przespać z 5-6 godzin bez budzenia, teraz to nie ma szans. Masz złote dziecko, że daje Ci pospać. :tak:

My będziemy szczepić bezpłatnymi, tylko na pneumokoki będziemy szczepić płatnie chyba - jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. :tak:
Ja do spania Zuzi na brzuch nie kładę, bo ona mi dziwne odruchy, śpi ze mną albo na boczku albo na plecach.

Więcej o sobie, ale co tam. Miłego dnia. :-D

Witam... U nas strasznie dziś.... Mała żarła co godzine :szok:.... Teraz leży i nie śpi... Starsza bawi się śniadaniem:no:....
Kasiu dziękuje :-) U nas Starszą jak szczepiliśmy darmowymi to popłakała tylko przy wkłuwaniu i tyle :-D
Lena taka rozdarta od początku, więc z nią pewnie będzie gorzej :-)
Ide, bo się zaryczy :-p

Aurelka ja otrzymuje macierzyńskie z ZUSu ale jeszcze nie dostałam, powinno chyba przyjść jakoś na dniach :tak:

Ja chrzciny chciałabym zrobić jak będzie już ciepło w zasadzie to nie mam konkretnej daty, za specjalnie jakoś nam się nie spieszy, nikt nie naciska, jak będą tak będą. Z mojej strony dużo osób nie będzie, ale już sie boję ile to osób teściowa nasprasza ;/ no i do domu gości nie zaprosimy bo absolutnie nie mamy do tego warunków, poza tym te przygotowania kulinarne to ojej nie dla mnie :no:

Hej, u nas nocka taka sobie bo Mały budził sie co chwilę, prężył, krzyczał i ciężko było go uspokoić. Kupki nie zrobił juz 2 dni i to pewnie jest przyczyną jego zachowania ale daje mu różne specyfiki i oby mu pomogło bo bidulek tak sie męczy:-(
ankka bardzo mi przykro...jestem myslami z Tobą a za twoją mamusie zmówiłam modlitwę...
Co do chrzcin to my robimy 28 lipca bo wtedy bedziemy w pl i chrzesny też bedzie dostepny:-) a gosci około 30-stu samej najbliższej rodzinki.
W sobote przylatuje moja teściowa do pilnowania Dorianka a ja za tydzień do pracy ale jeszcze nie wiem czy wrócę, zależy wszystko od piatkowej wizyty u lekarza i mojego samopoczucia:tak:

Hejka
Dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia
Co do szczepień, to my szczepiliśmy 6w1, u nas w przychodni koszt 200 zł. Młoda dzielnie zniosła wkłucie u taty na rękach, popłakała parę sekund tylko.
Aurelka ja dostałam już pieniądze z ZUSu, dokumenty miałam złożone jakoś przed nowym rokiem, a kasa wpłynęła w zeszłym tygodniu.
My ochrzciliśmy 26 stycznia, ale ze względu na sytuację w domu odwołaliśmy imprezę, na której mieli być tylko chrzestni z rodziną i dziadkowie. Razem miało być 12 osób, więc mieliśmy zamówiony catering. Ostatecznie teraz ustaliliśmy, że imprezkę zrobimy 2 marca, bo wtedy wszyscy będą na miejscu tutaj, bo mamy mszę 30-to dniową za mamę i nikt nie będzie musiał brać dodatkowo wolnego.

Witam sie i ja;-) u nas noc gorsza, maly jak pojadl to spal sobie dalej, a ja mimo zmeczenia cos spac nie moglam:sorry2: jeszcze wczoraj starszakowi zolwik zdechl i maly rozpaczal, w nocy chyba mu sie tez snilo bo ciagle wolal zeby zolwikowi wody do akwarium dolac:sorry2::sorry2:

Nathani zazdroszcze nocki moj maly juz mniej wola w nocy o cyca, ale jeszcze nigdy mi 6 godzin nie przespal, 17 godzin na brzuchu:szok: wow dla nas nie do wykonania:sorry2:

Bulkaasia juz za tydzien do pracy, jej ale ten czas leci, ja wracam 20 marca:-:)-:)-(

Co do chrzcin nie wiem jak u nas bedzie bo jednak Katedra nam sie nie zgodzila na chrzest:-( mamy chrzcic w swojej parafi:sorry2: chcielismy 19 maja, ale teraz juz nie wiem musismy sie wybrac do naszego kosciola:sorry2:

A szczepimy pierwszy raz w nastepny piatek, u nas chyba nie ma tych skojarzonych szczepionek, wiec tym czym sie tu szczepi plus pierwsza dawka rota;-)

Ostatnia edycja:
Hej, u nas nocka boska :-Dtzn dla mnie napewno bo ja spalam jak zabita tej nocy. Maz dwa razy wstawal do corki, bo niestety ona plakala wiecej niz synek, a tak sie zdarzylo ze babcia karmila synka a Maja sie rozbeczala wiec musial wstac.
Teraz tez mamy spokoj, bo babcia spi hehehe :-p

Moj malutki spi calkiem niezle w nocy, ale w dzien to ostatnio 2h nie moze wytrzymac bez jedzenia. nie wiem moze to juz skok rozwojowy, czytalam ze przenoszone dzieciaczki przechodza wczesniej.

