reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ania bo może odszedł Ci na porodówce, albo przy oddawaniu moczu, może nie zauważyłaś hehehhe. Zdaża się i tak.

Zamówiłam ten komplecik next, już nie mogę się doczekac kiedy przyjdzie.
No i dzisiaj czeka mnie bardzo poważna rozmowa z R ... trzymajcie kciuki żebym go nie zabiła.

wiecie że dopiero zauważyłam że wkroczyłam w 9 okienko i do tego zostało tylko 29dni do końca , szok, a jeszcze niedawno pisałam na bb że jestem w ciąży :p

reklama
Hej. Ale miałam noc :zawstydzona/y:
Wczoraj cały dzień mnie brzuch pobolewał, tak kuło i w ogóle.
Ale w nocy to już masakra, miałam chyba skurcze przychodziło falami bóle takie piekące nie umiem tego określić.
Rano mówiłam o tym D. bo on do pracy szedł a on do mnie abym nie rodziła jeszcze :baffled:
Kurcze trochę się wystraszyłam bo te bóle występowały w podobnych odstępach :zawstydzona/y:
Do tego mały w nocy mało się ruszał, ale rano wreszcie dał znać.
Oszaleję.
Zaraz poczytam co u Was

Cześć dziewczyny,
u mnie niedziela zapowiada się bardzo leniwie, nic się nie chce. Miałam się wybrać na małe zakupy, ale szczerze mówiąc nie wiem czy dam radę. We wtorek wizytuję, już się nie mogę doczekać.
mummy3 gratuluję dobrych wieści.
Lilith czas zapieprza niesamowicie, też pamiętam jak dziś moment kiedy dowiedziałam się o ciąży a tu jeszcze trochę i będzie finał.
Wczoraj poprałam misie, które dostałam od męża na różne okazje, oj było tego trochę, teraz Oliwce przydadzą się jak nic:-)
Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i miłej niedzieli życzę:-)

Witam sie i ja, nocka minęła spokojnie. d kulku dni wyjątkowo dobrze mi się śpi:-) Śniadanko zjedzone, mąż dostał wezwanie do pracy (zły jak osoa) i ja też bo mielismy plany inne a córką z koleżanką szaleją w pokoju. Pogoda piekna dzisiaj, słonecznie i cieplutko, chyba wyjde sobie na ławeczkę z herbatką.
Lilith aleś Ty w bojowym nastroju dzisiaj:szok:
Fiolka Ty nie szalej bo jeszcze masz czas, może to tylko skurcze BH?

Fiolka nie szalej w kolejce w kolejce :)
lil nie denerwuj sie kobietko

Czy Wy nadal macie zgage?
Ja po sniadanku. Nudy na pudy. Juz bym chciala urodzic :))

Dzień dobry zagladadam na chwilke jestem w trakcie kończenia obiadu standardowo rosolek u nas na obiad a na drugie klotleciki z ziemniaczkami i sałateczką mala mi zawraca głowe bo pisze list do koleżanki zna literki tylko jej musze dyktować jaka literka kiedy ale fajnie jej idzie cos czuje że w tym roku sama napisze pierwszy list do mikolaja:-) niech próbuje i sie uczy ale dumna jestem ze moja 6 latka sama pisze;-) jak zjemy obiad to sie bierzemy za przemeblowanie żeby to łóżeczko wstawić zeby na środku nie stalo zajrze później jak sie ogarne milej niedzieli :-) Fiolka chcesz nam zaburzyć rytm kolejki i na porodówke jechać?:-Dtrzymaj sie kochana jagby cos to pisz:tak:

Oj tak ja dzisiaj w bojowym nastawieniu jestem, postaram się nie denerwować za bardzo co będzie trudne, ale będe się starała.

Dziewczyny od 3 dni tak mnie przeczyszcza że masakra ... To nie jest taka normalna że tak za przeproszeniem powiem kupa:-p tylko biegunka , no masakra, mała też słabo ostatnio się rusza, tzn rusza sie ale nie tak jak zawsze, w ogóle mam wrażenie jak by zmieniła położenie z główkowego na poprzeczny bo nie czuję juz kopania po pęcherzu i cyckach:-p tylko po bokach. Niech mała lepiej nie świruje bo ja chce urodzić sn a nie cc. Już nastawiłam sie na poród naturalny.

Fiolka ja mam często takie regularne bóle to macica sie przygotowuje do porodu, w końcu to już niedługo, gorzej by było jak byś miała te skurcze mega bolesne i w odstępach mniejszych jak 10min.
Ja mam takie skurcze bolesne ale nie aż tak bardzo w odstępach mniej więcej co 15-20min
A tak po za tym to czekaj na swoja kolej nie wolno wpychać się ciężarnym w kolejkę :crazy:

Mi zgaga o dziwo przeszła

Lil- moze Ci sie brzuch obnizyl i zgaga przeszla? A nie zatrulas sie czyms?

Nesk ja mam zgage dzien i noc od 3 miesiecy. Gdyby nie gaviscon to bym juz umarla... :szok:

Fiolka- moze masz skurcze BH? Ja te cholerstwo mialam od 16 tygodnia... az do teraz, ale teraz sie troszke uspokoily. Czasem w nocy jak mnie dorwa to az sie poce z bolu jak szczu...:wściekła/y: :no:

Ja chce GRUDZIEN!!! :-D

reklama
Cześć dziewczyny

Ja na rano byłam w kościele, przyszłam i poszłam spać i właśnie wstałam :eek:. Dobrze że teściówka obiad robi. Co do tego czopa to już sama nie wiem, wczoraj wieczorem normalnie zalało mnie takim biało-przeźroczystym śluzem ciągnącym się jak kisiel (sory za dokładność, mam nadzieje że nie czytacie tego przy obiedzie :zawstydzona/y:). Tak że może to jeszcze nie to. U mnie zimno ale słonecznie.

naska ja mam zgage codziennie od nie wiem kiedy, staram się jeść 1 rennie dziennie chociaż czasem wychodzi 4 :confused2:

Do góry