reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ciril a kolor moczu jaki masz? generalnie nie powinno być żadnych krwinek też do końca się na tym nie znam ale myślę, że to może sugerować jakiś stan zapalny w organizmie... póki co się nie stresuj, skoro inne wyszły w normie to pewnie to nic poważnego :)

Dziewczyny nie wiem co robić bo mnie rodzina z Irlandii prosi, żebym przyleciała do nich i zabrała ich córeczkę na wakacje do Polski. Ja ją oczywiście uwielbiam więc dla mnie to czysta przyjemność, ale mam lęk przed lotem w ciąży... wiem, że niby jak jest wszystko ok to można, ale tak sobie myślę, że gdyby coś mi się przytrafiło podczas lotu albo tam na miejscu to nie wydarowałabym sobie, że poleciałam... po stracie pierwszego Aniołka jestem przerważliwiona no i jestem w kropce ;/

reklama
Ciril nie znam się na moczu, wiem że ważne żeby nie było w nim cukru. O krwinkach nic nie wiem.
4madlen to poważna decyzja taki lot, ostatnio mi lekarz tłumaczył że przy czymś takim to tak jakbyśmy dostawali czterokrotną dawkę rentgena. A nie mogliby znajomi z małą przylecieć, zostać ze dwa dni aż się zaaklimatyzuje i odlecieć? No i jeszcze jedna sprawa - a jeśli byś tfu tfu musiała iść na chwilę do szpitala, to co wtedy z małą?

4madlen ja pod koniec lipca lece samolotem i nie widze w tym nic zlego..jedyne co moze mi sie przytrafic,to wymioty :-D
pod koniec ciazy wiem ,ze nie mozna latac,ale wczesniej mozna ;-)
ide was poczytac
edit
ciril ja na moczu nie znam sie,ale skoro reszte wynikow masz OK,to chyba wsio dobrze..tak mysle..ale nie znam sie

za duzo do czytania to ja nie mialam :-D

Ostatnia edycja:
Hej hej hej

Ale naskrobalyscie:szok:

Aniu dziekuje za zyczenia dla Quintusia i gratuluje nowej funkcji:tak:

Dziewczyny zalozcie watek kulinarny i wrzuccie tego bita moze w weekend zrobie;-)

Co do spania to ja od poczatku spac nie moge, tez sie przenioslam i juz sama spie:zawstydzona/y::sorry2:

Co do ochoty na przytulanki u mnie nadal nic:szok::szok::szok::szok: M pojdzie na baby jak nic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

4madlen do 32 tygodnia nie ma przeciwskaZan. To jest krotko lot wiec nie ma sie co bac. Z mala latalam z 5 razy w obie strony co Daje 10 lotow niby niewiele jedyne co zostalo malej to to ze kocha latac od malego;);wybor koncowy I tak naleZy do Ciebie:)

4madlen- jesli czujesz sie na silach to lot to wcale nic zlego- wiem bo ostatnio lecialam do polski i z polski- to byl- 8 tydzien i 12 tydzien. Nie wymiotowalam- nie moglam jedynie siedziec przy oknie bo jak patrzylam za okno to mi sie niedobrze robilo. Jedyne co zauwazylam to czuje bardziej zmiane cisnienia w samolocie.

Pospałam sobie i już mi lepiej.
4madlen co do lotu to wiem, że najbezpieczniejszy jest II trymest. Ja lecę na początku sierpnia i nie obawiam się niczego. Tutaj chodzi też, czy Ty sobie poradzisz z Małą.
Ciril nie pomogę bo nie mam pojęcia.

Co do przytulańców to ja teraz mam coraz większą ochotę co mojemu mężowi bardzo odpowiada;-) Powiedział, że w tej ciąży jestem jakaś taka bardziej seksowna i strasznie go kręci ta ciąża.

u nas dzisiaj caly dzien pada,wrrrr
dobrze ,ze smyki jutro wracaja do szkoly,do poludnia bedzie troche spokoju,bo ja jeszcze jest ladna pogoda to pol biedy,ale jak pada,to oszalec z nimi mozna ..do poludnia byl spokoj,a teraz jakby mieli diabla za uszami :crazy:
u nas przytalski bardzoo rzadko...:-(,oboje mamy stracha..chota jest,ale lek silniejszy..nie mozna tak dobrze sobie poszalec..:no::-:)-(

Ankka, bulkasia z małą sobie poradzę :))) była u mnie na całe wakacje poprzednie i w lutym do połowy marca... Ja dolegliwosci ciążowych nie mam więc nie powinno być problemu, a gdyby coś to zawsze ma tutaj 2 babcie:))) no ale się wyjaśniło, że jednak nie polecę bo tata ją przywiezie i może nawet z nią zostanie chociaz to akurat najmniej mi pasuje :p

reklama
Witam serdecznie wszystkie kobietki z tego forum :-) Chcialabym dolaczyc do waszego grona.
Jestem w ciazy od 12-tu tygodni i 3 dni. termin mam na 13-tego grudnia. Mialam juz robione badania prenatalne dzidzia zdrowa i rozwija sie prawidlowo. To moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczyla sie w 8 tygodniu.
Mieszkam w Holandii opieka nad cieżarną wyglada tu zupełnie inaczej niż w naszym kraju kobieta spotyka sie tylko z połóżną a ciaża zaczyna być ciążą dopiero po upływie pierwszego trymestru. Dostalam sie do ginekologa kiedy dostalam plamienia w 8-tym tygodniu ale zeby dostac do niego skierowanie musiałam zrobic awanture u internistki ( tu z wszystkiego leczy Cie lekarz domowy paracetamolem) Może są na forum jakies kobietki z nl lub uk to wiedzą jak to wyglada.
Będzie mi bardzo miło jesli przyjmiecie mnie do grona i bedę mogla podpatrzeć jakie badania przechodzicie itd. bede wiedziec o co mam sie tu wykłócać, no i wogóle w grupie zawsze rażniej . Hormony daja popalić dobrze jest mieć bratnie duszyczki które czuja to samo lub chociaz podobnie :blink:
Narazie biore sie za czytanie zaleglosci czytam was dopiero drugi dzień wiec spora jeszcze przedemną lektura.
Zyczę miłego wieczorku!

Do góry