Pogoda u nas nawet ładna, pozniej trzeba sie przejsc na jakis spacer, a teraz lece zrobic kawusie :-)

clodi - noo, duży:) no wlasnie tak to z ta pielucha jest, pow lekarz ze tak na wszelki wypadek:) u was tez bedzie dobrze, lepiej zeby sie obeszlo bez tej wkladki bo to podobno to nic fajnego dla maluszka wiec trzymam kciuki:*

basia-one - ciesze sie ze paluszek malutkiej juz ok:)

vivienne- piekny komplecik, fajnie ze tesciowa umie szyc to masz tak jakby prywatna stylistke:p co chcesz to ci uszyje i to na wymiar:) dzieki za rade z chustowaniem, alke nie wiem czy sobie poradze jak meza w domu nie bedzie:szok: sukienka czerwona olowkowa musi byc super:) moze zakiecik jakis a na to plaszczyk jak bedzie zbyt chlodno na sam zakiet lub na sam plaszcz?
wypadlam ost z rytmu i chyba nie doczytalam- na jaki kurs chodzisz?
co do zapalenia ucha od ulewan to tak, tez slyszalam o tym, no bo ost u nas byl klopot z uchem, ale na szczescie u nas to nie bylo zapalenie..co do ukm'ow, poszerzenie bylo nieznaczne i juz w 9 dobie po porodzie nie bylo po nim sladu ale zalecil pan doktor sprawdzic po dwoch m-cach, wiec sprawdzilismy i wszystko ok:)

ciril - ładne oceny, gratulacje:)

elak23 - tez tak mysle ze jakby bylo zle cos to by lekarz powiedzial wprost a kazal tylko za 3 m-ce sprawdzic ponownie glowke
bardzo milo ze koledzy i kolezanki tak postapili;/ nie fajnie, slabo, bo teraz to ty musisz sie tlumaczyc:O

aisha - powodzenia na egz, a wczesniej owocnej nauki:)

nathani- juz wiem jak nazya sie to niemieckie zelazo, mam w niemczech rodzine to mi przysla:) chociaz takie ulatwienie:)

ania789 - to jak pomaga to dobrze:) ja tam znawca od pepkow nie jestem ale moze jakis pediatra wam powie czemu sie to tak nie goi ladnie:( sprobuj tym octeniseptem:)

ankka02- bardzo, bardzo mi przykro, jestem z toba myslami:*

malego klade na brzuszku spac w ciagu dnia jak mam na niego oko, w nocy go tak nie klade bo boje sie ze sie udusi:O
mala moze nie spokojna bo odczuwa twoj smutek:(

4madlen- no ciapa:p hehe czasem tak jest ze czlowiek czegos nie ogarnie:D
ja tez poki co klade na zwyklej podusi, nie ulewa az tak duzo wiec moze to wystarczy:)

co do szczepien to u nas pani pediatra i pani neurolog zalecily 5w1 w zwiaqzku ze maly jest wczesniakiem,podobno dla wczesniakow lepsza taka.... a ile jest dawek tej 5w1?:) bo szczerze mowiac slabo siew tym temacie orientuje;/
nasz dzis pospal od 22 do 2.30 w lozeczku, potem jedzonko i juz znami zostal bo jakis niespokojny byl, spal do 7, jedzonko, i sen do 9, 10 jedzonko teraz probuje zasnac:) trohe go pokiziam po nosku i moze odplynie a ja cos w koncu bede mogla zrobic bo wczoraj niespodziewanych gosci mielismy i maly balagan sie zrobil;/
my jeszcze sie nie szczepilismy, mial tylko wzwb po 6tygodniu, bo okazalao sie ze mamy ta niedokrwistosc i lekarz powiedzial, zeby szczepic dopiero jak zrobimy po miesiacu podawania lekow morfologie i jak bedzie lepsza i pediatra uzna ze juz mozna to dopiero wtdy zaszczepimy, a jade znim teraz w piatek na morfo..zobaczymy.. chcialabym zeby bylo lepiej bo to zelazo to nic dobrego;/ maly ma jeszcze wieksze klopoty z kupka i az mi wymiotowal ost to odstawialm zelazo na dwa dni i przestal wymiotowac i nawet trzy kupy jednego dnia byly:) ale dzis juz chyba mu podam no bo chce zeby mu pomoglo w koncu:)
pozdrawiam, buziaki:*

a ja mam macierzynski z zusu a o co chodzi?

reklama
Do góry